Samsung zahajuje prodej ohebného smartphonu Galaxy Z Flip na českém trhu

První novodobé „véčko“ od Samsungu je k dispozici v černé a fialové barvě

Praha 21. února 2020 – Společnost Samsung zahajuje prodej nejnovějšího ohebného smartphonu Galaxy Z Flip na českém trhu. Samsung Galaxy Z Flip je k dispozici ve dvou barevných variantách (černé Mirror Black a fialové Mirror Purple) za doporučenou maloobchodní cenu 38 990 Kč. Telefon je k dispozici ve značkových prodejnách Samsung, e-shopu Samsung a u obchodních partnerů Samsungu. Kupující se v případě koupi Galaxy Z Flip distribuovaného v ČR společností Samsung Electronics Czech and Slovak nemusí bát náhodného mechanického poškození telefonu ani náhodného poškození vnikem kapaliny, například prasknutí displeje. Součástí kupní ceny telefonu je totiž roční pojištění, díky kterému má zákazník nárok na jednu pojistnou událost se spoluúčastí pouze 2 799 Kč. Bližší informace o způsobu aktivace pojištění a jeho podmínkách zákazník nalezne na stránce: www.samsung.com/cz/support/galaxy-premier-service.

Skládací telefon nikdy nevypadal tak dobře. Díky přelomovému skrytému ohybu, který Samsung vyvinul do absolutní dokonalosti, bude otevírání telefonu zábava. Po složení ohyb elegantně zmizí. Inteligentní design je totiž vymyšlený tak, že telefon lze sklopit dovnitř a zůstane tak rozevřen v rozličných úhlech. Kromě toho nenápadný ohyb dodává telefonu Z Flip i extra ochranu – jde o patentovanou ochrannou strukturu, která zabraňuje pronikání prachu do zařízení.

Z Flip funguje sám jako stativ

Ikonický skládací design Galaxy Z Flip se vejde pohodlně do dlaně, ale po rozložení nabízí obrazovku 6,7“. Pro systém skládání a rozkládání Samsung vyvinul zcela novou skládací technologii Samsung Ultra Thin Glass, která zaručuje 200 tisíc otevření a zavření bez viditelného vlivu na displej. Ten se pyšní super hladkým a ničím nerušeným povrchem.

Unikátní skládací mechanismus telefonu Z Flip jej umožňuje používat jako stativ, díky čemuž uživatel dokáže zachytit úžasné stabilní fotografie a videa bez použití rukou. V Nočním režimu jde Z Flip ještě dál, když v pozici stativu dokáže vytvořit 14 snímků do čtyř minut a v jejich kombinaci nabízí perfektně jasný záběr. Funkce Night Hyperlapse rovněž umožňuje natáčet noční videa s dynamickými světelnými efekty, opět bez nutnosti držet telefon v ruce.

Režim Single Take telefonu Z Flip snímá video, analyzuje ho pomocí AI modelu S20 a nabízí až 14 různých fotografií a videí včetně ultraširokoúhlých, bokeh, ořezaných fotografií, časosběrných videí a mnoho dalšího. Vše lze natočit na první pokus a telefon sám vybere ty nejlepší snímky pro všechny kategorie. Na uživateli už je výběr, které snímky chce použít například pro sdílení na sociálních sítích.

Miniaturní laptop a natáčení videí na výšku

UI/UX design telefonu Z Flip byl navrhnutý specificky pro jednotlivé formáty zařízení. S technologií precizních senzorů Z Flip vždy ví, jak se má chovat v rozloženém a složeném stavu i mezitím. Mechanismus Free-stop umožňuje používat zařízení Galaxy Z Flip jako laptop. Po složení na polovinu a umístění na rovnou plochu se automaticky přepne do režimu Flex. Horní polovinu displeje lze používat ke sledování a spodní k ovládání. To znamená objevování nových úhlů pro fotografování či natáčení videí bez použití rukou. Lze tak vytvářet videa v poměru 16:9 v režimu na výšku, který je ideální pro zveřejňování v sociální síti TikTok a na dalších videoportálech.

Focení selfie je s Galaxy Z Flip neskutečně rychlé. Umožní vytvořit selfie ve zlomku sekundy ihned po jeho složení. Stačí dvakrát zmáčknout hlavní tlačítko a jednou tlačítko ovládání hlasitosti, aby vyfotil kvalitní snímky. Galaxy Z Flip poté okamžitě zobrazí náhled snímku bez toho, aby ho uživatel musel otevírat.

Videorozhovory nebyly nikdy jednodušší

Galaxy Z Flip je rovněž velmi dobře optimalizovaný pro hands-free používání. Při telefonování lze Z Flip jednoduše otočit do režimu Flex (přeložený na polovinu) a položit na hladký povrch. Horní obrazovka zobrazí video, zatímco spodní dovolí ovládat telefon a komunikovat bez toho, aby ho uživatel musel držet. Režim Flex podporují aplikace pro videohovory, jako je například Google Duo, takže videorozhovory lze vést s kýmkoli z adresáře telefonu.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.