Společnost Huawei dnes představila novou generaci skládacího smartphonu, řadu produktů 5G a strategii pro život s umělou inteligencí

Huawei Consumer Business Group (CBG) včera v Barceloně během virtuální tiskové konference představila řadu nových produktů a také strategie 5G, které zahrnují plné využití technologie v rámci všech scénářů na všech zařízeních.

Mezi hlavní představené produkty patří HUAWEI Mate Xs, skládací zařízení

se špičkovým hardwarem a softwarem, dále HUAWEI MatePad Pro 5G, vlajkový 5G tablet, který nabízí prémiovou zkušenost ve všech scénářích použití; a HUAWEI WiFi AX3 a HUAWEI 5G CPE Pro 2, dvě zařízení pro připojení k Wi-Fi 6+. Firma dále představila nové přírůstky do vlajkové řady notebooků HUAWEI MateBook. Zároveň ukázala HUAWEI AppGallery, oficiální trh aplikací v rámci Huawei Mobile Services (HMS).

Richard Yu, generální ředitel společnosti Huawei Consumer Business Group, uvedl: „Huawei se bude i nadále angažovat ve strategii AI Life pro všechny scénáře. Budeme nadále investovat do našich špičkových technologií, včetně čipových sad, 5G komunikace, mobilního AI, operačních systémů, kamer a audiovizuálních řešení, abychom si prohlubovali naše dlouhodobé konkurenční výhody. Stojíme také o spolupráci s vývojáři po celém světě na katalyzování růstu ekosystému. Společně s nimi pozvedneme zážitek ze všech scénářů a zavedeme jej na novou, vyšší úroveň.”

Průkopnická technologie umožňuje vylepšený zážitek s HUAWEI Mate Xs

HUAWEI Mate X uvedený na trh v roce 2019 představoval obrovský skok v technologii smartphonů. V roce 2020 společnost Huawei posouvá skládací telefon o další krok s HUAWEI Mate Xs, doposud nejpokročilejším smartphonem od Huawei.

HUAWEI Mate Xs se vyznačuje jedinečným designem Falcon Wing. Sám o sobě je uměleckým dílem a jeho závěs umožňuje bezproblémovou transformaci mezi režimy smartphonu a tabletu. Mate Xs se dočkal také upgradu materiálu pohyblivé části displeje, designu závěsu, připojení 5G a systému fotoaparátů. Flexibilní displej nyní obsahuje dvouvrstvý optický polyimid, který umožňuje neuvěřitelnou čistotu obrazu, sytost barev a jas.  Zdokonalený mechanický závěs zahrnuje nové díly vyrobené z tekutého kovu na bázi zirkonia, které poskytuje mimořádnou robustnost a odolnost.

Kirin 990 5G v HUAWEI Mate Xs poskytuje vynikající uživatelský zážitek z 5G, rychlejší, komplexní a šetřící energii telefonu. Kamera Leica SuperSensing Quad se do HUAWEI Mate Xs vrací. Skládá se z 40MP fotoaparátu SuperSensing, 16MP ultra širokoúhlého fotoaparátu, 8MP fotoaparátu s teleobjektivem a 3D hloubkového fotoaparátu. Výkonný kamerový systém Leica plně využívá výhody a funguje jako přední i zadní kamera a podporuje širokou škálu fotografického použití. HUAWEI Mate Xs běží na EMUI10 a podporuje chytřejší a výkonnější zážitek napříč aplikacemi. Sklopná obrazovka umožňuje lepší produktivitu díky novým funkcím, jako je například Multi-Window a multiplikátor aplikací.

První Wi-Fi 6+ na světě přináší neuvěřitelné rychlosti u řady HUAWEI Wi-Fi AX

Důležitou součástí strategie Huawei All-scenario Seamless AI Life jsou řešení pro připojení, jako jsou Wi-Fi směrovače, zařízení pro zákazníka a CPE a komunikační moduly, mosty spojující ekosystém 1 + 8 + N a zajišťující zákazníkům bezpečné, intuitivní, inteligentní a vysokorychlostní připojení.

Jako lídr v technologii 5G je Huawei jedním z hlavních přispěvatelů v rámci vytváření standardu Wi-Fi 6. V současné době zahrnuje standardní pracovní skupina IEEE 802.11ax pět technických odborníků z Huawei, z nichž jeden je předsedou skupiny. Díky 260 příspěvkům – což představuje 15% všech příspěvků – na projekt Wi-Fi 6 (802.11ax), je Huawei druhým nejvýznamnějším přispěvatelem do spolupráce v tomto odvětví. Díky využití synergie mezi vlastními patentovanými sadami čipů a optimalizací softwaru vyvinula Huawei Wi-Fi 6+ na základě standardu Wi-Fi 6. Zařízení Wi-Fi 6+ podporují 2,4 GHz a 5 GHz dvoupásmový souběžný přenos dat (DBDC) a exkluzivní dynamickou úzkopásmovou technologii pro výrazně vyšší rychlosti Wi-Fi a pokrytí signálem.

Čipové sady Wi-Fi 6 Gigahome 650 a Kirin W650 jsou navrženy tak, aby podporovaly připojení nové generace na směrovačích a smartphonech. Nová řada HUAWEI WiFi AX3 je vybavena čipovou sadou Gigahome 650, která jí umožňuje podporovat operace DBDC rychlostí až 3000 Mbps. Při použití ve spojení se zařízením Huawei, které také podporuje Wi-Fi 6+, mohou směrovače HUAWEI WiFi AX3 poskytovat lepší pokrytí signálem a vyšší rychlosti, než překračují směrovače Wi-Fi 6.

Společnost Huawei rovněž uvedla HUAWEI 5G CPE Pro 2, nový Wi-Fi 6 + CPE, který je o 30 procent kompaktnější než jeho předchůdce. Mezi další významné aktualizace patří podpora až 11 5G pásem a exkluzivní technologie Huawei Super Uplink, která výrazně zvyšuje rychlost a latenci nahrávání.

Přehodnoťte kreativitu s HUAWEI MatePad Pro 5G, tabletem s nejvyšším poměrem displeje k tělu na světě

Důležitým vstupním bodem inteligentního ekosystému je HUAWEI MatePad Pro 5G, který je zkonstruován za účelem vzájemné synergie s mobilními telefony, chytrými náramky a hodinkami a dalšími zařízeními Huawei. Plní klíčovou úlohu v rámci funkce spolupráce na více obrazovkách (Multi-screen Collaboration), která spotřebitelům nabízí bezproblémový zážitek z více zařízení.

HUAWEI MatePad Pro 5G nabízí 10,8palcový displej HD, který podporuje barevnou škálu DCI-P3. Díky ultratenkým rámečkům se může pochlubit nejvyšším poměrem displeje k tělu tabletu na světě, s hodnotou 90 %. Vestavěná čipová sada Kirin 990 G5 SoC podporuje mimořádnou 5G konektivitu tohoto lehkého tabletu, a to při současném vysokém výkonu a energetické efektivnosti.

HUAWEI MatePad Pro funguje v rámci rozhraní EMUI10, a může tak být připojen k dalším chytrým telefonům Huawei prostřednictvím Multi-Screen Collaboration, jedné z funkcí Huawei Share. Jakmile je spojení navázáno, uživatel může ovládat obě zařízení na displeji tabletu.

Multi-screen Collaboration zároveň umožňuje přesun souborů mezi chytrým telefonem a tabletem na principu drag-and-drop. Periferní sdílení umožňuje uživatelům psát na chytrém telefonu za použití klávesnice a displeje tabletu, přehrávat hudbu uloženou v chytrém telefonu prostřednictvím reproduktoru tabletu a mnoho dalšího. HUAWEI MatePad Pro 5G podporuje systém Multi-Window, díky kterému dokáže zobrazovat až tři aplikace současně. Funkce App Multiplier rozděluje jeden úkol v aplikaci do dvou oken, a přináší tak revoluční zážitek duálního zobrazení, které umožňuje vytěžit maximum v případě zobrazení na šířku.

Huawei na akci představila také nejnovější modely HUAWEI MateBook. Inovovaný HUAWEI MateBook X Pro je osazen procesory Intel® Core™ 10. generace. Tento nejnovější prémiový notebook se nabízí ve smaragdové zelené a uchovává si konstrukci displeje typu FullView, která umožňuje dosáhnout poměru displeje k tělu 91 %. Nový HUAWEI MateBook D Series rozšiřuje řadu HUAWEI MateBook jako osobní počítač cílící na mladé zákazníky, který nabízí inovativní inteligentní zážitek v typickém vzhledu řady HUAWEI MateBook.

Huawei rozšiřuje ekosystém služeb pro zajištění bezpečných a spolehlivých aplikací

Ekosystém Mobilních služeb Huawei (HMS) je další podstatnou součástí Huawei’s All-Scenario Seamless AI Life strategy.

„Za účelem rozvíjení plnohodnotného ekosystému, který bude podporovat další posun jednotlivých zařízení Huawei vpřed postupně prostřednictvím HMS zpřístupňujeme globálním vývojářům naše schopnosti typu chip-device-cloud. Ekosystém HMS, který budujeme, bude silným pilířem podporujícím naše zařízení a bude zahrnovat funkce pro všechny scénáře, globální distribuci a možnosti správy životního cyklu,” doplňuje Yu.

Ve své čtvrté verzi je HMS Core sadou nástrojů pro partnery Huawei a vývojáře aplikací, která vytváří nové zážitky  využívající plných možností hardwaru a softwaru zařízení Huawei. Integrováním HMS do jejich aplikací za pomoci HMS Core 4.0 mohou vývojáři rychle nasadit funkce vázané na zařízení Huawei – jako jsou HiAI, distribuovaná technologie a funkce fotoaparátu – do svých aplikací a zajistit koncovým uživatelům kvalitní zážitek.

Například jedna z nejprestižnějších evropských společností zaměřených na tisk fotografií, Cewe, nasadila funkci Huawei Share, aby přenášela proces párování zařízení ve svých kancelářích. Intuitivní proces tisku umožňuje rychlejší výrobu, pro kterou vyžaduje pouze jednoduché kliknutí zaměstnance Cewe, aby došlo k připojení zařízení Huawei k tiskárně.

HUAWEI AppGallery, která byla poprvé představena v roce 2011, je v současné době jedním ze tří největších světových obchodů s aplikacemi. Kromě kvalitních aplikací HUAWEI AppGallery dále nabízí inovativní kategorii aplikací pro zařízení v éře 5G pod názvem Quick Apps. Funkce Quick Apps byla vyvinuta v souladu se standardy v našem odvětví, nevyžaduje žádnou instalaci a využívá minimum paměti systému. Uživatelé pouze kliknou na tyto aplikace a mohou si užívat bezproblémové interakce a krásných rozhraní, jako by se jednalo o tradiční aplikace. V současnosti je v HUAWEI AppGallery dostupných více než 1 700 Quick Apps.

Ve snaze zajistit bezpečnost uživatelů Huawei aktivně spravuje kvalitní aplikace z celého světa a současně pracuje na růstu ekosystému. Huawei je také průkopníkem bezpečnostního a ochranného systému typu full-cycle, který chrání uživatele před závadnými aplikacemi. Tento systém zahrnuje ověření skutečného jména vývojáře, proces hodnocení ve čtyřech krocích, ochranu při stahování a instalaci, jakož i preventivní mechanismus pro provozování nebezpečných aplikací.

Yu k tomu dodává: „Posouváme se dále a pokračujeme v rozšiřování našeho ekosystému aplikací v HUAWEI AppGallery. Věříme, že nevytvoříme pouze bezpečnou a spolehlivou platformu, ale zároveň nabídneme zákazníkům více možností volby.”

O Huawei CBG

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. Ve Spojených státech, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 32letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.

– – –

Informace o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group
Produkty a služby Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a využívá je třetina světové populace. V roce 2018 se společnost umístila na 2. místě v dodávkách chytrých mobilních telefonů. Patnáct R&D (výzkumných a vývojových) center bylo založeno v USA, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně. Huawei Consumer BG je jednou ze tří business divizí společnosti a soustřeďuje se na smartphony, PC a tablety, wearables a cloudové služby apod. Globální síť Huawei je postavena na 20 letech bohatých zkušeností v telekomunikačním průmyslu a jejím cílem je přinášet nejnovější technologie spotřebitelům na celém světě.