Premium Outlet Prague Airport oslavil první narozeniny s milionem zákazníků, Darou Rolins, a především s velkými plány do budoucna

Praha 10. 3. 2020 – Premium Outlet Prague Airport navštívilo v průběhu prvního roku jeho fungování více než milion zákazníků. Nejen pro ně chystá outlet u letiště novinky, které výrazně překonávají hranice České republiky a dnes zaběhnuté představy o nakupování. Zákazníci se mohou těšit na muzea, virtuální realitu i zábavní park.

Narozeniny s námi oslavilo více než deset tisíc zákazníků. S opravdu originálním přáním přišla Dara Rolins, která pro nás natočila hudební klip,“ hodnotí první narozeniny outletu jeho ředitel Tomáš Duroň. „Výborně dopadl i celý první rok našeho fungování pod značkou Premium Outlet Prague Airport neboli zkráceně POP. Překonali jsme magickou hodnotu milionu zákazníků, kteří u nás navíc utráceli výrazně více, než je na trhu běžné. Meziroční růst tržeb přesáhl 26 %. Získali jsme ocenění pro nejhezčí nákupní centrum v České republice. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže také potvrdil, že nikdo nesmí bránit značkám v otevírání obchodů v našem či jakémkoli dalším outletovém centru. Je to ale jen začátek, outlet i jeho okolí čeká velký rozvoj,“ dodává. 

„Ve světě vidíme jasný trend propojení nakupování se zábavou. Rozhodli jsme se, že budeme první a v tomto rozsahu asi i jediní, kdo se touto cestou v České republice vydá. Konkurenci hledáme spíše v Evropě,“ vysvětluje Duroň. „Vize je vlastně jednoduchá. Našim zákazníkům nabídneme celodenní zábavu plnou unikátních zážitků spojenou s nákupem za bezkonkurenční ceny,“ uzavírá Duroň.

Potěšení pro milovníky silných strojů

První novinka byla představena již nedávno. Engine Classic Cars Gallery je automobilové prodejní a výstavní muzeum s více než dvěma sty cestovních, sportovních i soutěžních vozů nejznámějších světových značek. Unikátní sbírka veteránů, ale i aktuálních modelů, umístěná přímo v prostorách outletu, nadchne nejen všechny milovníky motorismu.

Na své si přijdou i milovníci letadel. Na vyhlídkové terase, ze které jsou zvyklí sledovat právě vzlétající a přistávající stroje, naleznou v první polovině letošního roku nový interaktivní informační systém. „Na ruzyňském letišti vzlétne a přistane více než 150 tisíc letadel ročně. Úžasný výhled, který naše terasa nabízí, doplníme o velkoplošnou obrazovku, na které budou návštěvníci v reálném čase sledovat přistávající i odlétající letadla, to vše doplněné například o detailní informace o letových charakteristikách, nebo budou moci třeba poslouchat komunikaci mezi letadlem a řídicí věží ruzyňského letiště,“ doplňuje ředitel marketingu Jakub Dlouhý. „Lepší místo k pozorování letadel v Praze nenajdete,“ dodává.

Dinosauria Museum Prague – zpátky do pravěku

Dokonalým kontrastem technologického pokroku, který nabízí expozice automobilů i vyhlídková terasa, bude unikátní sbírka více než 150 milionů let starých fosilií dinosaurů. Ta bude v outletu představena v průběhu tohoto roku. „Žádné modely, kopie ani atrapy. Ale pravé, velmi zachovalé a více než sto padesát milionů let staré kostry. Přes dvacet metrů dlouhý Diplodocus, obávaný predátor Allosaurus a další dinosauři. Třeba i masivní fosilie Triceratopse, kde jen hlava váží
250 kilogramů,“ přibližuje projekt Dinosauria Museum Prague výkonná ředitelka skupiny KAPRAIN Romana Benešová. „V rámci Evropy unikátní sbírku fosilií doplníme i virtuální realitou a kinem,“ dodává.

Česká republika už nebude bez horské dráhy

Největší novinkou bude vůbec první krytý zábavní park Plopsa v České republice. Na ploše 10 000 metrů čtverečních zabaví děti i jejich rodiče například horská dráha, karusely či dvacetimetrové skluzavka. To vše na motivy včelky Máji, vikingů či pirátů. „V České republice dnes není ani jeden velký zábavní krytý park, stejně špatná je situace s horskými dráhami. Rozhodli jsme se proto tuto situaci změnit,“ vysvětluje Romana Benešová. „Outlet u letiště nabídne takové nákupní možnosti a tolik zábavy a zážitků jako žádné jiné místo v České republice. Budeme patřit mezi ty největší v rámci celé Evropy,“ uzavírá Benešová.

POP v číslech

  • 70 obchodů
  • 200 prémiových značek
  • 20 000 m2 prodejních ploch
  • 2 400 parkovacích míst
  • Více než milion zákazníků ročně
  • Průměrná hodnota nákupu více než 40 eur
    • Průměrná hodnota nákupu zahraničních zákazníků 190 eur

Premium Outlet Prague Airport (POP) nabízí unikátní kombinaci zážitků a nákupů s celoročními slevami 30 až 70 %. Na ploše 20 000 m2 na zákazníky čeká 200 prémiových značek, 70 obchodů, restaurace, vyhlídková terasa či unikátní sbírka více než 200 vozů nejznámějších světových značek. To vše v prostorách navržených v duchu uliček staré Prahy. Díky unikátnímu designu interiéru je POP držitelem ocenění Best of Realty – nejkrásnější outletové centrum v České republice. 

POP je skvěle dostupný z centra města i letiště Václava Havla. Návštěvníci mohou zaparkovat na 2 400 parkovacích místech nebo využít městskou hromadnou dopravu.  

Více na www.pop.cz