V sousedství Premium Outlet Prague Airport vznikne pro rodiny s dětmi největší krytý zábavní park v České republice, otevře v druhé polovině roku 2021

Praha 10. 3. 2020 – Skupina KAPRAIN ve spolupráci s TNI Group a belgickým provozovatelem tematických parků Plopsa plánuje v sousedství outletu u pražského letiště největší krytý zábavní park v České republice. Na ploše 10 000 metrů čtverečních zabaví děti i jejich rodiče velké atrakce s motivy včelky Máji a vikinga Vica. Chybět nebude ani unikátní horská dráha, vodní a výškové atrakce, karusely či obří skluzavka. To vše pod jednou střechou a přímo propojené s Premium Outlet Prague Airport, na sjezdu z dálnice a pět minut od letiště.

„Od doby, kdy provozujeme POP, jak outletu u letiště říkáme, chceme v Tuchoměřicích vytvořit moderní kombinaci zábavy pro celou rodinu a samozřejmě nákupů za skvělé ceny. Když se rodiče rozhodují, jak trávit volný čas, hledají program nejen pro děti, ale i pro sebe. Právě tomuto přání vycházíme vstříc. V POPu již funguje galerie klasických a sportovních aut, rozšiřujeme funkci naší vyhlídkové terasy
a připravujeme muzeum dinosaurů s reálnými fosiliemi. Nyní doplníme ještě velký rodinný zábavní park,“ shrnuje Romana Benešová, výkonná ředitelka skupiny KAPRAIN. „V okolí Prahy ani jinde v Česku takové místo nenajdete. Proto věříme, že se z Tuchoměřic stane jedno z nejvyhledávanějších evropských center zábavy a výhodného nakupování,“ dodává.

Nyní se KAPRAIN dohodl s velmi zkušeným a úspěšným provozovatelem tematických rodinných zábavních parků, skupinou Plopsa, a skupinou TNI Group, exkluzivním vlastníkem licence Plopsa pro Českou republiku, na vytvoření největšího krytého zábavního parku v ČR.

Zábavní park bude určen primárně rodinám s dětmi, kterým nabídne patnáct velkých atrakcí včetně vnitřní horské dráhy, dvacetimetrové skluzavky, naklánějícího se řetízkáče, simulace volného pádu
a dalších. Tematicky bude park věnován postavičkám ze Studia 100, z nichž největší prostor dostane v Česku nejznámější včelka Mája. Tu doplní například malý viking Vic.

Skupina parků Plopsa se za deset let rozrostla ze zhruba milionu návštěvníků ročně na trojnásobek. V příštích letech díky dalšímu rozvoji očekává více než pětimilionovou roční návštěvnost. „Jsem velice rád, že můžeme díky spolupráci s Kaprainem a TNI Group přivítat do Plopsa rodiny nový park v Praze. Pevně věřím, že bude velmi úspěšný. Plopsa v současnosti provozuje osm zábavních parků v Belgii, Holandsku, Německu a Polsku. Nyní přidáváme další parky v Polsku a jeden tedy i v České republice. V Praze bude tým Plopsy koordinovat stavební část a dohlížet na ni, následně se bude starat i o úspěšný rozjezd parku a poskytovat konzultace lokálnímu managementu,“ vysvětluje Steve Van den Kerkhof, generální ředitel skupiny Plopsa. „Díky výhodné poloze blízko letiště a přímému spojení s outletovým centrem bude pražský park bez pochyb populární destinací nejen pro místní obyvatele, ale i pro řadu turistů, kteří do Prahy zavítají,“ dodává. 

Zábavní park bude v provozu celoročně a bude přímo propojen s outletovým centrem u letiště –
s Premium Outlet Prague Airport. Návštěvníci parku tak budou moci pohodlně zaparkovat na téměř dvou a půl tisíce parkovacích míst outletu a „suchou nohou“ dojít do zábavního parku.

„Rozvoj technologií lidem usnadňuje život a mění způsob, jakým nakupují zboží i služby. Abyste je zvedli ze židle a přivedli do nákupního centra, musíte nabídnout výrazně více. V USA už vidíme, že nákupní centra jsou zaměřena primárně na zážitky, a tento trend proniká intenzivněji i do Evropy,“ říká Tomáš Novák, majitel TNI Group. „Zábavní parky Plopsa do tohoto trendu skvěle zapadají. Hledali jsme investora, který by se na věc díval stejně jako my a tomuto úspěšnému a osvědčenému konceptu by vdechl život i v Česku. Jsem rád, že jsme ho našli právě v Kaprainu,“ uzavírá Novák.  

KAPRAIN je investiční skupina založená v roce 2013 Karlem Pražákem. Od začátku se KAPRAIN soustředí na tři základní oblasti: průmysl, nemovitosti a finance. Zapojení skupiny je různé, od přímých akvizic až po role nezávislých poradců.

V oblasti nemovitostí zajišťuje KAPRAIN akvizice, development a správu. Díky zkušenostem a znalostem aktuálního vývoje realitního trhu úspěšně realizuje náročné investiční projekty a optimalizuje provoz spravovaných objektů. Nemovitostní část skupiny tvoří zejména výstavba na pozemcích u pražské O2 areny, rekonstrukce budovy v Pařížské ulici a projekt Vítězné náměstí.

V průmyslové oblasti, v oblasti technologií a služeb se skupina KAPRAIN často soustředí na projekty, ve kterých může využít zkušenosti z reorganizací a ozdravení podniků. Do rostoucí průmyslové větve patří podíly ve společnostech, případně financované projekty, jako jsou Nej.cz, Spolchemie, AVE CZ odpadové hospodářství a právě Premium Outlet Prague Airport.

Ve finanční oblasti se skupina KAPRAIN zabývá profesionálním odkupem, správou a vymáháním korporátních a retailových pohledávek. Rozvíjí také zainvestované projekty na pojišťovacím trhu. 

Provázanost firemní kultury skupiny se sportem napomáhá rychlému rozvoji aktivit v oblasti zábavy a sportu. Od roku 2019 je KAPRAIN vlastníkem nejtradičnějšího českého hokejového klubu HC Sparta Praha.

Plopsa je velmi úspěšná divize zábavních tematických parků, spadající pod Studio 100, belgického producenta populárních televizních seriálů pro děti s aktivitami po celém světě. Plopsa má více než dvacetileté zkušenosti v oblasti zábavního průmyslu a provozuje osm zábavních parků. V Belgii najdete zábavní park Plopsaland De Panne, vodní park Plopsaqua De Panne, vnitřní tematický park Plopsa Indoor Hasselt a v belgických Ardenách se nachází Plopsa Coo. V Nizozemsku se nachází vnitřní zábavní park Plopsa Indoor Coevorden, v Německu Holiday Park. V roce 2018 byl v Polsku otevřen Majaland Kownaty. Na konci roku 2019 Plopsa oznámila akvizici vnitřního zábavního parku v Antverpách, který bude otevřen v letošním roce pod názvem Plopsa Station. Pro letošní rok je dále plánováno otevření vodního parku Plopsaqua Landen-Hannuit, prvního hotelu Plopsa Hotel in De Panne a zahájení výstavby druhého zábavního parku v Polsku v blízkosti Varšavy. V roce 2019 uvítaly parky Plopsa více než 3,1 milionu návštěvníků.

TNI GROUP je realitní a investiční skupina s 25letým působením na českém a americkém trhu, která se orientuje kromě developerských projektů hlavně na retailové služby v oblasti cestovního ruchu a volnočasových aktivit. Je exkluzivním vlastníkem licence pro rodinné zábavní indoorové parky od Plopsa Group pro Českou republiku. V ČR plánuje realizovat
celkem tři zábavní indoorové parky. Aktiva skupiny převyšují 700 mil. Kč a tržby přes miliardu korun. TNI Group je vlastníkem cestovní kanceláře Travel Family (rodiny specialistů na dovolenou se značkami Viamare, Vítkovice Tours, VTT a Kovotour Plus), která je šestkou na českém trhu s ročním obratem jedna miliarda korun a více než 100 tisíci klienty.