Nejvyšší soud ve Velké Británii nechal nainstalovat kamery PTZ kvůli transparentnosti v soudní síni

Nový systém prošel svým prvním velmi sledovaným testem, když posloužil k živému vysílání soudního přezkumu parlamentní prorogace (ceremoniální uzavření sněmoven mezi jednotlivými schůzemi), a dopadl na jedničku.

Nejvyšší soud ve Velké Británii nechal nainstalovat kamery Panasonic PTZ pro přesné právní záznamy a transparentnost u nejvyššího soudu v zemi. Tento systém prošel prvním velmi sledovaným testem, když loni v létě vysílal soudní přezkum prorogace Parlamentu, a dopadl na jedničku. Maximální počet osob, které vysílání v jeden okamžik sledovalo, dosáhl 4,5 milionu, a během dne se jednalo o 10 milionů lidí.

V každé ze tří soudních síní ve Westminsterské budově se objevily čtyři kamery Panasonic HN130, kamerový ovladač RP150 a zařízení NewTek Tricaster pro efektivní zaznamenávání vysoce sledovaných případů. Úkolem soudu je zaznamenávat a vysílat slyšení v souladu se svým závazkem v oblasti transparentnosti. Od vzniku soudu jsou všechny případy archivovány na webových stránkách, což zajišťuje spravedlivý a otevřený přístup pro všechny.

„Potřebujeme kamery PTZ, protože v soudní síni není praktické mít operátora, který by kamery ovládal ručně,“ vysvětluje Dan Money, technický architekt a IT manažer Nejvyššího soudu. „K tomu, abyste pochopili, co se děje u soudu, potřebujete neustálý záběr na lavici soudců, zadní záběr na celou síň i detailní momentky.“

„Kamery PTZ jsou nejméně rušivou možností, která zaručuje transparentnost v soudní síni, ale také poskytuje operátorovi kamery náležitou úroveň kontroly a zajišťuje záběry vysoké produkční hodnoty,“ dodává Money.

Nejvyšší soud nechal nainstalovat kamery PTZ už při počátečním uspořádání síně v roce 2009, nicméně nyní bylo zapotřebí vybavení modernizovat s cílem dosáhnout kvalitnějších záznamů. „Naším prvním požadavkem bylo vylepšit výstup kamery z SD na HD,“ objasňuje potřebu modernizace Money. „IT tým chtěl implementovat systém, který by dokázal dělat vše jako původní systém, ale vylepšit celkovou kvalitu obrazu pomocí intuitivního systému, kterému bychom rozuměli.“

Jako vylepšení vyžadoval IT tým soudu technologii kamer PTZ na bázi NDI. K údržbě systému chtěli využívat vlastní odborné znalosti v oblasti sítí. Tým dokázal vzít IP připojení NDI z kamery Panasonic PTZ a převést jej na vlákno pomocí existujících rozvodů v budově. Odtud byl datový tok převeden zpět na IP a do zařízení NewTek Tricaster.

Prvním velkým testem systému byl velmi sledovaný soudní přezkum týkající se prorogace brexitu. Slyšení značně sledovaného případu se konalo dva týdny před původně plánovanou instalací nového vybavení. Proto se instalace uskutečnila dřív, aby bylo možné jednání vysílat. K zajištění streamovacích služeb tým použil platformu Azure Media Services společnosti Microsoft.

Vzhledem k širokému zájmu médií o tento případ byly pro redundanci nainstalovány dva přístupové body, a to jak na přední, tak na zadní straně Nejvyššího soudu, aby se toky kamer z kontrolní místnosti dostaly k médiím prostřednictvím přenosového vozu. To se ukázalo jako prospěšné, protože datový proud byl během řízení na okamžik přetížený.

Kamery Panasonic PTZ nabídly soudu správnou kombinaci nákladové efektivity, kvality a služeb. „Potřebovali jsme systém, který by byl nákladově přínosný, pokud jde o počáteční výdaje, ale také nákladově efektivní z hlediska údržby, a abychom v případě potřeby dostali podporu. Chtěli jsme dlouhodobý vztah a věděli jsme, že se společností Panasonic to půjde.“

„Díky tomu, že se jedná o kamery na bázi IP, je jejich technologie mnohem jednodušší pro lidi, jako jsme my sami, abychom si poradili s poskytováním profesionálního video výstupu. Byli jsme velmi potěšeni zpětnou vazbou, kterou jsme dostali na kvalitu obrazu, nejen od lidí kolem soudů, ale také ze zpětné vazby na datovém proudu a také od samotných médií,“ uzavřel Money.

Další podrobnosti o řešení Panasonic u Nejvyššího soudu naleznete v tomto videopříběhu a písemné případové studii.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Naším cílem je, aby spolu technologie neviditelně spolupracovaly a společnosti se tak mohly soustředit pouze na úspěch. Věříme, že by technologie měly především fungovat bez potíží. Podniky uspějí, pokud se budou moc zaměřit pouze na své zákazníky a všechny technologie jim budou nápomocny jako jeden celek. Proto jsme odhodláni vyvíjet produkty a řešení, které jsou tak samozřejmou součástí způsobu práce našich zákazníků, že jsou téměř neviditelné. Je to jako koňská síla v pozadí, která pohání obchodní úspěch. 

Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

  • Broadcast & ProAV vám umožňuje vyprávět příběh prostřednictvím vysoce kvalitních produktů a řešení, které zajišťují hladký provoz a vynikající poměr ceny a výkonu v rámci celé řady dálkově ovládaných kamer, přepínačů, studiových kamer a ENG P2HD. Řada filmových kamer modelů VariCam a EVA1 zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.

 

  • Communication Solutions nabízí nejlepší telefonní systémy, terminálová zařízení SIP a profesionální „síťové“ skenery, díky kterým se můžete soustředit na komunikaci, nikoli na připojení. 

Computer Product Solutions poskytuje mobilním pracovníkům možnost pracovat kdekoli s řadou odolných notebooků Toughbook, podnikových tabletů Toughpad a elektronických systémů pro prodejní místa (EPOS). Společnost Panasonic byla v roce 2017 evropským lídrem a dosáhla tržního podílu 57 % v prodeji odolných notebooků

  • Industrial Medical Vision vyrábí aplikace pro různé segmenty včetně medicíny, biologických věd, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje kompletní kamerové systémy a OEM kamerové systémy a vy tak můžete vidět to, co je lidskému oku téměř neviditelné. 
  • Security Solutions staví na tradici poskytování záznamů CCTV v průkazné kvalitě. Zajišťuje nejvyšší kvalitu obrazu za všech podmínek díky využití vysoce spolehlivých kamer s pokročilou technologií a systémům pořizování obrazového záznamu. Můžete se tak cítit v bezpečí.
  • Visual System Solutions nabízí nejširší řadu profesionálních displejů a projektorů a umožňuje profesionálům v oblasti audia a videa svobodně tvořit. S tržním podílem 39 % je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource > 5 klm FR17, 3. čtvrtletí, mimo 4K a digitálního kina).

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji řady elektronických technologií a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, zařízení pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslavila 100 let od svého založení. Nyní provozuje 582 dceřiných společností, 87 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 62,5 miliard EUR za rok končící 31. března 2019. Společnost se napříč všemi divizemi snaží s použitím inovací vytvářet nové hodnoty. Díky svým technologiím chce vytvořit lepší svět a lepší život pro své zákazníky. Více o společnosti Panasonic najdete na: https://www.panasonic.com/global.