Společně pro zachraňgastro.cz

Tvůrce pokladních systémů pro gastronomii Storyous a jednička na trhu s lihovinami STOCK Plzeň-Božkov spouští společnou platformu pro pomoc českým restauratérům – zachrangastro.cz. Webová platforma přináší majitelům restaurací aktuální a relevantní informace, právní rady i tipy odborníků, jak se současné situaci přizpůsobit a udržet svůj podnik na scéně s co nejmenšími ztrátami. Pod označením #zachrangastro šíří Storyous výzvu k záchraně tuzemských podniků od vyhlášení výjimečného stavu a webová platforma je tak rozšířením iniciativy, které má za cíl poskytnout podnikům mnohem komplexnější pomoc.

Zákaz vstupu do restaurací byl oficiálně prodloužen do 30. dubna a situace v gastru tak nadále zůstává kritická a podniky potřebují značnou pomoc v současném stavu i při opětovném otevření. Společnost Storyous i proto rozšiřuje svoji iniciativu #zachrangastro a na webovém portálu zachrangastro.cz přináší aktuální informace a také tipy a návody, jak přizpůsobit svůj provoz a co všechno je možné udělat pro to, aby podniky tuto krizi přestály s co nejmenšími ztrátami. 

“Spojili jsme síly s odborníky na vedení restaurací nebo právo. Majitelé restaurací tak získají odborný výklad vládních opatření i tipy, jak uzpůsobit provoz během krize. Situace je těžká, ale na našich datech z pokladních systémů vidíme, že zůstanou-li restaurace otevřené, chytře upraví meníčko a využijí na maximum všech propagačních kanálů, mohou propad tržeb citelně zmírnit. Na našem portále najdou všechny potřebné informace, které jim k tomu dopomohou,” říká Igor Třeslín, ředitel společnosti Storyous. 

Rady pro provozní restaurací na webu sdílí například Michal Vondrlík, který působil v několika michelinských restaurací, vařil pro přední české restaurace jako La Degustation Bohême Bourgeoise a věnuje se i privátním degustacím. Jeho první radou pro podniky je přizpůsobit nabídku tak, aby mohly zůstat otevřené. Přináší zde i tipy na správné balení jídla pro rozvoz nebo výdej s sebou.

V návaznosti na vývoj situace budou na zachrangastro.cz přibývat i právní rady od partnerské advokátní kanceláře Hajduk & Partners. Ti pravidelně aktualizují právní výklad krizové legislativy vlády a radí podnikům, jakým způsobem žádat o pomoc z vládních balíčků, nebo odpuštění odvodů za zaměstnance.

Iniciativa je určena primárně pro majitele gastro podniků, web nabízí ale také sekci pro zákazníky, kteří tam najdou tipy, jak mohou své oblíbené restaurace, kavárny či bistra podpořit. Jednoduchou možnosti je  zakoupit poukázky na budoucí konzumaci. Restaurace si mohou jednoduše vytvořit poukazy a zákazníkům je nabídnout skrze jednotný portál. Ti je uplatní, až podniky znovu naplno otevřou. Všechny provozovny tak získají šanci generovat alespoň částečné příjmy, což jim může výrazně pomoct překlenout prodělečné období a uplatnění voucherů ch ze strany hostů urychlí vytvoření poptávky po konci karantény. 

Další možností je objednat si jídlo z restaurace s sebou. I to je teď možné udělat online na kde-se-najim.cz, aby došlo k minimálnímu kontaktu.

O Storyous
Společnost Storyous vytváří komplexní restaurační systém, který zjednodušuje každodenní úkony spojené s gastronomickým provozem. Automatizuje procesy díky propojení s dodavateli nebo účetními a hotelovými systémy, aktuálně zpracovává 10 procent obratu v české gastronomii.