Novinky NVIDIA: Game Ready ovladače pro Minecraft s RTX beta, stream o technologiích s Igorem Staňkem

Nejnovější GeForce Game Ready ovladače společnosti NVIDIA přinesou optimalizaci a vylepšení pro beta verzi Minecraft s RTX hned od vydání, které je naplánováno na zítřek. Do hry přidají také podporu DLSS 2.0 a pro zpřístupnění těchto funkcí jsou vyžadovány.

Aktuální verze ovladačů je také optimalizována pro Saints Row: The Third RemasteredCall of Duty: Modern Warfare 2 Remastered, a SnowRunner. Přidá též podporu pro trojici nových G-SYNC Compatible herních monitorů.

Minecraft dostává podporu ray tracingu, DLSS 2.0 a realistických textur

Včera oznámily společnosti NVIDIA, Microsoft a Mojang Studio, že 16. dubna v 19.00 SEČ bude zpřístupněna beta verze Minecraftu s RTX v systému Windows 10 Edition. Minecraft s RTX nabídne pokročilou formy ray tracingu známou jako path tracing, do hry přibudou také nové fyzikálně založené materiály a funkce NVIDIA DLSS 2.0. Kombinace těchto technologií přinese do Minecraftu, nejprodávanější videohry na světě, grafiku nové generace. NVIDIA také prostřednictvím Minecraft Marketplace zpřístupní 6 nových světů specificky vytvořených pro Minecraft s RTX. Jejich autory jsou přední tvůrci z herní komunity a dostupné budou zcela zdarma. Hráčům jsou k dispozici také návody, jak vytvářet vlastní RTX světy.

Oznámení podpory ray tracingu v takto populární hře ilustruje pozici, jakou si technologie buduje v rámci herního ekosystému a demonstruje, že se stává mainstreamem. Minecraft představí ray tracing milionům hráčů napříč věkovými kategoriemi po celém světě.

Šance pozitivně zapůsobit prvním dojmem je jen jedna a hry nejsou výjimkou. NVIDIA proto usilovně pracuje na tom, aby prvotní kontakt s novinkami byl bezchybný i v případě, že se titul stále nachází ve fázi vývoje. Game Ready ovladače cílí na poskytnutí co nejlepšího zážitku ze hraní a jsou přizpůsobovány novým updatům i DLC.

Společnost NVIDIA zve fanoušky na stream “GeForce: O technice s Igorem”

V uplynulých týdnech bylo představeno několik zásadních novinek v oblasti GPU, mezi něž patří uvedení DLSS 2.0, nová generace herních a profesionálních notebooků s GPU GeForce RTX SUPER a vylepšenými funkcemi technologie Max-Q, oznámení beta verze Minecraftu s RTX a také představení API DirectX 12 Ultimate společností Microsoft. U této příležitosti spustí společnost NVIDIA na svých facebookových stránkách ve čtvrtek 16. 4. od 16.00 stream pro fanoušky, ve kterém dotazy od komunity zodpoví Igor Staněk, Senior Technical Product Manager EMEAI pro Gaming ve společnosti NVIDIA.

Nový stream “GeForce: O technice s Igorem” navazuje na tradici lokálního pořadu NVIDIA minuty, který široké komunitě fanoušků v České republice a na Slovensku přibližoval novinky společnosti NVIDIA v herním odvětví. Igor Staněk spolupracuje s vývojáři a pomáhá jim implementovat aktuální technologie a funkce do nejnovějších herních titulů. V IT odvětví působí přes 20 let, od roku 2006 pak ve společnosti NVIDIA, kde prošel několika pozicemi. Fanouškům tak může nabídnout unikátní pohled na současné trendy v rámci herní scény.

Trojice nových G-SYNC Compatible monitorů.

Program G-SYNC Compatible rozšiřuje ekosystém G-SYNC a přináší do něj konzistenci. Zároveň má za cíl vzdělávat zákazníky o tom, které monitory během hraní poskytují dostatečně kvalitní zážitek z VRR (variable refresh rate).

Nové ovladače rozšiřují tento seznam o modely Acer XB273GP, Acer XB323U a ASUS V27B, což hráčům přináší širší volbu při výběru optimálního herního monitoru.

V rámci programu G-SYNC Compatible spolupracuje společnost NVIDIA s OEM výrobci za účelem validace monitorů s podporou AdaptiveSync protokolu. Displeje, které touto validací projdou, získají označení “G-SYNC Compatible”. Jejich úplný seznam naleznete zde.

 O GeForce Game Ready ovladačích

Game Ready ovladače jsou hráčům k dispozici v den vydání většiny hlavních titulů, nebo ještě před ním. Nabízejí optimalizaci pro co nejlepší výkon a ničím nerušený zážitek ze hraní. Všechny NVIDIA Game Ready ovladače nesou certifikaci Microsoft WHQL.

Doporučené odkazy ke Game Ready ovladačům

Doporučené odkazy ke streamu pro fanoušky: