Ostravské TietoEVRY usnadňuje přístup k on-line výuce. Daruje přes padesát notebooků a učí místní kantory

Ostrava, 23. dubna 2020 – Ostravská pobočka IT firmy TietoEVRY nezahálí ani v době koronavirové infekce a stále přichází s novými způsoby, jak pomáhat ve svém regionu. Nyní se ve spolupráci s Magistrátem města Ostravy rozhodla do sociálně znevýhodněných rodin dodat desítky notebooků za účelem umožnění aktuálně potřebné on-line výuky i těm, kteří nemají prostředky na nákup potřebné elektroniky.

„Pro TietoEVRY je vzdělávání klíčové, v rámci programu společenské odpovědnosti se jeho podpoře věnujeme již dlouhodobě. Proto jsme pohotově zareagovali na aktuální dění a rozhodli se zaměřit na on-line výuku. Jsme si ale vědomi toho, že ne všichni k ní mají přístup, řada studentů a žáků si totiž nemůže dovolit vlastní notebook, bez kterého není on-line výuka možná. V první várce jsme dali k dispozici 25 přístrojů, které se rozebraly během třiceti minut. Ozývali se nám zástupci škol i rodin. Aktuálně máme k dispozici dalších třicet počítačů, které poputují do vybraných rodin. Velmi nás těší, že můžeme takto pomáhat, a už teď zajišťujeme další notebooky,“ říká komunikační specialistka TietoEVRY Zuzana Mánková.

Kromě toho IT firma nabídla více než stovce škol v regionu konzultace v oblasti on-line výuky, včetně představení nástrojů, pomocí kterých lze výuku po síti zábavnou cestou zefektivnit. V rámci pravidelných online webinářů experti společnosti názorně ukazují, jak jednotlivé platformy fungují, jaké jsou jejich výhody a nevýhody, jak se díky nim může třída potkávat a učit se či jak můžou kantoři hodnotit odevzdané úkoly. 

TietoEVRY patří k největším IT firmám v České republice. Zaměstnává zde na 2 700 IT expertů, kteří sídlí v Ostravě a v Brně. 

O společnosti TietoEVRY

TietoEVRY se snaží využít významných příležitosti, jež se nabízejí ve světě založeném na datech, a proměnit je v dlouhodobou hodnotu pro lidi, hospodářskou sféru i společnost jako celek. Naším cílem je být první volbou pro zákazníky, kteří si přejí oživit svou obchodní činnost. Odbornost v oblasti softwaru a kvalitní služby se v naší společnosti snoubí se silným důrazem na společné inovace a ekosystémy. TietoEVRY má hlavní sídlo ve Finsku a zaměstnává téměř 24 000 expertů v desítkách zemí. Obrat společnosti činí zhruba 3 mld. eur a její akcie jsou kotovány na burzách NASDAQ v Helsinkách a Stockholmu.