Další úspěch v USA. BSC si za svou digitální banku „na klíč“ odnáší prestižní ocenění BankDirector

Praha 3. června 2020 – Česká Banking Software Company (BSC), která se již dlouhá léta věnuje vývoji softwarových řešení pro digitální bankovnictví, slaví úspěch v USA. BSC si spolu s americkým fintechovým startupem NYMBUS odnáší prestižní ocenění magazínu BankDirector za nejlepší uživatelskou zkušenost, a to za společný produkt NYMBUS SmartLaunch, který institucím umožňuje koupit si kompletní digitální banku „na klíč“.

BSC se společností NYMBUS v USA poskytují cloudové řešení SmartDigital, které bankám i nebankovním institucím umožňuje v rekordním čase získat plnohodnotnou a plně funkční digitální banku. Tradiční bankovní domy tak mají možnost přistoupit k bankovní digitalizaci prakticky bez rizika, kdy své klienty postupně přesouvají pod nový digitální brand a neriskují, že se jim postupnou a drahou modernizací „rozsype“ původní banka založená na zastaralém core-systému.

„Naše komplexní bankovní řešení je výjimečné tím, že bankám, které stojí na složitém core-bankingovém systému zatíženém historickým vývojem, umožňuje již během 3 měsíců spustit úplně novou digitální banku. Kromě bank, které potřebují digitalizovat, držet krok s dobou a oslovovat mladší klientelu, mohou takové řešení využít i například sportovní kluby či třeba velcí retailoví hráči. Ti tak mohou pro svou širokou základnu klientů bleskově postavit banku a přinést jim tak další služby navíc,“ popisuje Čeněk Navrátil, obchodní ředitel společnosti BSC

BSC do společného řešení přispívá vytvořením frontendových aplikací digitální banky, přičemž standardně se jedná o nativní mobilní aplikace pro iOS i Android a rovněž o webovu aplikaci digitálního bankovnictví. Samotný cloud SmartDigital je provozován společností NYMBUS, která má v rámci celého procesu digitalizace banky na starosti také implementaci a provoz SmartCore systému. Ten se stará o centrální správu transakcí a dat. 

„Máme velkou radost, že se nám s našimi softwarovými řešeními daří z Česka digitalizovat banky po celém světě a sbírat ocenění napříč kontinenty. Loni jsme mohli oslavit úspěch gruzínské banky TBC, pro kterou jsme postavili nejinovativnější mobilní banku na světě, letos slavíme s americkým NYMBUSEM. Digitalizace je trend, který mění svět k lepšímu, a jsme rádi, že můžeme být u toho,“ uzavírá Navrátil.

O BSC:

Banking Software Company (BSC) je ryze česká firma fungující od roku 1990 a ve svém segmentu je na trhu jedničkou. Aplikace pro banky a finanční instituce vyvinuté společností BSC využívají desítky bank a více než 20 milionů koncových uživatelů po celém světě. Mezi největší klienty patří například Alfa Bank, VTB Bank či TBC Bank, v České republice pak Česká spořitelna, Raiffeisenbank, MONETA Money Bank či Equa bank. 

Více informací naleznete na www.bankingsoftware.company