Huawei se stal v prvním čtvrtletí 2020 dvojkou na trhu s chytrými hodinkami

I když za první čtvrtletí roku 2020 prodeje chytrých hodinek meziročně klesly o 7,1 %, společnosti Huawei se dařilo a dostala se v tomto segmentu celosvětově na druhé místo. S 2,6 miliony prodaných kusů, což odpovídá meziročnímu růstu o 118,5 %, je jedinou značkou chytrých hodinek, která zaznamenala růst o více než 100 %.

Tato data zveřejnila ve své zprávě o nositelné elektronice (Worldwide Quarterly Wearable Device Tracker) společnost IDC (International Data Corporation). Prodeje nositelných zařízení se celosvětově dostaly na 72,6 milionu kusů, což odpovídá meziročnímu nárůstu o 29,7 %. Podle zprávy si společnost Huawei udržela v prvním čtvrtletí roku 2020 vysoký podíl na trhu s nositelnou elektronikou a její prodeje meziročně vzrostly o 62,2 %.

smartwatch-market

Nejnovější údaje o trhu chytrých hodinek od IDC

Ve zprávě IDC se také uvádí, že společnost Huawei nadále rostla díky své silné přítomnosti na internetu a úzkým vazbám s maloobchodníky. Kromě čínského trhu dosáhla společnost Huawei úspěchů také na dalších asijských trzích, v Evropě a Latinské Americe.

„Chytré hodinky společnosti Huawei se těšily velké přízni zákazníků a jejich prodeje v prvním čtvrtletí rostly mimo jiné díky uvedení nového produktu a díky neustálé optimalizaci fitness a zdravotních funkcí,” řekl Filip Matys, PR manažer Huawei pro produktové portfolio a dodal: „V prvním čtvrtletí roku 2020 společnost Huawei uvedla na celosvětový trh hodinky Huawei Watch řady GT 2. Díky neustálé optimalizaci senzorové technologie přinášejí chytré hodinky Huawei zajímavé výhody v oblasti sledování kondice a zdraví. Funkce měření hladiny kyslíku v krvi SpO2 byla novinkou předcházející generace Huawei Watch GT a na trhu sklidila pozitivní zpětnou vazbu.”

HUAWEI WATCH GT 2e, které byly uvedeny na trh v prvním čtvrtletí roku 2020, získaly ocenění “Best Choice (Nejlepší produkt)” od společnosti Pocketnow, špičkového globálního technologického magazínu.

Huawei navíc urychluje implementaci strategie integrace chytrých zařízení (1+8+N All-Scenario Seamless AI Life Strategy 2020), a v jejím rámci se chytré hodinky Huawei mnohem lépe začlení do ekosystému společnosti Huawei a nabídnou spotřebitelům bohatou škálu fitness a zdravotních funkcí.

– – –

Informace o produktech Huawei naleznete na https://consumer.huawei.com/cz

Aktuální informace ze světa Huawei Consumer BG naleznete denně aktualizované na:
Facebook – CZ/SK: https://www.facebook.com/HuaweiMobileCZSK/
YouTube: https://www.youtube.com/huaweimobileczsk
Instagram: https://www.instagram.com/huaweimobileczsk
Twitter: https://twitter.com/HuaweiCZ_SK

O Huawei Consumer Business Group

Produkty a služby společnosti Huawei jsou dostupné ve více než 170 zemích a používá je třetina světové populace. Ve Spojených státech, Německu, Švédsku, Rusku, Indii a Číně bylo zřízeno čtrnáct výzkumných a vývojových center. Huawei CBG je jednou ze tří obchodních jednotek společnosti Huawei a zahrnuje smartphony, PC, tablety, nositelné a cloudové služby atd. Globální síť společnosti Huawei je postavena na více než 32letých zkušenostech v telekomunikačním průmyslu a je odhodlána poskytovat nejnovější technologický pokrok spotřebitelů po celém světě.