Kvalitní obraz, herní vlastnosti a skvělý design: to vše a mnohem více najdete v nové řadě monitorů Philips E2

Praha, 3. září 2020 – MMD, přední specialista a licenční partner monitorů Philips, uvádí na trh produktovou řadu Philips E2. Nová rodina monitorů, která kombinuje elegantní design a inovativní funkce tak, aby vyhovovaly domácímu i kancelářskému životnímu stylu. Ultra úzký, ze tří nebo ze čtyř stran bezrámový design, zaručuje maximální velikost pro zobrazování s minimálním rozptylováním a je vhodný zejména pro grafický design a profesionální aplikace. Navíc, díky široké škále funkcí, jsou tyto monitory ideální volbou pro každého, kdo hledá přesnost barev a detailů.

„Mnoho lidí si dnes doma vytvořilo kancelář, takže potřebují monitor vhodný pro multitasking, pro práci i zábavu. Nová řada E2 je tou správnou volbou pro ty, kteří chtějí kombinovat základní funkce a design, který se potkává s moderními interiéry,“ říká Artem Khomenko, Senior Product Manager pro oblast Evropy ve společnosti MMD Monitors & Displays.

Nová řada monitorů E2 poskytne zážitek ze sledování, na který nezapomenete

Vyšší rozlišení znamená více obrazových bodů na displeji a tím i větší detaily, což je klíčová vlastnost pro profesionální uživatele, jako jsou grafičtí designéři, CAD návrháři a architekti – ale v podstatě to ocení i jakýkoliv další uživatel. Podstatou této nové řady E2 je zajištění skvělého zážitku ze sledování a to na modelech s rozlišením v rozmezí od Full HD až po 4K (UHD), pokaždé s vynikající kvalitou obrazu (například díky technologii Ultra Wide-Color, která přináší vynikající hloubku 1,07 miliardy barev).

Všechny monitory řady E2 mají široké pozorovací úhly pro ostré snímky s hlubokým a super vysokým kontrastem. Zážitek ze sledování je také vylepšen díky technologii SmartContrast, která analyzuje zobrazovaný obsah, automaticky upravuje barvy a řídí intenzitu podsvícení, a také technologii SmartImage, která analyzuje obsah zobrazovaný na obrazovce a dynamicky optimalizuje kontrast, sytost barev a ostrost obrázků a videí pro maximální výkon zobrazení.

Monitory řady E2 přináší funkce pro dobrý zážitek z hraní

Tato nová řada monitorů nabízí herní režim SmartImage, rychle přístupnou nabídku OSD vyladěnou pro hráče a nabízí několik možností nastavení. Například, režim „FPS“ (střílečka z pohledu první osoby) vylepšuje tmavé motivy v hrách a umožňuje vidět skryté objekty v tmavých oblastech, zatímco režim „Racing“ přizpůsobuje displej na nejrychlejší dobu odezvy a optimalizuje obraz, včetně barev.

Každý z nových monitorů nabízí některé specifické funkce pro lepší a plynulejší hraní. Například nové monitory Philips 242E2FA a 272E2FA mají rychlost odezvy pouhou 1 ms (MPRT), zatímco monitory Philips 288E2A a 345E2AE přicházejí s adaptivní synchronizační technologií AMD FreeSyncTM, která přispívá k potlačování trhání, nesouvislého pohybu a chvění obrazu.

Funkce pro jakýkoli druh uživatele a šetrné k životnímu prostředí

Nové monitory řady E2 obsahují spoustu technologií určených pro lepší uživatelský komfort. Režim EasyRead zajišťuje zážitek ze čtení, jako kdybyste četli z papíru, technologie Flicker-free a režim LowBlue zajišťují pohodlnější sledování a šetří zrak uživatele. Monitory jsou také vybaveny diskrétní přepínací klávesou EasySelect, která umožňuje rychlé a snadné úpravy nastavení monitoru v nabídce OSD, díky systému správy kabelů budou mít uživatelé vždy čistý pracovní prostor.

Modely Philips 288E2A a 345E2AE umožňují, pomocí MultiView, aktivní duální připojení a prohlížení, což umožňuje uživatelům pracovat s více zařízeními, jako je PC a notebook současně. Multitasking je tak velice snadný.

Všechny tyto monitory neobsahují škodlivé látky, jako je olovo a rtuť, jsou v souladu se směrnicí RoHS a jejich obaly jsou z 100% recyklovaného materiálu, který lze znovu recyklovat. Navíc mají certifikát Energy Star 8.0 a TCO. 

Dostupné modely řady E2

Nová produktová řada E2 momentálně zahrnuje dva Full HD modely Philips 242E2FA a Philips 272E2FA, dále pak 4K (Ultra HD) model Philips 288E2A a největším zástupcem je pak ultra širokoúhlý Philips 345E2AE s rozlišením rovněž 4K (Ultra HD). 

Níže jsou uvedeny ceny a dostupnost

ModelVelikost obrazovkyRozlišeníPoměr stranKonektivitaDostupnostDoporučená koncová cena
242E2FA23,8 palců / 60,5 cm1920 x 1080 @ 75 Hz16:9Vstup signálu: VGA (Analogový), DisplayPort x 1, HDMI (digitální, HDCP)
Sync Input: Separate Sync, Sync on Green
Audio (In/Out): PC audio-in, výstup pro sluchátka
V polovině září3922 Kč(149 Eur)
272E2FA27 palců /68,6 cm1920 x 1080 @ 75 Hz216:9Vstup signálu: VGA (Analogový), DisplayPort x 1, HDMI (digitální, HDCP)
Sync Input: Separate Sync, Sync on Green
Audio (In/Out): PC audio-in, výstup pro sluchátka
V polovině září4974 Kč(189 Eur)
288E2A28 palců /71,1 cm3840 x 2160 @ 60 Hz216:9Vstup signálu: DisplayPort x 1, HDMI x 2
Sync Input: Separate Sync
Audio (In/Out): PC audio-in, výstup pro sluchátka
nyní8396 Kč(319 Eur)
345E2AE34 palců / 86,36 cm3440 x 1440 @ 75 Hz221:9Vstup signálu: DisplayPort x 1, HDMI x 2
Sync Input: Separate Sync
Audio (In/Out): PC audio-in, výstup pro sluchátka
V polovině září9712 Kč(369 Eur)

Více informací o monitorech Philips: https://www.philips.cz/c-m-so/monitory

O společnosti MMD

Společnost MMD-Monitors & Displays Holding BV (dále jen „MMD“), registrovaná v Nizozemí a sídlící v Amstrodamu, je 100% ve vlastnictví společnosti TPV Technology Limited („TPV“), která je předním světovým výrobcem LCD monitorů a televizí. MMD disponuje výhradními právy na prodej a marketing monitorů značky Philips po celém světě. Kombinací silné značky Philips a výrobních možností společnosti TPV oslovuje MMD široké spektrum klientů s nabídkou inovativních produktů.