Pohoda, iDoklad, ABRA, Helios. Fintech Roger je součástí největších českých účetních a fakturačních systémů

V Brně 14. 10. 2020 – Od konce srpna je možné nainstalovat doplněk Roger Platby do dalšího účetního systému − POHODY. Brněnský fintech se s účetními softwary začal propojovat už v listopadu minulého roku a hojně používaná POHODA se přidává do portfolia ke známým společnostem jako je ABRA Flexibee, iDoklad nebo Helios Orange. Co to uživatelům přinese?

Rozvíjející se podnikatelé i velké společnosti si prostřednictvím účetních systémů udržují přehled v zásobách, financích nebo třeba daních. Čím více vlastností a vychytávek účetní programy mají, tím efektivněji a pružněji mohou firmy fungovat. Proto Platební instituce Roger rozšiřuje řady účetních systémů, do nichž je integrována.

Přímo v programu si mohou společnosti nechat profinancovat faktury s dlouhou splatností. Přehledně uvidí, zda je faktura za daným odběratelem financovatelná, a pokud ano, mohou hlídat její stav. „Klienti, kteří financování faktur od Rogera využijí, obdrží 75 % z celkové částky už do tří dnů od zaslání faktury. Zbylých 25 % po uhrazení odběratelem,“ říká Adam Šoukal, CEO Rogera. „Proces profinancování je jednoduchý. Klient na pár kliků zvolí fakturu, kterou bude chtít profinancovat a zašle ji přímo z rozhraní účetního systému Rogerovi,” dodává Adam Šoukal. 

Automatizace funguje i v účetnictví

V některých programech, například v Helios Orange, provede plug-in automaticky účetní operace spojené s profinancováním. Firmám tak odpadá zdlouhavá administrativa, kterou bez integrovaného doplňku dělali ručně. 

„Roger se snaží svého označení fintech co nejvíce dostát, a proto je celý proces aktivace a propojení online a zdarma. Naši vývojáři navíc pomáhají společnostem využívajícím daný účetní systém s instalací plug-inu a s jeho finálním nastavením,” doplnil produktový manažer Viktor Šabacký.

Služba cílí na rostoucí podniky, které často trpí nedostatkem likvidních finančních prostředků, například z důvodu navýšení poptávky po jejich produktech nebo dlouhé 

splatnosti faktur. Z toho pak plynou problémy spojené s chybějícím kapitálem na provoz, a především na investice do rozvoje. Nebo chtějí zkrátka růst rychleji než ostatní a zpříjemnit si podnikání. 

O Platební instituci Roger a.s.

Platební instituce Roger od roku 2013 spojuje investory s podnikateli, které trápí dlouhé splatnosti faktur. Díky unikátní a ČNB regulované investiční platformě Roger zkracuje dlouhé splatnosti na 3 dny. Na zrychlení cash flow od Rogera spoléhají stovky firem. Od svého založení profinancoval více jak 4 miliardy korun. Se získáním strategického partnera GRiT, Roger uvedl na trh automatizované financování malých a středních firem, a to díky technickému napojení na systémy pro elektronickou výměnu dokladů a další fakturační, účetní a ERP systémy. Roger je platební institucí licencovanou ČNB s rozšířením o PSD2. Více na www.roger.cz