BILLA se opět zapojila do projektu Pomoc nemocnicím. Fakultní nemocnici Motol a Nemocnici v Uherském Hradišti věnovala téměř 11 tun ovoce

Společnost BILLA navazuje na svou jarní aktivitu z první vlny koronavirové pandemie darováním ovoce zdravotníkům. Jelikož současná situace opět vyžaduje maximální nasazení zdravotnického personálu, rozhodl se obchodní řetězec pokračovat v podpoře zdravotníků v první linii a darovat téměř 11 tun ovoce do dvou nemocnic. Potřebné vitaminy a energii v podobě ovoce včera takto dodal doktorům, sestřičkám a pracovníkům v laboratořích v pražské nemocnici FN Motol a v nemocnici v Uherském Hradišti. 

Do každé nemocnice společnost BILLA zavezla 7 palet ovoce v hodnotě 178 000 Kč. Dohromady tak z centrálního skladu BILLA v Modleticích u Prahy putovalo do nemocnic téměř 11 tun ovoce v celkové hodnotě 356 000 Kč. Do nemocnice v Uherském Hradišti míří palety s ovocem přímo na nejrizikovější oddělení ARO, Infekční oddělení a oddělení interního lékařství.

Přísun ovoce za společnost BILLA předával koordinátor udržitelného rozvoje, pan Ivan Holub. Za nemocnici FN Motol přijímala paní Ing. Marie Románková z odboru vnitřního auditu a řízení kvality FN Motol.

„Po první vlně koronavirové pandemie se zdravotníci po celé České republice opět dostávají do rizikové první linie v péči o zdraví našich obyvatel. Vnímáme potřebu jim alespoň touto cestou znovu poděkovat a podpořit je v jejich úkolu. Dodávkou ovoce jim práci sice neodlehčíme, ale můžeme alespoň trochu posílit jejich zdraví a imunitu,“ řekl generální ředitel BILLA Jaroslaw Szczypka. 

Zdravotníkům bylo doručeno ovoce bohaté na vitamin C a takové, které dokáže rychle dodat energii během služby. Jednalo se o pomeranče, grepy, mandarinky, jablka, citrony a banány. 

BILLA ČR je součástí skupiny REWE International AG. Na českém trhu působí od roku 1991. S obratem ve výši přes 34 mld. Kč (2019), s 239 prodejnami a více než 6 500 zaměstnanci je BILLA lídrem na trhu supermarketů. Na průměrné prodejní ploše 900 m2 nabízí široký výběr produktů známých i privátních značek. Velký důraz je kladen na čerstvý sortiment, jako jsou lahůdky, pečivo, ovoce a zelenina, mléčné produkty, maso a chlazené produkty. BILLA se soustředí na podporu českých producentů, proto české potraviny tvoří již 72 % jejího celkového obratu. České potraviny jsou také součástí privátních značek řetězce BILLA – Vocílka, Česká farma, BILLA Naše bio, BILLA, BILLA Premium, BILLA Easy či Clever. 

REWE International AG je lídrem na rakouském trhu v oblasti prodeje potravinového a drogistického zboží a jedním z největších zaměstnavatelů v Rakousku. Ve 3 694 prodejnách v Evropě zaměstnává téměř 80 000 pracovníků. 

REWE International AG je součástí německé REWE Group, která působí ve 13 zemích Evropy a patří k nejvýznamnějším evropským maloobchodním skupinám a prodejcům rodinných dovolených. 

REWE International AG se sídlem v rakouském Wiener Neudorfu provozuje obchodní společnosti BILLA, MERKUR, PENNY, BIPA a ADEG a řadu vlastních produktových značek. V segmentu supermarketů má prodejny v 7 zemích střední a východní Evropy. 

Více informací na http://www.billa.cz