Úspěšný start spolupráce firmy HUDDY DIAMONDS se španělským odběratelem nezastavila ani pandemie koronaviru

29. 10. 2020, Praha – Ačkoli rozjednaný kontrakt ve Španělsku zhatila koronavirová krize, díky zahraniční kanceláři CzechTrade se společnosti HUDDY DIAMONDS povedlo posílit obchodní vztahy a obnovit zaniklé spolupráce. „Máme rozjednaný kontrakt za 1,5 mil. Kč a jsme rádi, že čas a úsilí, které jsme věnovali nastartování exportu do Španělska, nevychází na prázdno. Ba naopak, v tuto chvíli jsme se svým španělským distributorem opět v intenzivním kontaktu a rozvíjíme další možnosti naší obchodní spolupráce, dokonce i na dalších evropských trzích,“ říká Jiří Fejt, manažer pro export ve společnosti HUDDY DIAMONDS a.s.

Česká společnost HUDDY DIAMONDS se už více než 25 let zabývá dodávkou speciálních strojů pro stavebnictví, sklářství nebo geologický průzkum. Vyrábí a distribuuje také malou stavební techniku, kterou úspěšně vyváží do řady evropských zemí, jako jsou například Francie, Itálie, Velká Británie, Nizozemsko, Německo, Polsko, Maďarsko, Slovensko a aktuálně se do výčtu řadí i Španělsko. „Loni jsme se začali vážně zabývat myšlenkou na rozšíření našich exportních aktivit také do Španělska, kde jsme v té době sice měli dlouholetého obchodního partnera, který ale prodával pouze část našeho sortimentu. Naši plánovanou cestu do Katalánska a Levante jsme ve spolupráci s CzechTrade využili k setkání se zástupci potenciálních obchodních parterů, kteří by mohli zajistit profesionální a spolehlivou distribuci našich produktů do těchto oblastí,“ říká Jiří Fejt. 

Po úvodních jednáních a několika týdnech se podařilo navázat spolupráci a odsouhlasit dodávku prvního kontingentu produktů. Další dodávky zboží měly do Španělska dorazit letos na jaře.

„Do této situace ale vstoupila první vlna koronavirové pandemie a masivní komplikace, které právě Španělsko zasáhly velmi silně. K realizaci dodávky nedošlo, dokonce se zastavila i komunikace s naším partnerem a nikdo přesně nevěděl, zda vůbec budeme moci v dohodnutém procesu pokračovat,“ vysvětluje Jiří Fejt.

Pružná reakce zahraniční kanceláře CzechTrade v Madridu a její intenzivní komunikace s HUDDY DIAMONDS pomohly nečekané obtíže překonat. „Španělský trh i celkovou společenskou situaci zde známe díky dlouhodobé fyzické přítomnosti doslova z první ruky. To nám umožnilo i v kritickém období na přelomu března a dubna tohoto roku zástupcům firmy HUDDY DIAMONDS poskytnout nejnovější podrobnosti o situaci a opatřeních, která tehdy vedla k pozastavení činnosti takřka všech firem. Oběma stranám jsme pomohli obnovit vzájemnou komunikaci,“ doplňuje Petra Jindrová, ředitelka španělské kanceláře CzechTrade.

O společnosti HUDDY DIAMONDS s. r. o.

Společnost HUDDY DIAMONDS s.r.o. byla založená v roce 1992 jako distributor diamantových nástrojů pro různá průmyslová odvětví, především stavebnictví, průmysl zpracování kamene a dekorativní sklářský průmysl. V současnosti je společnost jedním z nejvýznamnějších výrobců a dodavatelů mechanizace pro opravy pozemních komunikací a průmyslových ploch, především podlahových brusek a fréz, strojů pro odstraňování dopravního značení a řezačů rovných i divokých spár. Kromě toho dodává plný sortiment diamantových a tvrdokovových nástrojů pro stavebnictví, kamenoprůmysl, sklářství a vybavení pro geologický průzkum, zemní vrty a geotechnický monitoring.

www.huddy.cz

O agentuře CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu obchodu a již více než 20 let je partnerem českých firem na jejich cestě k exportním úspěchům. Jejím cílem je usnadnit českým firmám rozhodování o výběru vhodných teritorií, zkrátit dobu vstupu na daný trh, podpořit aktivity směřující k dalšímu rozvoji firmy v zahraničí, a především eliminovat rizika spojená se vstupem na nové, neznámé trhy. Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade poskytují služby v 58 zemích na pěti kontinentech.

www.czechtrade.cz