Mews posiluje svou pozici v Evropě. Díky akvizici cloudového řešení od Trivaga se dostane k tisíci hotelů z Německa či Švýcarska

19. listopadu 2020 – Startup Mews, který vyvíjí systém pro komplexní správu hotelů a jiných ubytovacích zařízení, koupil produktovou řadu Base7booking od přední globální platformy Trivago. Akvizice cloudového systému správy nemovitostí, který využívají zejména nezávislé podniky, povede k dalšímu upevnění společnosti Mews v rámci evropského trhu – především v Německu, Švýcarsku a Rakousku. Mews přebírá jak samotný produkt, tak jeho zákazníky a tým zákaznické podpory.

„Od přidání Base7booking do portfolia Mews si slibujeme řadu přínosů pro obě zúčastněné strany. Sdílíme spolu mnohé: silnou pozici v Evropě, 100% cloudový software a především snahu usnadňovat životy jak samotných hoteliérů, tak jejich hostů. Zároveň ročně investujeme miliony eur do výzkumu a inovací. Věříme, že spojením s Base7booking přineseme zákazníkům ještě lepší zážitky,” říká CEO Mews Matthijas Welle.

Akvizice produktové řady přichází jako nedílná součást strategie v rámci evropského růstu firmy Mews. Zákazníci Base7booking jsou rozesetí po celém regionu, nicméně podstatná část se jich nachází v Německu, Rakousku a Švýcarsku. 

“Ačkoli náš obor tvrdě zasáhly důsledky pandemie, rozhodli jsme se, že se nepříznivou situací nenecháme ovlivnit a budeme ji vnímat jako příležitost k dalšímu rozvoji. Těšíme se, že se tisícovka zákazníků Base7booking připojí k Mews, aby mohli začít plně využívat naší technologie pro hladkou správu ubytovacích zařízení,” tvrdí zakladatel Mews Richard Valtr.

Nová doba, nové příležitosti pro Mews

Ačkoliv gró podnikání Mews stále leží v tradičním hotelnictví, firma se v posledních měsících zaměřuje na diverzifikaci svých činností. Jejich připravovaný projekt Spacetime má za úkol rozšířit portfolio nabízených služeb například o rezervace různých prostorů, objektů či lidí, ve flexibilním časovém úseku, který si zvolí sám uživatel systému.

„Když jsme nad tím přemýšleli, došlo nám, že není nutné se zaměřovat pouze na hotelové pokoje, kterým jsme se věnovali doposud. Existuje široká škála dalších věcí, které může náš systém nabízet: prostory jako parkoviště nebo zasedačky; objekty jako kola, auta nebo přistýlky; nebo třeba lidi z různých profesí: maséry, kadeřníky, uklízečky a jiné služby,“ vyjmenovává Honza Široký, CTO Mews.

Stejně tak bude v budoucnu podle Širokého možné začít lépe pracovat s časem. „Naší vizí je nabídnout klientům možnost určit si časový úsek, ve kterém budou danou rezervaci využívat. Ať už v minutách, měsících nebo dokonce letech. Otevíráme možnosti, ze kterých by mohlo v budoucnu těžit nejen pohostinství, ale i jiné obory podnikání,“ míní Široký.

Více o Mews

Mews je český startup, který poskytuje ubytovacím zařízením systém pro správu rezervací, check-inů a vyřizování požadavků jejich hostů. Umí mimo jiné přijímat platby, řešit kompletní management hotelu včetně personálu a zároveň také podporuje připojení na vlastní API, takže se může jakákoli jiná služba v případě zájmu se systémem propojit. Platformu dnes využívá více než 1 600 ubytovacích zařízení v 62 zemích po celém světě. V posledním investičním kole Series B získal Mews 29 milionů eur od investičního fondu Battery Ventures, celková výše investice včetně Series A činila 35 milionů eur.