Odborníci ze společnosti Motorola sdílejí čtyři způsoby, které můžete použít na výrazné zlepšení životnosti baterie vašeho smartphonu

Uživatelům smartphonů, kteří hledají způsoby, jak prodloužit životnost baterie a denní výdrž svých zařízení, Motorola doporučuje, aby se zaměřili na čtyři klíčové body.

Úprava jasu obrazovky, aktualizace operačního systému, změna nastavení a preference zařízení se silnou výdrží baterie jsou klíčové způsoby, jak zajistit, aby uživatelé smartphonů mohli od svých telefonů očekávat nejdelší denní výdrž.

S pokrokem v technologii smartphonů, včetně přítomnosti větší obrazovky, vyššího rozlišení a vylepšeného systému fotoaparátů, je pro uživatele největší starostí výdrž baterie. Výběr telefonu na základě výdrže baterie je dobrá volba, ale můžete aplikovat i další změny, které budou mít velký vliv na životnost baterie.

Změňte nastavení jasu obrazovky

Aktivní správa jasu obrazovky výrazně zlepší výdrž baterie, ideálně by však bylo vyhledat si zařízení se zabudovanou automatickou úpravou jasu.

Přizpůsobení jasu obrazovky podle okolního světla může mít velký vliv na životnost baterie. Zkrácení času, po kterém obrazovka zhasne když ji nepoužíváte, zvyšuje životnost baterie také.

Udržujte svůj operační systém čistý a aktuální

Aktualizace zařízení je důležitá a umožňuje vám využívat všechny nejnovější funkce týkající se softwaru, výdrže baterie, výkonu zařízení a vylepšení zabezpečení.

Uživatelé smartphonů by také měli pravidelně kontrolovat aplikace stažené do svých zařízení, protože většina aplikací spotřebovává data a zdroje na pozadí a může tak snižovat výdrž baterie.

Uživatelé smartphonů, kteří se obávají o výdrž baterie, by si měli stahovat pouze aplikace, které skutečně budou používat. Většina aplikací spotřebovává data, když je nepoužíváte, což zbytečně zkracuje výdrž baterie. To je možné zmírnit výběrem smartphonu bez neohrabaného softwaru nebo duplikovaných aplikací, což usnadňuje optimalizaci výdrže baterie pouze instalací aplikací, které jsou pro vás důležité.

Změňte své nastavení funkcí

Většina smartphonů má nastavení funkcí, které je možné vypnout, abychom snížili využívání baterie:

  • Zapnutí spořiče baterie: Automatické zapnutí spořiče baterie, když váš telefon dosáhne 15% až 5% výdrže baterie sníží množství energie baterie použité pro přenos dat a synchronizaci aplikací na pozadí. Patří sem omezení vibrací při ťukání na obrazovku, hovorech a budících, jakož i snížení zdrojů baterie využívaných grafikou a procesorem.
  • Snížení počtu widgetů: Widgety jsou vždy k dispozici a snížením jejich počtu nebo jejich vypnutím můžete neustále snižovat množství energie baterie, které spotřebovávají.
  • Vypnutí GPS, WiFi a Bluetooth, když je nepoužíváte: Pokud je nepoužíváte, vypněte je, abyste šetřili výdrž baterie využívanou funkcemi jako je dostupnost sítě a síla signálu, které neustále využívají energii baterie na pozadí.

Zvažte pořízení nového zařízení s větší baterií

Pokud vyzkoušíte všechny tyto tipy a nebudou fungovat, možná nastal čas investovat do nového zařízení. Stojí za připomenutí, že technologie neustále postupují. To platí i o bateriích a technologiích nabíjení smartphonů. Ve společnosti Motorola upřednostňujeme dlouhou výdrž baterie a naše zařízení tvořily více než 40% ze zveřejněného seznamu nejlepších smartphonů s výdrží baterie v roce 2020.

Moto g9 power se může pochlubit špičkovou baterií s kapacitou 6 000 mAh, vůbec největší v telefonech Motorola. Můžete zažít neuvěřitelnou svobodu s výdrží baterie až na 60 hodin na jedno nabití, aniž byste s sebou museli nosit nabíjecí power banku nebo se pohybovali v blízkosti zásuvky¹.

—–

Právní vyloučení odpovědnosti

Některé funkce, funkčnost a technické parametry produktu mohou záviset na síti a mohou podléhat dalším smluvním podmínkám a poplatkům. Všechny mohou být upraveny bez předchozího upozornění. MOTOROLA, stylizované logo M, skupina MOTO a skupina značek MOTO jsou ochranné známky společnosti Motorola Trademark Holdings, LLC. Všechny ostatní ochranné známky jsou majetkem příslušných vlastníků. © 2020 Motorola Mobility LLC. Všechna práva vyhrazena.

1 Všechna tvrzení o výdrži baterie jsou přibližné a založené na průměrném uživateli testováním v kombinovaném profilu používání (který zahrnuje použití i pohotovostní režim) v optimálních podmínkách sítě. Skutečný výkon baterie se bude lišit a závisí na mnoha faktorech včetně síly signálu, nastavení sítě a zařízení, teploty, stavu baterie a způsobů používání.

O společnosti Motorola

Společnost Motorola Mobility LLC byla zakoupena holdingem Lenovo Group v roce 2015. Motorola Mobility je stoprocentní dceřinou společností Lenovo a má na starosti navrhování a výrobu všech mobilních telefonů značky Moto.

O společnosti Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je společnost s hodnotou 50 miliard USD, která se nachází v žebříčku Fortune Global 500, zaměstnává 63 000 lidí a podniká na 180 trzích po celém světě. Soustředíme se na jasnou vizi přinášet inteligentnější technologie pro všechny, vyvíjíme technologie, které mění svět a vytvářejí inkluzivnější, důvěryhodnější a udržitelnější digitální společnost. Vývojem, designováním a budováním nejkomplexnějšího portfolia inteligentních zařízení a infrastruktury jsme lídrem inteligentní transformace, abychom vytvořili lepší zážitky a příležitosti pro miliony zákazníků z celého světa. Pro více informací navštivte www.lenovo.com, sledujte nás na LinkedInu, Facebooku, Twitteru, Instagramu, Weibo, přečtěte si o nejčerstvějších novinkách prostřednictvím našeho Storyhubu.