Proměňte způsob, jak doma posloucháte hudbu, s novými bezdrátovými reproduktory SRS-RA5000 a SRS-RA3000 od Sony

  • Vychutnejte si prostorový zvuk, který zaplní celou místnost díky technologiím 360 Reality Audio a Immersive Audio Enhancement od Sony
  • Zkalibrujte si zvuk ideálně podle svého domácího prostředí a užijte si ideální nastavení v každém detailu
  • Snadné nastavení a pohodlné používání – díky chytrým funkcím SRS-RA5000 a SRS-RA3000 se reproduktory stanou součástí vašeho běžného života stejně snadno jako krásně zapadnou do vašeho domácího prostředí

Společnost Sony představuje dva nové bezdrátové reproduktory pro domácí využití – modely SRS-RA5000 a SRS-RA3000 – které přináší prémiový zážitek z poslechu, jenž si můžete vychutnat kdekoli doma.  Tyto reproduktory jsou vybaveny unikátními technologiemi od Sony, díky nimž zaplní místnost prostorovým zvukem. Úžasným způsobem vylepší každý domov a umožní vám ponořit se do oblíbené hudby ještě více než kdykoli předtím. Vytvoří pohodovou a uklidňující atmosféru, kde vám bude hudba dělat dokonalou společnost. 

Uslyšíte rozdíl 

Ať už čtete, vaříte, pracujete nebo posloucháte svou oblíbenou hudbu, stanou se RA5000 a RA3000 úžasným doplňkem vašeho domova. Oba nové reproduktory byly navrženy tak, aby poskytovaly vysoce kvalitní a prémiový dvoukanálový zvuk, který se dokonale hodí do každé domácnosti. 

Modely RA5000 a RA3000 navíc nabízejí prostorový zvuk, který díky unikátním technologiím prostorového zvuku od Sony zaplní celý pokoj. Pomocí technologií Immersive Audio Enhancement a 360 Reality Audio zaplní RA5000 a RA3000 prostor zvukem, který se šíří vertikálním i horizontálním směrem, a tím vytváří širokou aktivní zónu. Skladby kompatibilní s 360 Reality Audio funkcí, které si můžete vychutnat prostřednictvím služeb nabízejících tuto možnost, obsahují údaje pro rozmístění trojrozměrného zvuku. Reproduktory RA5000 a RA3000 při jejich přehrávání dokážou vytvořit všeobjímající prostorový zvuk. Immersive Audio Enhancement, unikátní algoritmus od Sony, však dokáže transformovat jakoukoli z vašich oblíbených dvoukanálových skladeb ve stereu tak, aby zaplnila pokoj zvukem, a ještě více tím zdokonalit zážitek z poslechu. 

Model RA5000 má také certifikaci Hi-Res Audio, takže nabízí špičkovou kvalitu zvuku v případě přehrávání zvuku ve vysokém rozlišení (High-Resolution Audio). Model RA5000 je vybaven trojicí nahoru směřujících reproduktorů, které šíří hudbu vertikálně, zatímco tři reproduktory umístěné ve středu šíří zvuk horizontálně. Reproduktor je vybaven silnými neodymovými magnety a zesílenou membránou (MRC), která zajišťuje výkonnost reproduktoru, ale zároveň umožňuje zachovat kompaktnější rozměry. Tyto prvky jsou doplněny basovým reproduktorem, který pomáhá zaplnit prostor bohatými, hlubokými basy. Model RA5000 si zachovává svůj projev od basů až po výšky. 

Model RA3000 vytváří všesměrný zvuk s hlubokými basy. Využívá k tomu širokopásmový reproduktor, všesměrný difuzér, který šíří zvuk do prostoru všemi směry, a duální pasivní zářič, který reprodukuje hluboké basy. 

Překrývající se výškové reproduktory vytváří vlnovou plochu, která směřuje vzhůru, takže vysílá zvuk vertikálně. Vytváří tak opravdu podmanivý zážitek z poslechu. 

Vychutnejte si dokonalý a prémiový zážitek z poslechu 

Oba modely, RA5000 i RA3000, nabízejí kalibraci zvuku (Sound Calibration), která zajišťuje optimální zvukový výkon, ať už reproduktor používáte kdekoli. Jednoduše stisknete tlačítko Immersive Audio Enhancement na RA5000 a reproduktor sám provede detailní nastavení kalibrace zvuku tak, aby byl výkon audia optimální pro prostor, v němž je reproduktor umístěn. Model RA3000 nabízí bezproblémové automatické nastavení, které probíhá v pozadí, zatímco si užíváte své oblíbené skladby. Automatická kalibrace se spustí u RA3000 jednoduše tím, že reproduktor zapnete, ať už jej doma umístíte kamkoli, a reproduktor se sám nastaví podle nového umístění. 

Dny, kdy jste museli zápasit s dálkovým ovládáním, abyste dosáhli konzistentní hlasitosti, jsou nenávratně pryč. Funkce Auto Volume, kterou nabízí jak model RA5000, tak i RA3000, vás zbaví stresu z nastavování dokonalé hlasitosti pro každou skladbu. Reproduktor upraví nastaví zvuku pro u každou skladbu zvlášť, aby byl poslech bezproblémový – takže se můžete soustředit víc na vaše blízké.  

Dostaňte ze svých reproduktorů maximum 

RA5000 a RA3000 jsou kompatibilní se zařízeními podporujícími Google Assistant s vestavěným Chromecastem a asistentem Amazon Alexa, takže můžete hudbu snadno ovládat pomocí hlasového asistenta podle vlastního výběru. Pouhým hlasem tak můžete spustit či zastavit přehrávání, přizpůsobit hlasitost a mnoho dalšího, a to vše bezdotykově. Oba reproduktory podporují přehrávání ve více místnostech (Multi-room playback), díky němuž můžete ve stejnou dobu přehrávat v různých místnostech buď stejnou, nebo jinou skladbu pomocí skupin reproduktorů, které nastavíte v aplikacích Google Home nebo Amazon Alexa. 

Reproduktor můžete ovládat z kteréhokoli místa v domě prostřednictvím aplikace „Sony | Music Centre“ na chytrém telefonu, která vám umožní upravit podle vlastních potřeb různá nastavení tak, abyste docílili individualizovaného zážitku z poslechu, který oceníte vy i vaše rodina. 

Oba modely, RA5000 i RA3000, nabízejí bezdrátové připojení ke kompatibilním televizorům BRAVIA , takže jejich pomocí snadno ještě více vylepšíte už tak skvělý zvuk svého televizoru, aby byla filmová noc ještě napínavější. Oba reproduktory nabízejí Wi-Fi, technologii Bluetooth®, mají NFC, jsou kompatibilní se Spotify Connect a disponují vestavěným Chromecastem, takže můžete reproduktor bez problémů spárovat s chytrým telefonem nebo tabletem a streamovat své oblíbené skladby tak, jak to máte rádi. 

Bez problémů zapadne, ať už ho doma umístíte kamkoli 

Modely RA5000 a RA3000 dostaly unikátní prémiový design, který představuje dokonalou kombinaci technologie a stylu. Oba modely jsou v nabídce v černém provedení s kontrastními měděnými prvky, model RA3000 se bude prodávat také ve světle šedé látce se stříbrnými akcenty. Díky designu se jedná o nádherné reproduktory, které se stanou středem každé domácnosti. 

Díky kompaktní velikosti a malému půdorysu se RA3000 vejde téměř kamkoli.  Reproduktor RA3000 je také odolný proti vlhkosti, takže si můžete vychutnat hudbu dokonce i v kuchyni nebo v koupelně. Ať už si chcete užívat relaxační melodie při koupeli, nebo si chcete zatančit v kuchyni, když vaříte, bude vám RA3000 dokonalým společníkem. 

Model SRS-RA5000 bude stát přibližně 550 € / 14 990 Kč a v prodeji bude od února 2021.

Model SRS-RA3000 bude stát přibližně 290 € / 7999 Kč a v prodeji bude od února 2021.

Specifikace produktů jsou k dispozici na: 

https://www.sony.cz/electronics/bezdratove-reproduktory/srs-ra3000

https://www.sony.cz/electronics/bezdratove-reproduktory/srs-ra5000

Další novinky od Sony naleznete na http://presscentre.sony.eu/

O společnosti Sony

Společnost Sony je zábavní společnost, jež staví na preciznosti a jedinečnosti svých technologií. Cílem společnosti je prostřednictvím svých produktů a kreativity probudit emoce u samotných spotřebitelů i firem a zároveň jim dát pocit, že se produkty staly jejich neodmyslitelnou součástí a mohou si tak kousek unikátnosti vychutnat každý den – od her a síťových služeb po hudbu, fotografie, spotřební elektroniku a finanční služby. Další informace jsou k dispozici na: http://www.sony.net/