Bezpečné routery Turris od CZ.NIC chtějí získat nové uživatele, s oslovením širší cílové skupiny jim pomůže FYI Prague

Praha 2. 3. 2021: Sdružení CZ.NIC, správce české národní domény, které je výrobcem celosvětově oceňovaných open-source routerů Turris, rozšiřuje marketingovou podporu těchto zařízení na českém a slovenském trhu. Cílem mediální komunikace, na níž se bude podílet agentura FYI Prague, je zvyšovat povědomí široké veřejnosti o hrozbách kybernetických útoků a šířit osvětu v oblasti internetového zabezpečení. Routery Turris jsou vybaveny řadou pokročilých bezpečnostních funkcí včetně dynamického firewallu a díky spolupráci se silnou IT komunitou v České republice i zahraničí přinášejí bezpečnější a flexibilnější řešení síťového zabezpečení domácností i firem.

Mediální komunikace bude cílit především na laickou veřejnost, které by měla pomoci pochopit problematiku nebezpečí, jenž mohou způsobit kybernetické útoky. Součástí plánovaných aktivit bude rovněž edukativní projekt „Turris Academy“, který má běžným i pokročilejším uživatelům pomoci například s nastavením zařízení a pochopením principů kybernetické bezpečnosti. Cílem je také postupné rozšiřování aktivní komunity – nedílné součásti celého ekosystému kolem projektu Turris.

Turris nabízí v rámci produktového portfolia jak řešení pro běžnou domácnost, tak i plnohodnotná a flexibilní síťová zařízení pro firemní klientelu. Produkty sdružení CZ.NIC jsou unikátní tím, že jsou díky open-source filozofii snadno rozšiřitelné a dovolují tak škálovat míru použití a zabezpečení až na nejvyšší úroveň. Systém zabezpečení využívá hlášení a vyhodnocování útoků v reálném čase, a to díky aktivní komunitě spolupracujících uživatelů, kteří celému ekosystému dobrovolně poskytují k analýze klíčová data z provozu sítě. V momentě, kdy systém odhalí bezpečnostní hrozbu, obratem vznikne a je rozeslána aktualizace firewallu, která zabezpečí zapojené Turrisy po celém světě.