JLL a Miebach Consulting vytvořili strategickou alianci

Vzájemné spojení posílí nabídku služeb v oblasti dodavatelských řetězců a řešení pro klienty komerčních realit

Praha, 3. března 2021. Mezinárodní poradenská společnost Miebach se sídlem v Německu, která poskytuje služby v oblasti dodavatelských řetězců a řešení dopravy materiálů oznámila uzavření strategické alianci s mezinárodní realitně poradenskou firmou JLL. V rámci společné alliance integrují své know-how v oblasti komerčních realit, technologií, udržitelných dodavatelských řetězců a řízení přepravy materiálů za účelem přípravy strategie a poskytování služeb pro klienty v oblasti logistiky a výroby.

Miebach je jedna z předních poradenských společností v oblasti dodavatelských řetězců a přepravy materiálů s rozsáhlými zkušenostmi v navrhování a implementaci nejnovějších dodavatelských a logistických infrastruktur. Miebach přistupuje k optimalizaci dodavatelských řetězců komplexním způsobem a využívá především detailní analýzu dat, aby dosáhla co nejlepších výsledků a cílů svých zákazníků. Společnost připravuje strategie a provádí optimalizace dodavatelských struktur, procesů a zařízení v rámci celého dodavatelského řetězců v rámci svých 24 poboček po celém světě.

JLL a Miebach budou poskytovat komplexní poradenství zahrnující například financování realitních projektů, společně nabídnou zákazníkům a trhu služby s vysokou přidanou hodnotou, aby mohli čelit výzvám, které pro ně připravila pandemie koronaviru. Aliance bude také využívat technologie, které pomohou k nalezení správných lokalit v rámci obchodních sítí na základě analýzy dat a vytvoření flexibilnějších, efektivnějších a zákaznicky orientovaných služeb. Partneři budou profitovat z detailních znalostí takových faktorů jakou jsou automatizace, digitalizace, stavební specifika a optimalizace globální sítě, které povedou k budoucí tváři logistiky a skladování.

“Spojení mezi dodavatelskými řetězci a realitním trhem je mnohem důležitější než kdykoliv předtím. Akcelerace e-commerce nastartovala narušení tradičního obchodu a pandemie Covid 19 a ovlivnila celosvětové obchodní propojení. Upozornila také na důležitost logistiky a odolnost dodavatelských řetězců po celém světě. Tato alliance je důležitým krokem  směrem k dosažení naší strategie růstu dodavatelských řetězců, která nám umožní nabízet klientům rychlejší, flexibilnější, udržitelná řešení založená na využívání nových technologií. Klienti budou profitovat z unikátní kombinace konzultačních služeb a stavebních zkušeností společnosti Miebach a naší odbornosti ze světa realitních trhů.Těšíme se na spolupráci s Miebach na budování společných služeb pro naše klienty,” dodává Guy Gueirard, ředitel služeb pro dodavatelské řetezce a logistiku JLL v region EMEA.

Tato alliance vzniká v období zvýšené celosvětové poptávky po službách v oblasti dodavatelských řetězců. Přestože se už začínají znovu otevírat fyzické obchody, pokračující boom e-commerce přináší zcela nové nároky na řízení dodavatelských řetězců a globálně akceleruje poptávku po nových logistických prostorách.

“E- commerce jako způsob paralelního prodeje, automatizace a další změny se staly hlavním prvkem proměny základů dodavatelských vztahů, výroby, distribuce a skladování. Schopnost navrhnout a implementovat účinný a dynamický dodavatelský řetězec, který zahrnuje přizpůsobitelné nemovitosti s flexibilní portfoliem nájemců, které využívají rozsáhlé finanční nástroje budou imperativem pro naše klienty. Tato obchodní alliance se soustřeďuje na nabídku poradenství, které jim pomuže akcelerovat podnikatelský růst.  Naše síla spočívá v kombinaci mezinárodního poradenství a výborné znalosti lokálních podmínek,” komentuje Jürgen Hess, CEO of Miebach Consulting.

Společnost Miebach poskytuje služby v rámci střední a východní Evropy, tedy včetně České republiky, z města Gliwice, které se nachází v jižním Polsku nedaleho českých hranic. Mezi její nejvýznamnější reference u nás patří řízení projektu rozšíření skladu náhradních dílů v mladoboleslavské Škoda Auto, který slouží jako distribuční zásobárna originálních dílů pro celý koncern WV.

“Díky novému partnerství se společností Miebach, JLL významně posiluje v České republice rozsah poradenství v oblasti dodavatelských řetězců a realitního trhu. Můžeme klientům nabízet plný rozsah služeb od úvodního nápadu, řízení a realizaci projektu až po jeho prodej. Společně s naší zkušeností s investicemi, udržitelností a budováním projektů v naší místní české pobočce se těšíme na skvělou budoucnost, “ doplňuje James Fitzgerald ředitel industriálních nemovitostí JLL v České republice.

– konec –

O společnosti Miebach Consulting

Miebach Consulting nabízí poradenské služby v oblasti mezinárodních dodatelských řetězců a přepravě materiálů, inženýrských službách se zaměřením na koncové dodavatele za využití nejmodernějších technologií. Naši zákazníci jsou kromě velkých korpoprací také středně velké firmy, které chtějí zlepšit a rozšířit svou konkurenceschopnost za použití inovativních dodavatelských a logistických řešení. S více než 400 zaměstnanci ve 24 kancelářích a více než šestisty úspěšnými mezinárodními projekty ročně, se řadíme mezi vedoucí mezinárodně poradenské společnosti, které se věnují oblasti řízení dodavatelských řetězců a logistice. Více než padesát let podporujeme naše zákazníky s tím, za čím si stojíme: Znamenitý dodavatelský řetezec.

O společnosti JLL

JLL (NYSE: JLL) je předním poskytovatelem profesionálních služeb, který se specializuje na nemovitosti a správu investic. JLL pomocí nejmodernějších technologií utváří budoucnost realit pro lepší svět a svým klientům, zaměstnancům a komunitám otevírá atraktivní příležitosti, fascinující prostory a udržitelná realitní řešení. JLL, která je zařazena na seznam Fortune 500, měla za rok 2019 tržby ve výši 18 miliard USD, zastoupení ve více než 80 zemích a k 30. září 2020 přes 92 tisíc zaměstnanců po celém světě. JLL je obchodní značkou a registrovanou ochrannou známkou společnosti Jones Lang LaSalle Incorporated. Bližší informace najdete na stránkách jll.com.