Gopas rozšiřuje nabídku odborných konferencí o Python Day

Praha, 5. března 2021 – Portfolio odborných konferencí Počítačové školy GOPAS se rozrůstá o další akci – Python Day 2021 ONLINE. Připraven je už na konec března. A protože se konference uskuteční v on-line podobě, bude opět česko-slovenská. 

Mohlo by se zdát, že vzdělávání je v současné době utlumené, ale to určitě neplatí o odborných IT konferencích Počítačové školy GOPAS. Po únorové novince JavaScript Days pořádá hned v březnu další novou akci, tentokrát zaměřenou na jeden z nejoblíbenějších a nejpoužívanějších programovacích jazyků, Python.

„Znalosti jazyka Python jsou použitelné v mnoha oblastech, nejen při tvorbě aplikací, ale souvisí i s trendy a směry jako Machine Learning nebo Big Data. Navíc se jedná o univerzální programovací jazyk, který je jednoduchý z hlediska učení, takže je považován za jeden z nejvhodnějších pro začátečníky. Proto jsme se rozhodli připravit pro české a slovenské IT odborníky akci, v rámci níž zjistí, jaké jsou současné možnosti tvorby aplikací v jazyce Python, jak jej lze využít v analytických nástrojích a které trendy aktuálně vládnou vývoji,“ říká Tibor Kurina, odborný konzultant a lektor Počítačové školy GOPAS, který bude jedním z přednášejících.

I když konference ze zřejmých důvodů proběhne opět v on-line podobě, její součástí bude i živý chat s přednášejícími, v rámci kterého bude možné diskutovat o všem, co bude účastníky zajímat. Protože nebude nutné na akci cestovat, spojí geograficky vzdálené české a slovenské IT odborníky. Výhodou on-line podoby konference je i to, že účastníci budou mít možnost se k obsahu jednotlivých přednášek vracet ještě 7 dní po jejím uskutečnění, kdy pro ně bude zpřístupněný kompletní archiv.

Co nabídne obsah konference? Bude se hovořit o tvorbě multiplatformních aplikací, technologiích zpracování velkých objemů dat, ale i oblasti strojového učení. Přednášky se zaměří na trendy v jazyce Python, jeho využití v rámci analytických nástrojů, data clusteringu, webových službách a mikroslužbách, ale také o tom, jak psát efektivní kód tak, aby bylo programování účelné a rychlé.

Konferenci Python Day 2021 ONLINE připravila počítačová škola GOPAS na čtvrtek 25. března 2021. Podrobné informace najdete na adrese pythonday.cz

O společnosti GOPAS, a. s.

Počítačová škola GOPAS je největším poskytovatelem školení v oblasti informačních technologií na českém i slovenském trhu. Ročně absolvuje odborné kurzy téměř 30 tisíc studentů, z nichž většinu tvoří specialisté IT. I přesto, že působí na poměrně malém trhu, patří GOPAS k jedněm z největších poskytovatelů IT školení v Evropě.Gopas.cz