Panattoni slavila trojí triumf během jubilejního dvacátého ročníku CIJ Awards Czech Republic 2020

Tisková zpráva, 5. března 2020 – Nejzelenější průmyslová budova, nejkvalitněji zpracovaná marketingová & PR kampaň a nejloajálnější nájemce – to jsou kategorie, kterým letos vévodila společnost Panattoni, lídr českého i evropského trhu průmyslových nemovitostí. Stavitel industriálních budov tak úspěšně navázal na loňské, dvojité, prvenství v CIJ Awards, prestižní soutěži o nejlepší komerční nemovitosti v Česku. Oceněnými projekty pro letošní rok se staly Real Digital Panattoni Park Cheb South, Kion Group Panattoni Stříbro a Panattoni Pilsen Digital Park.

Obzvláště cenné je vítězství v kategorii Best Leading Green Building Development, která zahrnuje projekty napříč developerskými segmenty. Distribuční centrum Real Digital vybudované na brownfieldu po bývalé Škodě Ostrov tak porazilo jak kancelářské, tak rezidenční stavby. 

V konkurenci několika desítek vynikajících projektů považuji tři první příčky za velký úspěch. Tím spíše, že jedno z prvenství jsme obhájili v kategorii zeleného developmentu s projektem Real Digital v Panattoni Parku Cheb South. Udržitelný koncept ekologické výstavby totiž dlouhodobě představuje klíčovou součást naší firemní strategie. Domnívám se, že s kvalitou našich budov jsou spokojeni i klienti, což ostatně potvrzuje vítězství v kategorii nejloajálnější nájemce.
A skutečnost, že byla oceněna rovněž kvalita a kreativita externí prezentace našich projektů, je příjemnou tečkou za loňským rokem,“ uvedl k získání ocenění Pavel Sovička, generální ředitel pro Panattoni ČR a Slovensko.

„Česká republika má v Chebu nejekologičtější halu pro moderní průmysl na celém světě, která právem sbírá i další ocenění. Je to završení cesty výstavby šetrných budov, kterou jsme si
s Pavlem Sovičkou vytyčili už v roce 2015. I díky tomu máme dnes jedno
z nejzelenějších portfolií na světě, ve kterém hraje zásadní roli i vysoký podíl regenerace starých brownfieldů s dlouhou průmyslovou tradicí. Jsem rád, že je ČR opět na špici a že právě moderní haly dostaly takto prestižní ocenění. Razítko nejšetrnějšího přístupu ke světu kolem nás. Ano, ty haly, které jsou často neprávem označovány jako nešetrné škatule. Chtěl bych poděkovat celému týmu, který se na výstavbě i přípravě podílel,“ dodal Milan Kratina, CEO Accolade.

Distribuční centrum Real Digital v Panattoni Parku Cheb South bylo certifikováno jako nejšetrnější průmyslová budova na světě dle nejnovějších standardů BREEAM 2016 New Construction. Projekt dokonce obdržel jako první v Česku známku Outstanding a rekordní skóre 90,68 %.

Pro skupinu Kion společnost Panattoni vybudovala ve Stříbře další výrobní budovu, která doplnila komplex dvou již stávajících „chytrých“ továren. V pořadí třetí výrobní hala pro stejného nájemce v rámci jednoho průmyslového parku zajistila Panattoni vítězství v kategorii o nejloajálnějšího nájemce. Celý areál se nyní dokonce stal největším výrobním centrem manipulační techniky a automatizace na světě. Nová budova o rozloze 25 550 m2, která slouží dceřiné společnosti Dematic, splňuje nejvyšší standardy udržitelné výstavby a byla postavena
s cílem získat certifikaci BREEAM New Construction Excellent. Dle uvedeného standardu např. budova vyniká nadstandardní izolací fasády (150 mm) a střechy (280 mm), což umožňuje minimalizaci nákladů na energie.

Oproti tomu u PR projektu průmyslového parku Panattoni Pilsen Digital Park porota ocenila důmyslnou koncepci rozšířené reality, prostřednictvím které společnost interaktivně představila plzeňské veřejnosti novou průmyslovou zónu. Za pomocí QR kódu si zájemci mohou bezplatně stáhnou do mobilu či tabletu speciální aplikaci a přímo na místě si prohlédnout v reálné velikosti vizualizaci 3D modelu připravované haly. 

Aplikaci vytvořil start-up AKULAR, prémiový poskytovatel inovativních vizualizačních služeb
v rozšířené realitě. Platforma působí na východním pobřeží Spojených států amerických. Vizualizovala největší projekty předních světových developerů – čtvrť Crystal City pro Amazon vedle amerického Pentagonu, klíčové projekty pro Boston Properties či celé území východního pobřeží Hudson River pro Long Island City. Platforma získala několik prestižních ocenění od BuiltWorlds. 

Představení společnosti Panattoni
Panattoni Development Company je jednou z největších světových developerských společností v soukromých rukách a má v Severní Americe a Evropě 33 poboček. Od zahájení činnosti ve střední Evropě v roce 2005 společnost dokončila dohromady přes 10,5 milionu m2 moderních průmyslových prostor v Polsku, České republice, Slovensku, Německu, Španělsku, Portugalsku, Nizozemí a Velké Británii. Nabízí průmyslové, skladové i kancelářské plochy. Specializuje se na stavby na klíč (BTS build-to-suit), které přesně odpovídají požadavkům jednotlivých klientů. Panattoni obhájila již po páté za sebou pozici lídra evropského industriálního trhu. Mezi klíčové klienty patří společnosti jako Amazon, Arvato Services Polska, Coty Cosmetics, DSV, H&M, Intermarché, Leroy Merlin, ND Logistics, Still, Schenker, Selgros a Tesco. Kromě České republiky má Panattoni kanceláře také v Polsku, Velké Británii, Lucembursku, Německu, Španělsku, Nizozemí a také na Slovensku. Více na www.panattonieurope.com.