Nordic Telecom posílil Petr Škop. Nastupuje na pozici Chief Commercial Officer

Praha, 30. března 2021 – Na post Chief Commercial Officer v telekomunikační společnosti Nordic Telecom nastupuje Petr Škop (45). Do nejužšího vedení firmy přichází ze společnosti CETIN, kde v posledních pěti letech zastával funkci Head of Product Management. Petr Škop bude v Nordicu zodpovědný za nastavení obchodní strategie a prodej internetových služeb.

Pro absolventa ČVÚT v Praze, který odstartoval kariéru v Českém Telecomu a dlouhé roky působil na různých manažerských pozicích ve společnostech GTS Central Europe, Deutsche Telekom a naposledy CETIN, představuje přestup do týmu Nordic Telecomu novou profesní výzvu.

„Rád bych zúročil své zkušenosti z vytváření a provádění rozvojových strategií. Nordic Telecom považuji za velmi perspektivní telekomunikační firmu. Aktuálně jsme jedním z největších poskytovatelů vysokorychlostního internetu v Česku, a věřím, že máme potenciál dostat se mezi TOP hráče na trhu,“ uvedl Petr Škop s tím, že jeho hlavním úkolem bude nastavení úspěšné obchodní strategie pro produkty Nordic internet a Nordic TV.

„Petr má za sebou dlouholetou úspěšnou kariéru v telekomunikacích. Věříme, že nám pomůže s další expanzí,“ dodal Jan Čornej, výkonný ředitel společnosti Nordic Telecom.

Nordic Telecom je telekomunikační operátor s vlastní sítí v pásmu 3,7 GHz a napříč skupinou obsluhuje více než sto tisíc zákazníků. V červnu 2017 uspěl v aukci pásma 3,7 GHz a získal 80 MHz tohoto spektra. Na něm staví a jako první spustil moderní 5G ready síť, která nabízí pevné vysokorychlostní internetové připojení vzduchem dostupné aktuálně více než pětině české populace. V listopadu 2020 rozšířil Nordic Telecom v aukci pásma 3,5 GHz svůj kmitočtový příděl o dalších 20 MHz spektra. V budoucnu tato síť umožní i superrychlé 5G datové mobilní přenosy. Prostřednictvím partnerských sítí funguje Nordic Telecom také jako virtuální mobilní operátor s nabídkou mobilních hlasových a datových služeb.