Teamfight Tactics Star Cup: Šance pro ty nejlepší hráče ve východní a střední Evropě

VARŠAVA – 30.03.2021 Evropská soutěž v Teamfight Tactics 2020 přinesla silné emoce fanouškům z celého světa. Pohár z mistrovství světa v TFT: Galaxie, který získal šestnáctiletý Francouz Double61, prokázal, že evropští hráči TFT se v žádném případě nemají podceňovat.

Nyní budou mít ti nejlepší hráči šanci soutěžit v TFT Star Cup a utkat se proti ostatním z východní a střední Evropy, Německa, Rakouska a Švýcarska. Na turnaji bude soutěžit šestnáct hráčů: čtyři z Polska, čtyři z Německa, Rakouska a Švýcarska a osm z Maďarska, Rumunska, Řecka, Bulharska, České republiky, Slovenska a z Balkánu.

Aby se kvalifikovali na turnaj, musí hráči z regionů EE a DACH odehrát minimálně deset hodnocených zápasů ve stanoveném časovém období. V potaz budou brány všechny zápasy, které začnou před uzávěrkou, i když skončí až po ní. Pokud dojde k nějakým remízám, porovnají se výsledky zápasu hráčů včetně nejvyššího umístění (top 1 a top 4) a výher. Na serveru EUNE jsou 2 místa pro hráče z ČR. Hráči se budou kvalifikovat na základě momentky ze žebříčku pořízené 25.4.2021, 21:59 CEST.

TFT Star Cup začne 11.05.2021 a bude trvat čtyři týdny. Finále se odehraje 01.06.2021. 

O hře Teamfight Tactics

Teamfight Tactics je online hra zasazená do světa League of Legends. Postavy známé hráčům League of Legends bojují v počítačově řízených bitvách podobných šachovému utkání. Hráči si musí vymyslet kompozici postav a předmětů a vyhrát sérii turnajových bitev. Najednou soutěží osm hráčů.

TFT jsou automatické bitvy, kdy musíte znát každou postavu a její synergie, spravovat zdroje a upravovat kompozici podle soupisky soupeřů. Bitvy jsou dynamické a docela okázalé, neboť každá postava si do hry přináší vlastní sadu animovaných schopností.

O Riot Games:

Společnost Riot Games byla založena v roce 2006, aby navrhovala, vydávala a podporovala hry, které se zaměřují na hráče nejvíc na světě. Roku 2009 vydal Riot svůj první titul s názvem „League of Legends“, jenž se dočkal ohromného ohlasu po celém světě. Postupem času se LoL stalo nejhranější PC hrou na světě a jedním z hlavních faktorů, jež stály za raketovým rozmachem esportů.

Zatímco LoL načíná druhou dekádu, Riot tuto hru nadále rozvíjí a zároveň hráčům poskytuje nové zážitky díky titulům jako VALORANT, Legends of Runeterra, Teamfight Tactics, League of Legends: Wild Rift a dalším, dosud nevydaným hrám. Svět Runeterry přibližuje širšímu publiku prostřednictvím multimediálních projektů, které se týkají hudby, komiksů, televize a dalších.

Riot, který založili Brandon Beck a Marc Merrill, má sídlo v kalifornském Los Angeles a zaměstnává přes 2500 Rioterů ve více než 20 kancelářích po celém světě.