Půjčit si elektrokolo je letos bez rizika. Všechny zápůjčky od ekolo.cz jsou nyní kryty asistenční službou CykloMobilita24 od Eurocross Assistance.

Praha 13. dubna 2021 — trend nahrazení mechanických jízdních kol elektrokoly v Česku postupuje velmi rychle a mnoho zájemců volí před nákupem možnost si elektrokola vyzkoušet. Pro ně teď připravila Půjčovna ekolo.cz vylepšení ve formě komplexní asistenční služby .   

Ekolo.cz otevírá letos svou Půjčovnu již desátým rokem a bude možné otestovat některý ze 68 různých modelů elektrokol – převážně horských a cestovních.  I když jsou e-kola na každou zápůjčku dobře technicky připravena, situace, kdy se něco porouchá “na cestě” může nastat. A hrozí zkažený zážitek z víkendového výletu, nebo z celé dovolené. 

Ve spolupráci s českou pobočkou nizozemské asistenční služby Eurocross může klient půjčovny e-kol hodit obavy za hlavu, bude o něj postaráno: 

Tak třeba obvyklá situace –  cyklista má defekt duše nebo pláště a nechce či nezvládne si jej sám opravit.  Asistenční vozidlo CykloMobilita24 ho vyzvedne kdekoliv v Česku (a do 25 kilometrů i za hranicemi) a přemístí do nejbližšího servisu a uhradí až 5 hodin práce cyklo-mechanika na výměně plášťů a drobný servisní materiál. 

Méně zkušenému elektro-cyklistovi se snadno může stát, že vyrazí na delší trasu a dojde mu energie v baterii elektrokola a nelze na něm pokračovat dále v cestě . I zde pomůže Asistenční služba – po zavolání vyhledá nejbližší dostupný zdroj energie, či nabíjecí stanici a zapůjčené elektrokolo i s jezdcem k ní dopraví a zajistí zde dobití baterie.

Může se ale stát i nehoda a dojde k většímu poškození na zapůjčeném elektrokole, kdy je kolo nepojízdné.  Asistenční vůz CykloMobilita24 vás i zapůjčené elektrokolo dopraví do výchozího místa cesty, nebo do nejbližšího cyklo-servisu, až do vzdálenosti 50 kilometrů. 

Navíc, pokud nelze zapůjčené elektrokolo v cyklo-servisu opravit “na počkání”, zajistí CykloMobilita24 úhradu cestovních nákladů za účelem jeho následného vyzvednutí ze servisu (jízdenky na vlak, bus). Pokud není možné e-kolo zpojízdnit ani do 24 hodin od nahlášení události, zajistí CykloMobilita24 úhradu nákladů na zapůjčení náhradního elektrokola (podobného typu) z nejbližší půjčovny elektrokol, a to až na dobu 5 dnů.  

Může se stát, že dojde ke zdravotním komplikacím jezdce, kdy je tento dopraven záchrannou službou do zdravotnického zařízení. Naše asistence pak zapůjčené elektrokolo dopraví ze zdravotnického zařízení zpět do Půjčovny, nebo do místa trvalého bydliště vypůjčitele. 

Navíc nová služba Asisitence není nijak drahá:  Půjčovna ekolo.cz za ni účtuje při zápůjčce elektrokola od 1 do 6 dnů jen 35 Kč za den a pro zápůjčky od 7 do 14 dnů je dokonce služba CykloMobilita24 poskytována na celou dobu zdarma. Pro zájemce o nová elektrokolo nabízí ekolo.cz tuto službu v celoroční verzi a to se slevou 10%, tedy pouze za 441 Kč / rok. Za korunu dvacet denně a jistota na elektrokole po celý rok.
Půjčovna ekolo.cz sídlí v Praze 4 v Krči a na interneu na  www.pujcovna.ekolo.cz.

Provozovatelem služby Mobilita24 – Cyklomobilita je Eurocross Assistance.