Padne rekordní výtěžek? Kaufland zapojí do potravinové sbírky všechny své prodejny

/Praha, 19. dubna 2021/ V sobotu 24. dubna se koná jarní kolo celonárodní Sbírky potravin. Kaufland poprvé v historii zapojí do sbírky všechny své prodejny. “Víme, v jak extrémně složité situaci se nyní mnoho lidí nachází. Rozhodli jsme se proto sbírku uspořádat ve všech prodejnách. Naši zákazníci tak mohou během soboty udělat malý nákup pro velkou věc na kterékoliv prodejně Kaufland,” vysvětluje Renata Maierl, tisková mluvčí společnosti.   

Vedle dobrovolníků z České federace potravinových bank se do Sbírky poprvé aktivně zapojí i zaměstnanci Kauflandu.  “Moc si vážíme toho, že lidé budou moci přispět do Sbírky potravin ve všech prodejnách Kauflandu, i toho, že nás při organizaci podpoří také zaměstnanci obchodního řetězce. Vnímáme to jako výjimečný počin solidarity s těmi, kteří jsou v nouzi, a věříme, že jim společnými silami dokážeme jejich obtížnou situaci ulehčit,” říká ředitelka České federace potravinových bank Veronika Lachová.   

Vybrané potraviny a drogerii obdrží poté prostřednictvím regionálních potravinových bank konkrétní neziskové organizace, jež pomáhají například opuštěným seniorům, matkám samoživitelkám, rodinám v krizi, lidem bez domova nebo lidem s psychickým a tělesným postižením.

Kaufland s Českou federací potravinových bank spolupracuje dlouhodobě a aktivně se podílí nejen na celostátních sbírkách, ale potraviny a drogerii věnuje pravidelně i z vlastní iniciativy.  

Za minulý rok Kaufland daroval České federaci potravinových bank celkem 171 tun potravin. Jeho zákazníci navíc v podzimním kole sbírky přispěli dalšími 53 tunami potravin a drogerie. 

Kontakt pro média:

Renata Maierl, tisková mluvčí, Úsek firemní komunikace, tel. 251 051 111, e-mail: press@kaufland.cz

Kaufland Česká republika v.o.s., Bělohorská 203, 169 00 Praha 6

Denisa Vítková, PR poradce, tel. 603 980 930, e-mail: denisa.vitkova@relativepr.cz

O společnosti Kaufland:Kaufland Česká republika v.o.s. je součástí německé obchodní skupiny Schwarz. Na český trh vstoupil v roce 1998 a v současné době zde provozuje 135 prodejen, dvě logistická centra a vlastní masozávod. V České republice zaměstnává více než 23 500 lidí. Kaufland působí kromě Česka v dalších sedmi zemích světa: v Německu, na Slovensku, v Polsku, Chorvatsku, Rumunsku, Bulharsku a Moldávii. Celkem provozuje více než 1 300 prodejen, masozávody a logistická či distribuční centra. Zaměstnává více než 150 tisíc lidí.