CONVERSE ALL STARS otevírají první virtuální store na Velké tichomořské odpadkové skvrně. Cílem je zavřít ho co nejdřív.

Během měsíce Země se Converse snaží podpořit ekologický aktivismus dražbou limitovaných prototypů tenisek na pomoc úklidu oceánu.  

Obrázok, na ktorom je text, obloha, voda, vonkajšie

Automaticky generovaný popis

Converse store na Google Maps

23. duben 2021 – Velká tichomořská skvrna obsahuje 80 miliónů tun plastu na ploše velké 1,6 kilometrů čtverečních. Tato skvrna se zvětšuje dvojnásobně každou dekádu. Converse All Stars proto vytvořili virtuální Renew Labs store, jehož cílem je zavřít co nejdřív díky odstranění odpadu, na kterém stojí. 

Ve virtuálním storu jsou představeny nejnovější prototypy udržitelné kolekce Converse. Prototypy byly navrženy komunitou All Stars – mladými a ekologicky uvědomělými kreativci, se kterými Converse dlouhodobě spolupracuje. Všechny prototypy ikonického modelu Chuck 70 vznikly pomocí nejnovějších technologií, například inkoustu vytvořeného z nečistot v ovzduší, barviva z kořenů rostlin nebo barviv z bioluminiscenčních mikrobů.  

Cílem projektu je rozšířit povědomí o Velké tichomořské odpadkové skvrně a pomoci k jejímu odstranění. Prototypy nejsou určené k prodeji, ale budou použity k získání finančních prostředků na vyčištění Tichého oceánu. Každý, kdo přispěje skrze virtuální store na neziskovou organizaci Take3.org, bude zařazen do losování o exkluzivní prototyp ekologických tenisek. Každý „prodaný“ model bot tak pomůže odstranit odpad a zavřít store, který na něm stojí. „Exkluzivita patří mezi ty nejlepší motivace pro zákazníky. A není nic exkluzivnějšího než tyto prototypy,“ říká Miguel Carrilo, Marketing Director značky Converse.  „Než abychom podporovali další nadspotřebu, vytvořili jsme kanál, prostřednictvím kterého víme pomoci planetě i udržitelnosti.

Virtuální ostrov uprostřed ničeho

Renew Labs store je vytvořen pomocí 360° virtuální reality, která dává návštěvníkům z celého světa možnost stát a nakupovat na ostrově z plastu uprostřed oceánu. Store se zavře, až se vybere dostatečné množství finančních prostředků na úklid odpadu, na kterém Renew Lab stojí. 

Renew Labs Store může navštívit kdokoli prostřednictvím filtru na Instagramu. Najdete ho na tomto linku. 

Více o aktuálních kolekcích Converse – http://www.conversecz.com.

Sledujte novinky Converse také na FACEBOOKU a INSTAGRAMU.

O CONVERSE:

V některých ohledech nás znáš. Converse vyrábí Chuck Taylor All Star a One Star tenisky už po více než jedno století a nyní pracuje na vytvoření nové streetové klasiky. To, co nosíš je inspirováno sportem, ulicí a kulturou, Converse to sleduje a redefinuje s tebou. Když obouváš Converse, vytváříš autentický pouliční styl, a to jednoduše tím, že jsi sám sebou. Nezáleží na tom, zda má Chucky na sobě sedmdesátiletá basketbalová legenda na obrázku v knize nebo jsou k vidění na tobě na ulici, Chucky byly vždy “na pohodu” …protože je nosíš právě ty. Nevíme, jakou cestou se vydáš, ale jedno je jisté, že Converse vezmeš na tu cestu s tebou.