Samsung na virtuální platformě Bespoke Home 2021 představil globální expanzi domácích spotřebičů Bespoke

Platforma Bespoke Home vzniká při příležitosti globálního rozšíření jedinečných personalizovaných chladniček značky Samsung. Uživatelé se na ní setkají s mnoha modely řady Bespoke, do níž patří mimo jiné nové lifestylové spotřebiče a propojená řešení. 

SOUL, Korea 11. května 2021 — Společnost Samsung Electronics dnes představila novou platformu Bespoke Home 2021, která bude nadále sloužit jako virtuální výkladní skříň pro domácí spotřebiče Samsung. První velkou událostí v rámci platformy je představení špičkových ledniček Bespoke na trzích po celém světě. Zanedlouho se chystá celosvětový start nové řady „kuchyňských balíčků“ Bespoke Kitchen, dále firma představí nové lifestylové spotřebiče a integrovaná řešení pro internet věcí – důležité milníky na cestě k personalizovaným, flexibilním a inteligentním domácnostem. 

„Jsme moc rádi, že můžeme ohlásit průnik našich modelů Bespoke na trhy po celém světě. Zákazníkům, jimž i při výběru domácích spotřebičů záleží na zachování životního stylu, to výrazně rozšíří možnosti,“ prohlásil JaeSeung Lee, prezident a ředitel divize digitálních spotřebičů v Samsung Electronics. „Naším posláním je vyvíjet produkty, které uživatelům usnadní a zkvalitní život.“ 

Personalizované chladničky pro celý svět 

Chladničky Samsung Bespoke se nově budou prodávat v Severní i Jižní Americe, v Evropě, v Rusku a dalších státech SNS, na Blízkém Východě a ve vybraných regionech v Asii a v Africe. Jsou k dispozici ve dvaceti originálních barevných variantách a v sedmi povrchových úpravách, svou kombinaci si tudíž vybere opravdu každý. Kromě toho lednice Bespoke vynikají velkou kapacitou, praktickým provedením i špičkovým chladicím výkonem. 

V Severní Americe si zákazníci mohou vybírat mezi provedeními 4-Door Flex (4 dveře), 1-Door Column (1 dveře) a 2-Door Bottom-Mount Freezer (2 dveře, mrazák na spodní straně). Samsung v tomto regionu nabízí celou řadu jedinečných metalických barevných variant, mezi nimiž nechybí Champagne Rose Steel (růžová), Navy Steel (tmavomodrá) či Matte Black Steel (černá). 

V Evropě bude chladnička Bespoke k dispozici ve verzích 1-Door a Slim 1-Door (1 dveře, ve druhém případě v tenkém provedení), případně v úpravě s mrazákem na dolní straně a ve velikostech 1,8 m nebo 2 m. Na výběr bude rovněž šest různých povrchových úprav a celá řada barev od klasické bílé po měkké pastelové tóny. 

Kuchyně sbalená jen pro vás 

S novými „kuchyňskými balíčky“ rozšiřuje Samsung poprvé v historii na globální úrovni záběr mimo segment chladniček a nabízí uživatelům kompletní řadu kuchyňských spotřebičů na míru. Jako první se s nimi setkají zákazníci ve Spojených státech a v Evropě. V USA prodej odstartuje ve druhé polovině roku a v nabídce se kromě chladniček objeví i personalizované mikrovlnné trouby a myčky, které svým designem a provedením populární lednice doplní. 

Záleží jen na uživatelích, zda zvolí jednotný design celé kuchyně, či naopak vhodně se doplňující barvy a povrchovou úpravu. K dispozici bude provedení Matte Black Steel (černá), Navy Steel (tmavomodrá), Champagne Rose Steel (růžová) a White Glass (bílá).  

Spotřebiče pro každý životní styl

Kromě toho Samsung letos v Severní Americe i v Evropě nabídne rozšířené portfolio lifestylových spotřebičů, mezi nimiž nechybí osvěžovač oblečení Bespoke AirDresser, pračka vzduchu Bespoke či tyčový vysavač Bespoke Jet™. V době, kdy se domácnosti mění v kanceláře, školní třídy či tělocvičny, jsou tyto spotřebiče ještě důležitější než dřív. Řada Bespoke kromě skvělých funkcí nabízí i lepší flexibilitu, automatické funkce a hygienické provedení. 

Mezi nové lifestylové spotřebiče, které budou k dispozici v Evropě a v Severní Americe, patří následující modely:

  • Osvěžovač oblečení Bespoke AirDresser pečuje vynikajícím způsobem o textil všeho druhu. V Evropě a ve Spojených státech se představí ve druhé polovině roku 2021.
  • Čistička vzduchu Bespoke Air Purifier nasává vzduch z pěti směrů a rychle a intenzivně ho čistí i ve velkých prostorách. Čisticí systém dokáže odstranit 99,999 % prachových částic o velikosti 0,01 µm,* načež ho čistička vypouští do prostoru v různých směrech. Přístroj bude v USA k dispozici v různých provedeních a barevných variantách ve 3. čtvrtletí 2021. 
  • Tyčový vysavač Bespoke Jet se dodává společně se základnovou stanicí Clean Station™ a s dobíječkou. Celý systém představuje špičkové komplexní řešení pro domácí úklid. Po něm uživatel jednoduše postaví vysavač do základnové stanice a on se sám vyprázdní a dobije. Vysavač Bespoke Jet™ bude k dispozici ve třech barevných provedeních v USA, v Evropě, v Rusku / SNS a v jihovýchodní Asii ve druhé polovině roku 2021.
  • Jet Bot AI+ je první robotický vysavač s umělou inteligencí z dílny společnosti Intel®. Je vybaven vylepšenou technologií rozpoznávání objektů, systémem LiDAR a 3D senzory, díky nimž dokáže mapovat okolí a určovat si optimální dráhu. Do výbavy patří i kamera, díky níž lze vysavač zapojit do systému SmartThings a využít ho k monitorování domácnosti. Ve druhé polovině roku 2021 bude k dispozici v USA, v Evropě, v Rusku / SNS a v jihovýchodní Asii. 

Do lifestylové řady spotřebičů patří dále následující modely:

  • Osvěžovač obuvi ShoeDresser** se stará o to, aby vaše boty byly pokaždé jako nové. Funguje jako deodorant, odvlhčovač a vysoušeč, přičemž mění výkon a intenzitu podle materiálu a tvaru bot, jimž se tak vždy dostane náležité péče. 
  • Chladnička Bespoke Cube** umožňuje uskladnit i jiné předměty než jídlo, např. nápoje nebo kosmetiku. Je tak tichá, že ji můžete mít i v ložnici nebo vedle gauče, případně kdekoli jinde, kde se vám bude hodit. 
  • Filtrační systém Bespoke Water Purifier** je k dispozici s jedním nebo s více kohouty. Umožňuje filtrování ve čtyřech úrovních v množství až 2500 l, což stačí na celý rok pro čtyřčlennou rodinu. Objem a teplotu vody lze nastavit hlasově přes Bixby. 

Propojený život se systémem SmartThings 

Samsung ovšem vidí budoucnost platformy Bespoke Home ještě ambiciózněji – ve vzájemném propojení s využitím automatizace a umělé inteligence. Hlavním nástrojem této vize je systém SmartThings, centralizovaná a výborně vyladěná platforma pro řízení domácnosti.

  • SmartThings Cooking umožňuje vytvářet recepty a jídelníčky podle chuti jednotlivých členů domácnosti a podle současného stavu zásob v lednici. Při přípravě jídla systém automaticky na různých spotřebičích nastaví optimální teplotu a uživatelský režim, přístroje se vzájemně synchronizují. Služby je v současné době k dispozici v Severní Americe a v několika evropských zemích. 
  • SmartThings Pet se synchronizuje s různými domácími přístroji, třeba s pračkou vzduchu Bespoke Air Purifier či s robotickým vysavačem Jet Bot AI+. Díky tomu můžete svého domácího mazlíčka sledovat, i když zrovna nejste doma. Služba se ve druhé polovině roku 2021 spustí zároveň v Evropě, Latinské Americe a Asii. 
  • SmartThings Clothing Care se kvůli efektivnější péči o oblečení synchronizuje s osvěžovačem Bespoke AirDresser, s chytrými pračkami a sušičkami. Služba mimo jiné doporučuje optimální prací a sušicí cykly, takže nemusíte spoléhat na intuici. V současnosti je k dispozici ve Spojených státech a na několika evropských trzích. 
  • SmartThings Air se synchronizuje s pračkou vzduchu a klimatizací. Monitoruje v reálném čase kvalitu vzduchu u uživatele doma i v okolí. Ve Spojených státech bude k dispozici ve druhé polovině roku 2021. 

Fotografie domácích spotřebičů platformy Bespoke Home 2021 v tiskové kvalitě si můžete stáhnout zde

* Disclaimer: Na základě interních testů v souladu s pravidly sdružení Korea Air Cleaning Association pro testy a hodnocení interiérových čističek vzduchu (SPS-KACA 002-0132:2018). Množství prachových zrnek 0,01 µm nižší o 99,999 % po 13 minutách v režimu High. Výsledky se mohou lišit v závislosti na aktuálních podmínkách.

** Disclaimer: v současnosti k dispozici jen na korejském trhu. 

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.