Sportlito na sportovní aplikaci pro instageneraci získává investici od Pale Fire Capital.

Málokterý sportovní fanoušek dnes udrží svou pozornost po celou dobu zápasu. Sport o své místo dnes soupeří s množstvím dalších forem snadno dostupné zábavy. Naše pozornost se zkracuje. Chceme se především bavit; být svědky toho nejzajímavějšího. Sportovní obsah tak čím dál častěji hledáme na sociálních sítích. Ten je tam ale velmi fragmentovaný, neúplný a často zcela vytržený z kontextu celého příběhu. A ne vždy se nám podaří najít to co hledáme.

Sportlito (www.sportlito.com) umožňuje každému fanouškovi být svědkem těch nejzajímavějších okamžiků jeho oblíbených hráčů a klubů prostřednictvím vizuálních příběhů. Ty jsou utvářeny živě pomocí algoritmu na základě jeho preferencí, aktualizované v reálném čase a snadno sdílitelné s ostatními.

“Vyvíjíme řešení, které umožňuje celý proces tvorby obsahu automatizovat. Využíváme k tomu real-time sportovní data a streamu fotografií od nejlepších sportovních fotografů přímo na hřišti. V datech umíme nacházet momenty, které jsou pro fanouška relevantní, sestavit k nim veškeré potřebné informace a ty zasadit do širšího kontextu. Každému chceme vyprávět takový příběh zápasu, který ho skutečně zajímá.” Popisuje Antonín Parma, duchovní otec myšlenky Sportlita. 

“Dokážeme tak v reálném čase vyprávět příběh Manchester United v zápase proti Paris Saint-Germain, ale zrovna tak můžeme vyprávět příběh Bruna Fernandese nebo Neymara ve stejném zápase,” vysvětluje Parma.

To, že má tato myšlenka miliardový potenciál, věří i tuzemská investiční skupina Pale Fire Capital. Ta posílá do Sportlita investici, kterou startup využije na další rozvoj řešení a ke vstupu na globální trh, na který tak bude mít k dispozici vyšší desítky milionů korun.

“Antonín nás myšlenkou na vytvoření globální platformy rychlého sportovního zpravodajství pro mladé fanoušky nadchnul hned na první schůzce. Všichni partneři jsme v PFC sportovně naladění, ale v portfoliu jsme dosud neměli žádnou firmu, která by se sportem nějak zabývala. Ve Sportlitu vidíme obrovský potenciál.” říká Dušan Šenkypl, zakládající partner Pale Fire Capital. 

Příběh Sportlita se začal psát na konci roku 2019. Na počátku stál Antonín Parma, dlouholetý kreativní ředitel společnosti Livesport a bývalý spolumajitel reklamní agentury Nydrle, který přišel s myšlenkou na vytvoření aplikace, jenž by učinila sledování sportu poutavějším pro mladou generaci. Spolu se svým bývalým kolegou z Livesport Tomášem Ledbou začali pracovat na prototypu takového řešení. Své síly v podobě technologického co-foundera s nimi spojilo i pražské vývojářské studio Qest s Radkem Alenkou v čele, které Sportlitu poskytlo veškeré potřebné zázemí. Jen o několik měsíců později se k týmu coby poslední co-founder připojil i známý český influencer a fotbalový expert Lukáš Práža.

Nedávno Sportlito také uzavřelo dlouhodobé strategické partnerství s Getty Images která patří mezi největší poskytovatele sportovních fotografií na světě a zajišťuje služby pro řadu špičkových sportovních klubů a federací. Tato partnerství umožňuje Sportlitu přístup k vysoce kvalitnímu sportovnímu obsahu a otevírá další možnosti spolupráce do budoucnosti.

Sportlito již také stačilo upoutat pozornost fotbalových velkoklubů jako Juventus F.C., Inter Milán nebo A.S. Řím. Těm by řešení Sportlita dokázalo zjednodušit a zrychlit tvorbu poutavého obsahu v několika jazycích současně a nabídnout nové možnosti monetizace real-time momentů.

Sportlito je již dnes dostupné v App Store a Google Play pro první fanoušky v rámci beta testování. Do něj se mohou dostat přes pozvánku nebo po zaregistrování na čekací listinu přímo v aplikaci. Pro všechny se aplikace otevře na podzim 2021 kdy nabídne možnost sledovat týmy a hráče z největších fotbalových lig. Do budoucna umožní Sportlito sledovat mimo fotbalu i další sporty – např. esporty, basketbal, motorsport a další. 

Krátce o Sportlitu

Sportlito (www.sportlito.com) je sportovní aplikace pro instageneraci. Umožňuje každému fanouškovi být svědkem těch nejzajímavějších okamžiků jeho oblíbených hráčů a klubů prostřednictvím vizuálních příběhů. Ty jsou utvářeny živě pomocí algoritmu na základě jeho preferencí, aktualizované v reálném čase a snadno sdílitelné s ostatními.

Krátce o Pale Fire Capital

Investiční fond Pale Fire Capital (www.palefirecapital.com) byl založen v roce 2015 Janem Bartou, Dušanem Šenkyplem, Davidem Holým a Petrem Krajíčkem. Do jejich portfolia patří třeba vyhledávač nábytku a dekorací Favi, aukční portál Aukro, datově-analytická firma Semantic Visions nebo přepravní startup Zuri. Zakladatelé Pale Fire Capital investují výhradně své peníze, které získali prodejem portálu ePojisteni.cz.

Zakladatelé SPORTLITO

LOGO SPORTLITO

UKÁZKY APLIKACE