Diageo uzavřelo partnerství s Molson Coors Beverage Company. Společnost Pivovary Staropramen bude v ČR distribuovat pivní značky Guinness a Kilkenny

Praha, 13. 5. 2021 – Společnost Diageo, světový lídr v oblasti produkce prémiových nápojů
a výrobce značek jako Johnnie Walker, Smirnoff a další, dnes oznámila partnerství se společností Pivovary Staropramen, která je součástí skupiny Molson Coors Beverage Company v oblasti distribuce pivních značek v České republice. Od strategického partnerství Diageo očekává, že pivní značky Guinness a Kilkenny budou na českém trhu těžit ze silné pozice tamní pivovarské dvojky.

„Partnerství s Molson Coors v oblasti střední Evropy nás těší. Budeme pokračovat v nastavené marketingové strategii a věříme, že se díky této spolupráci znatelně zvýší dostupnost našich značek na českém trhu. Těšíme se na příležitosti a růst, kterého můžeme prostřednictvím vzájemné spolupráce, našich značek i budoucích inovací společně dosáhnout,” říká Michael Holm, výkonný ředitel Diageo Eastern Europe.

„Rádi rozšiřujeme naše portfolio o značky, které přispívají k jeho prémiovosti, a které by nám měly pomoci získat nové příležitosti a partnery vyznávající stejné hodnoty jako je kvalita, um a tradice. Jsme hrdí, že můžeme distribuovat dvě proslulá ikonická piva v České republice. Budeme i nadále pokračovat
v investicích v oblasti prémiových produktů a snažit se přiblížit piva Guinness a Kilkenny, která perfektně doplňují naši pivní nabídku, českým milovníkům piva,” uzavírá Sergey Yeskov, výkonný ředitel Molson Coors CEE.

Guinness a Kilkenny rozšíří pivní nabídku společnosti Pivovary Staropramen v České republice a budou
k dispozici ve vybraných restauracích a obchodních řetězcích. 

Guinness, světoznámá ikona irské hospodské kultury, je tmavý stout, který byl poprvé uvařen již před více než 260 lety v pivovaru St. James Gate Brewery v Dublinu. Je to jedna z nejúspěšnějších pivních značek světa, která je k dostání ve 120 zemích. Ikonická je její sklenice, pěna i výčep. Guinness je také značka, která si zakládá na nezpochybnitelné nejvyšší kvalitě ve všech ohledech, ať už při vaření, tak během servírování.

Kilkenny, tradiční irský rubínový ALE s praženým sladem, který je také nazýván jako „irský krém”, vznikl stejně jako Guinness již v 18. století a následně se vařil v Kilkenny v Irsku. Nejen Guinness, ale i Kilkenny, jehož oceňují nejen pivní znalci, je tradičním pivem v irských pubech a je hojně rozšířen po světě.

O společnosti Diageo 

Společnost Diageo je světový lídr v oblasti produkce prémiových nápojů, která nabízí proslulé značky jako Johnnie Walker, Crown Royal, J&B, Buchanan’s and Windsor whiskies, Smirnoff, Cîroc and Ketel One vodkas, Captain Morgan, Zacapa, Baileys, Don Julio, Gordon’s, Tanqueray a Guinness. Její značky se prodávají ve více než 180 zemích světa. Společnost je registrována na London Stock Exchange (DGE) a New York Stock Exchange (DEO). 

Diageo Eastern Europe vyvíjí obchodní aktivity na pivním trhu celé kontinentální Evropy stejně jako v oblasti lihovin, které jsou navíc dostupné v Rusku, východní Evropě, centrální Asii, na Blízkém východě a v severní Africe. Dohromady v 54 zemích. Pro trh ve východní Evropě pracuje více než 370 lidí. Více informací na: www.diageo.com. Navštivte také stránky www.DRINKiQ.com, které informují o aktivitách společnosti v oblasti zodpovědné konzumace.

O společnosti Pivovary Staropramen

Pivovary Staropramen s. r. o. jsou druhým největším producentem piva v České republice a lídrem v inovacích. Svým spotřebitelům nabízejí jedno z nejširších portfolií pivních značek. Společnost je také významným českým exportérem piva, značku Staropramen
si mohou spotřebitelé vychutnat ve více než 35 zemích světa. Společnost provozuje dva pivovary – Staropramen a Ostravar.
Pivovary Staropramen jsou součástí koncernu Molson Coors, konkrétně divize Molson Coors Central & Eastern Europe. Molson Coors patří mezi největší pivovarnické společnosti světa. Svou podnikatelskou činnost vyvíjí v Kanadě, USA, střední Evropě, Velké Británii na a dalších exportních trzích. Společnost disponuje pestrým portfoliem vlastních i partnerských značek, včetně “vlajkových lodí” Coors Light, Molson Canadian, Staropramen a Carling. http://www.molsoncoors.com/