INCIEN spouští druhý ročník online kurzu Cirkulární zadávání

  • Druhý ročník navazuje na nečekaný úspěch pilotního prvního ročníku.
  • Kurz je otevřen pro zástupce soukromého i veřejného sektoru, ale také pro širší veřejnost se zájmem o cirkulární ekonomiku.

Praha 25. května 2021 – Institut cirkulární ekonomiky chystá na podzim druhý ročník online kurzu Cirkulární zadávání, a to v oblasti veřejných zakázek i soukromých nákupů. Cílem kurzu je předat účastníkům jedinečné know-how a pomoct jim se zaváděním cirkulárních principů do vlastních zakázek a podnikání. 

„První ročník kurzu se setkal s až nečekaným zájmem: hlásili se nám manažeři, úředníci i běžní občané, kteří si chtěli zlepšit kvalifikaci. Kurz oslovil dokonce i zájemce ze Slovenska, což nás vede k úvahám o organizaci podobného kurzu naší sesterskou organizací INCIEN SK také u našich sousedů. Spojení renomovaných odborníků, teorie a praktických příkladů se ukázalo jako ideální výukový model a brána do světa cirkulární ekonomiky pro mnohé, kteří s tímto konceptem dříve nepracovali. Navíc je téma cirkulárního zadávání nanejvýš aktuální, protože od 1. ledna tohoto roku musejí veřejní zadavatelé dodržovat zásady odpovědného zadávání a často si s tím neumějí vůbec poradit,“ říká koordinátorka kurzu Dagmar Milerová Prášková.

Druhý ročník bude organizován stejně jako první ročník. Půjde o online webináře, během nichž budou představena klíčové otázky spojené s veřejným zadáváním a soukromými nákupy, jako jsou cirkulární principy, udržitelná spotřeba a catering, zelené energie, cirkulární stavebnictví a nábytek, udržitelné obalové materiály, legislativní souvislosti či aktuální evropské cirkulární plány. Teoretické přednášky vždy doplní ukázky dobrých příkladů z praxe. Kurzu se bude konat od října 2021 do dubna 2022, každý absolvent kurzu obdrží certifikát.

Program kurzu a veškeré informace ke druhému ročníku včetně registračního formuláře najdete pod tímto odkazem. S případnými dotazy se můžete obrátit na koordinátorku kurzu Dagmar Milerovou Práškovou (dagmar@incien.org). 

Partnery kurzu jsou poradenská společnost CIRA Advisory a advokátní kancelář KROUPAHELÁN.

O Institutu cirkulární ekonomikyInstitut cirkulární ekonomiky, z. ú. (zkráceně INCIEN) vznikl v roce 2015. Funguje jako think-tank, jehož misí je nastavení agendy cirkulární ekonomiky jako priority pro klíčové hráče v České republice. Společně se svými partnery rozvíjí INCIEN programy, které umožňují přechod z lineární ekonomiky na cirkulární. Více informací najdete na www.incien.org.