První oficiální esportový turnaj ve hře LoL Wild Rift je tu! Zúčastni se mobilní bitvy o 7,5 milionu korun

Praha, 28. května 2021 – Riot Games představuje první oficiální esportový turnaj v mobilní hře League of Legends: Wild Rift. Ten je otevřen pro týmy z Evropy, regionu CIS, Turecka, Blízkého východu a severní Afriky. První zápasy šampionátu The League of Legends: Wild Rift: Origin Series začínají již červnu a nejúspěšnější tým si odnese nejenom premiérový titul, ale také největší část z celkové finanční dotace, která dosahuje 7,5 milionu korun. 

Až do 1, června se mohou registrovat české a slovenské týmy do první měsíční kvalifikace turnaje The League of Legends: Wild Rift: Origin Series. Ta se odehraje o víkendu 5. a 6. června, druhá část pak o týden později. Měsíční kvalifikace vyvrcholí vyřazovací částí, která je v plánu 21 až 24. června. 

Pokud máš tým a chceš ukázat celému světu, že jsi připraven dojít až na vrchol, nezapomeň se zaregistrovat. Na oficiální Twitterovém účtu League of Legends: Wild Rift se pak dozvíš všechny informace. Jen pozor, hráči musejí být starší 17 let.

Další důležité informace se dozvíš na stránkách www.originseries.com. 

Oficiální video představující turnaj najdeš ZDE.

O společnosti Riot Games

Společnost Riot Games byla založena v roce 2006, aby vyvíjela, vydávala a podporovala hry, které se zaměřují na hráče víc než kterékoliv jiné na světě. Roku 2009 vydal Riot svůj první titul s názvem League of Legends, jenž se dočkal ohromného globálního ohlasu. Postupem času se LoL stalo nejhranější PC hrou na světě a jedním z hlavních faktorů, jež stály za raketovým rozmachem esportů.

Zatímco LoL načíná druhou dekádu, Riot tuto hru nadále rozvíjí a zároveň hráčům poskytuje nové zážitky díky titulům jako Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift a několika dalších, které jsou právě ve vývoji. Zároveň prozkoumává svět Runeterry pomocí multimediálních projektů, jako jsou hudba, komiksy, televizní tvorba a podobně. Riot také založil vlastní vydavatelskou skupinu Riot Forge, která spolupracuje s externími vývojáři na dalších titulech zasazených do světa League of Legends. První projekt od Forge, Ruined King: A League of Legends Story, je příběhová tahová hra na hrdiny (RPG) od studia Airship Syndicate.

Riot, který založili Brandon Beck a Marc Merrill a který vede ředitel Nicolo Laurent, má sídlo v kalifornském Los Angeles a zaměstnává přes 3000 Rioterů ve více než 20 pobočkách po celém světě.