Časopis Professional Wealth Management ocenil UniCredit jako nejlepší privátní banku v oblasti využívání technologií ve střední a východní Evropě

Milán, 1. července 2021 – Skupina UniCredit byla v rámci prestižní soutěže Global Wealth Tech Awards 2021 časopisu Professional Wealth Management (PWM) již čtvrtým rokem po sobě oceněna jako nejlepší privátní banka v oblasti využívání technologií ve střední a východní Evropě (SVE).

Tento rok se konal již čtvrtý ročník této soutěže. Ocenění uděluje odborná porota složená z 16 profesionálů v daném oboru, kteří působí v Severní Americe, Asii, Evropě a na Středním východě. Porota hodnotí instituce z hlediska jejich obchodního růstu, výkonnosti a vývoje produktů.

Daniela Croitoruová, ředitelka útvaru privátního bankovnictví UniCredit pro region střední a východní Evropy, uvedla: „Moc mě těší, že skupina UniCredit na své cestě k digitalizaci získala toto prestižní ocenění. Naší prioritou ve všech zemích regionu střední a východní Evropy, kde působíme, je, aby naše týmy neustále implementovaly a zdokonalovaly inovativní přístupy s cílem udržet si a zlepšovat naše vztahy s klienty, a to i v náročném období.“

Porotu zaujalo nepřetržité zdokonalování digitálních nástrojů ze strany UniCredit, které bance umožnilo zůstat nablízku klientům a poradcům během pandemie v každé z evropských zemí, kde působí.

Na základě potřeb klientů se banka v poslední době zaměřila na další posilování svých digitálních schopností, což zahrnuje vytvoření mobilní aplikace Private Invest v České republice, na Slovensku a v Maďarsku. Aplikace klientům poskytne rychlé poradenství přímo v jejich mobilu nebo v tabletu, přičemž představuje pouze jeden z mnoha inovativních produktů, díky kterým budou klienti moct uskutečňovat bankovní aktivity rychle, efektivně a na dálku. Aplikace tak sehrává zásadní roli, protože klienti z regionu střední a východní Evropy zotavující se z pandemie vyžadují flexibilitu v nových možnostech správy financí. 

Sekce privátního bankovnictví UniCredit pro region střední a východní Evropy poskytuje služby v osmi zemích (Bulharsko, Česká republika, Chorvatsko, Maďarsko, Rumunsko, Rusko, Slovensko a Slovinsko) v celém regionu střední a východní Evropy s jedinečným modelem služeb vycházejícím z pochopení komplexních potřeb svých klientů, kterým nabízí digitální řešení v souladu s globální investiční strategií privátního bankovnictví UniCredit (UniCredit Global Private Banking).