I letité televize získají chytré funkce a streamovací služby

Googlem certifikovaný Android TV zajistí plynulý chod aplikací

Praha/Blučina, 15. července 2021 – I z deset let staré televize si zájemci vytvoří Smart TV s přístupem do všech streamovacích služeb na Google Play. Snadno si také v televizi bezdrátově promítnou fotky a videa z telefonu, navíc ji mohou ovládat hlasem. Tesla MediaBox XA400 Android TV získala i oficiální certifikát od Googlu, což majitelům zaručuje automatickou aktualizaci systému Android TV a bezproblémový chod aplikací. 

„Multimediální centrum Tesla MediaBox XA400 je pro majitele starších televizí nejjednodušší a nejlevnější způsob, jak získat funkce Smart TV a přitom nekupovat úplně novou televizi. Díky oficiální certifikaci od Googlu získávají majitelé MediaBoxu XA400 jistotu, že se operační systém v jejich zařízení automaticky aktualizuje podobně jako jejich chytrém telefonu. Majitelům stačí jakákoliv starší televize s HDMI vstupem a internetové připojení v jejich domácnosti, a mohou si užívat Netflix, Voyo, Spotify a nepřebernou nabídku dalších filmoték, rádií, her a aplikací v Google Play,“ popisuje vlastnosti Tesla MediaBoxu XA400 vedoucí produktového oddělení Věra Kovaříková ze společnosti Inter-sat, Ltd.

Kromě certifikátu od Googlu je specialitou MediaBoxu XA400 i zabudovaný Chromecast built-in. Jedná se o funkci, která majitelům umožňuje na televizi bezdrátově zobrazit a přehrávat obsah z chytrého telefonu nebo tabletu – mohou tak na velké obrazovce s rodinou nebo přáteli sdílet své fotky, videa i audio.

Výrobce předpovídá MediaBoxu XA400 úspěch a oblibu u zákazníků i díky vysokému 4K Ultra HD rozlišení obrazu a věrnému zvuku Dolby Audio. O plynulé přehrávání i chod aplikací se stará čtyřjádrový procesor Amlogic S905X2-B s frekvencí 1,6 GHz a 2 GB rychlé operační paměti DDR4. Vnitřní paměť nabízí 8 GB prostoru na instalaci streamovacích služeb, aplikací nebo třeba her. Nechybí ani bluetooth pro bezdrátové připojení klávesnice, myši nebo gamepadu. Samozřejmostí je USB konektor pro připojení flash disku nebo externího pevného disku, a čtečka paměťových karet.

Tesla MediaBox XA400 zájemci koupí u známých prodejců elektra jako Alza, Mall nebo Datart, na e-shopech i v kamenných prodejnách. Zařízení zakoupí i na https://eshop.tesla-electronics.eu/multimedialni-centra/tesla-mediabox-xa400-uhd-multimedialni-prehravac-s-android-tv/, kde také najdou podrobný popis výrobku. Doporučená cena je 1999,- Kč.

„Streamovací služby zažívají v posledním roce nebývalý boom a mnoho filmových studií na nich uvádí své nejnovější filmy zároveň s distribucí v kinech. Nový MediaBox od Tesly vyplňuje díru na trhu a díky certifikaci od Googlu získávají zákazníci jistotu, že jim Android TV poběží hladce. Protože si ne každý zákazník může dovolit investovat do úplně nové televize, oceňujeme, že se trhu podobný produkt za velmi lidovou cenu dostal,“ hodnotí novinku produktový manažer společnosti Alza Aleš Krzywda.

Kontakty pro média:

Dana Broersma, marketingový manažer, INTER-SAT LTD, 734 898 223, dbroersma@inter-sat.cz 

O společnosti INTER-SAT LTD., exkluzivního autorizovaného výrobce spotřební elektroniky TESLA

Inspirací pro vznik značky TESLA byl v roce 1946 slavný elektrotechnik Nikola Tesla. Národní podnik TESLA pak fungoval až do roku 1990. Do té doby sdružoval desítky jednotlivých národních podniků v celém Československu pro výrobu od malé elektrotechniky, přes spotřební elektroniku až po velkou investiční elektroniku pro profesionální a vojenské využití.

Licenci na obchodní název TESLA získala v roce 2011 česká firma INTER-SAT LTD. Rozhodla se navázat na úspěch oblíbené značky spotřební elektroniky, který si TESLA za více než 70 let své existence nejen mezi českými a slovenskými spotřebiteli vydobyla.

K produktům společnosti patří:

DVB-T2 set-top boxy

Díky našim novým spolehlivým přijímačům pro pozemní televizní vysílání jsme zajistili pro velkou část českých diváků možnost sledovat své oblíbené stanice i po přechodu na nový standard DVB-T2 H.265 HEVC, který byl dokončen 29. 10. 2020. Novinkou v nabídce DVB-T2 přijímačů je TESLA HybbRID TV T200, která podporuje nejmodernější funkci HBBTV, nebo-li funkci “červeného tlačítka”.

Robotické vysavače

Představili jsme již 7 úspěšných modelů, z nichž konkrétně model TESLA RoboStar T30 získal prestižní ocenění portálu Heureka.cz – Produkt roku 2018 mezi vysavači. Právě na tento robotický vysavač jsme navázali vybavenějším modelem TESLA RoboStar T40.

Elektrické hrnce a fritézy

Za zmínku stojí především vybavenější model TESLA EliteCook K70, který získal ocenění Heureka.cz Produkt roku 2020 v kategorii Elektrické hrnce. Šetří čas, peníze a připraví chutné jídlo plné zdravých vitamínů a minerálních látek.

Multimediální centra

Jako první jsme na českém trhu představili 8K MediaBoxy, které jsou velmi výkonné a disponují širokými možnostmi využití. Za zmínku rovněž stojí spolupráce s operátorem Skylink, pro kterého dodáváme exkluzivně multimediální centra přizpůsobená přímo pro internetovou televizi Skylink Live TV.

https://www.facebook.com/TeslaElectronicsEU/

https://instagram.com/teslaelectronicseu

https://www.youtube.com/c/TESLAelectronicsEU