PriceHubble v druhém investičním kole získává 34 milionů USD na posílení vedoucí pozice v Evropě a urychlení mezinárodní expanze

Praha, 19. července 2021 – Rychle rostoucí globální proptech PriceHubble AG založený v roce 2016 ve Švýcarsku úspěšně dokončil druhé investiční kolo a získal finance ve výši 34 milionů USD. Kolo vedla společnost Digital+ Partners a významné investice do něj vložily fondy Latitude Ventures, TX Ventures a vybraní business angels včetně Dr. Martina Enderleho. Druhá investiční fáze se setkala se silnou poptávkou ze strany stávající investorské základny, mezi nimiž jsou Swiss Life a btov/Helvetia Venture Fund. 

Společnost PriceHubble, celosvětový lídr v oblasti AI analytiky a digitálních řešení pro realitní trh, úspěšně dokončila druhé investiční kolo a získala nové finanční prostředky ve výši 34 milionů USD. PriceHubble, založený Dr. Stefanem Heitmannem a Markusem Stadlerem v Curychu v roce 2016, si rychle prošel úspěšným rozvojem a nyní působí v devíti zemích: Švýcarsku, Francii, Německu, Rakousku, Japonsku, Nizozemsku, Belgii, České republice a Slovensku. Rychle rostoucí zákaznická základna společnosti v Evropě a Asii čítá více než 800 společností a za posledních dvanáct měsíců se ztrojnásobila. PriceHubble v současné době zaměstnává více než 130 specialistů.

“Celý náš tým je nesmírně hrdý na to, že může oznámit úspěšné zafinancování druhého investičního kola. Jde o významný milník na cestě k naplnění naší vize stát se jednoznačným lídrem v oblasti digitálních řešení založených na datech pro nemovitostní a finanční trhy v Evropě a Asii,” uvádí Julien Schillewaert, generální ředitel společnosti PriceHubble. 

Společnost PriceHubble pracuje na zlepšení zákaznického dojmu v celém hodnotovém řetězci nemovitostí a hypoték. Vyvíjí produkty pro realitní trh založené na datech a strojovém učení se zaměřením na oceňování nemovitostí, prediktivní analýzu a uživatelsky přívětivé informace, které jsou předávány pomocí nejmodernějších vizualizačních technologií. Produkty a nástroje společnosti PriceHubble přinášejí novou úroveň transparentnosti trhu a umožňují B2B zákazníkům využívat sílu big dat analýzy pro své vlastní účely i pro své koncové zákazníky. Tím v konečném důsledku dosahují vyšší úrovně transparentnosti a chytřejších rozhodnutí, co se týče nemovitostí.

Druhého kola financování se zúčastnilo velké množství investorů. Hlavním přispěvatelem byla společnost Digital+ Partners, která se zaměřuje na mezinárodní softwarové B2B investice. Dále se do kola zapojily Latitude Ventures, sesterský fond série B+ společnosti LocalGlobe a londýnský fond rizikového kapitálu s velmi úspěšnou několikaletou historií v oblasti podpory rychle rostoucích startupů, a curyšský TX Ventures, venture capital fond společnosti TX Group AG. Mezi zapojenými byli i vysoce postavení business angels, včetně Dr. Martina Enderleho, předsedy Delivery Hero a bývalého generálního ředitele Scout24 Group. Projevila se i silná podpora stávajících investorů, jako jsou Swiss Life a btov/Helvetia Venture Fund.

PriceHubble finance využije k strategickému růstu a expanzi a na další rozsáhlé inovace v oblasti zdrojů na základě dat. Dr. Stefan Heitmann, zakladatel a předseda společnosti PriceHubble AG, dodává: “Díky novému kapitálu může PriceHubble dále urychlit expanzi na globálním trhu a pokračovat v rozšiřování našeho technologického prvenství v oblasti řešení založených na datech pro realitní a finanční trhy. Jedná se o jedno z největších druhých kol na evropské proptech scéně a rád bych poděkoval našim stávajícím i novým investorům za jejich důvěru a odhodlání.”

“Díky úspěchu na devíti mezinárodních trzích věříme, že PriceHubble má velmi dobré předpoklady stát se mezinárodním lídrem v oblasti analytiky rezidenčních nemovitostí,” prohlásil Patrick Beitel, spoluzakladatel a výkonný ředitel společnosti Digital+ Partners. “Skvělý tým, vyspělá technologická organizace a poskytování toho nejlepšího uživatelského dojmu je pro PriceHubble ideální kombinací k urychlení dalších příležitostí k růstu, přilákání nových špičkových talentů a go-to-market strategie na mezinárodní úrovni.”

“Přestože k digitalizaci marketingu nemovitostí došlo před více než deseti lety, mnoho aspektů procesu prodeje a oceňování zůstává stále analogových, což znamená, že je každá fáze transakčního procesu citlivá. Společnost PriceHubble do odvětví přináší oceňování založené na datech a prediktivní analytiku, které mají pomoci vyřešit stále často existující problémy realitního trhu. Zároveň si klade za cíl zvýšit transparentnost cen a v konečném důsledku chce lépe sloužit kupujícím i prodávajícím. Julien a tým PriceHubble na nás udělali obrovský dojem a jsme nadšeni ambicemi, které si stanovili,” dodává Remus Brett z Latitude Ventures. 

Jens Schleuniger, vedoucí oddělení správy portfolia ve společnosti TX Ventures, komentuje: “PriceHubble a jejich řešení modelem SaaS mění pravidla hry na realitním trhu. Velmi na nás zapůsobil tým, trakce a neuvěřitelně uživatelsky přívětivé rozhraní, které umožňuje určit reálnou tržní hodnotu konkrétní nemovitosti během několika kliknutí!”

O společnosti PriceHubble

PriceHubble je švýcarská B2B proptech společnost, která vytváří inovativní digitální řešení pro realitní průmysl založená na oceňování nemovitostí a znalostech trhu. Využitím big dat, špičkové analytiky a vizualizací přináší produktové portfolio PriceHubble novou úroveň transparentnosti na trhu. Svým zákazníkům pomáhá rozhodovat se v oblasti realitních investic na základě co nejpřesnějších poznatků založených na datech, jako jsou ocenění, analýzy trhu, prognózy hodnoty nebo simulace budov, a zlepšuje dialog s koncovým spotřebitelem. Digitální řešení PriceHubble jsou navržena tak, aby pomáhala všem hráčům napříč celým hodnotovým řetězcem v oblasti nemovitostí (bankám, správcům aktiv, developerům, správcům nemovitostí a realitním makléřům). PriceHubble již působí ve Švýcarsku, Francii, Německu, Rakousku, Japonsku, Nizozemsku, Belgii, České republice a Slovensku a zaměstnává více než 130 lidí po celém světě.

O společnosti Digital+ Partners

Společnost Digital+ Partners se sídlem ve Frankfurtu nad Mohanem a Mnichově je předním investorem zaměřujícím se na růst technologických společnosti z oblasti DACH a Evropy a spravujícím aktiva v hodnotě více než 550 milionů eur. Cílem Digital+ Partners je podpora ambiciózních podnikatelů při budování globálních technologických lídrů, poskytnutí strategického poradenství a dlouhodobé finanční podpory, která jim pomůže definovat a realizovat plány růstu. Digital+ Partners se zaměřuje výhradně na technologické společnosti B2B a využívá propracovaný networking, který pomáhá společnostem v jejich portfoliu k přístupu na nové trhy a navázání nových partnerství.

O společnosti Lattitude Ventures 

Latitude Ventures je sesterský fond série B+ britského státního fondu kvalifikovaných investorů LocalGlobe. Latitude investuje do nově vznikajících průlomových společností z LocalGlobe a v širším měřítku i do nejambicióznějších zakladatelů. Latitude a LocalGlobe byly prvními investory do ikonických společností, jako jsou Transferwise, Zoopla, Improbable, Robinhood, Citymapper a Secret Escapes, a také do nových nadějných společností, jako jsou Tessian, TravelPerk, Flow Commerce a Raisin.

O společnosti TX Group

TX Group je síť digitálních platforem ve Švýcarsku, která svým uživatelům denně nabízí informace, zábavu a služby. TX Group se skládá ze čtyř nezávislých společností: TX Markets zahrnuje inzeráty a tržiště; Goldbach zastřešuje reklamní marketing ve Švýcarsku, Německu a Rakousku; 20 Minuten spojuje média pro dojíždějící ve Švýcarsku a v zahraničí; Tamedia vede placené deníky a týdeníky a časopisy.

TX Ventures, venture capital odnož skupiny TX Group, investuje do společností v rané fázi vývoje, jejichž cílem je narušit příslušné trhy. Jako aktivní investor podporuje TX Ventures společnosti ve svém portfoliu využitím svých technologických zdrojů, sítě i dosahu TX Group AG.