Jaké jsou aktuálně nejnebezpečnější formy hackingu a jak se jim bránit? Rady nabídne HackerFest 2021

  • Ucelený přehled aktuálních podob hackingu
  • Reálné ukázky současných hrozeb v celém světě
  • Konkrétní příklady hackingu moderních zařízení, webových aplikací, operačních a antivirových systémů

Praha, 26. srpna 2021 – Statistiky nás přesvědčují o tom, že počty kybernetických útoků na organizace i jednotlivce v ČR neustále stoupají. Za loňský rok jich přibylo o čtvrtinu, letos podle údajů Policie ČR vzrostl počet nahlášených případů od ledna již více než trojnásobně. Proto musejí mít IT specialisté zaměření na bezpečnost dobrý přehled o tom, čemu se aktuálně mají bránit. Ten jim poskytne jedna z nejvýznamnějších tuzemských akcí zaměřených na IT bezpečnost a etický hacking, odborná konference HackerFest 2021. Počítačová škola GOPAS ji připravuje na 23. září 2021.

„Konferenci HackerFest jsme se rozhodli opět uspořádat on-line, abychom zaručili její konání a zajistili bezpečnost účastníků. Půjde již o jedenáctou z našich odborných konferenci, která proběhne v této podobě, na naší vlastní na míru vyvinuté komunikační platformě,“ říká Jan Dvořák, výkonný ředitel Počítačové školy GOPAS. „Těší nás pozitivní ohlas účastníků na tuto podobu akcí a také fakt, že se jich na online konferencích účastní mnohem více než na konferencích klasických. Obsah konferencí drží nadále svou nadstandardní kvalitu a je zároveň přístupný všem bez ohledu na lokalitu. Již zavedenou praxí je 7denní přístup do archivu, díky kterému si účastníci mohou přednášky dávkovat podle svých časových možností nebo znovu shlédnout ty, které je zaujaly.“

Konference HackerFest 2021 proběhne ve čtvrtek 23. září 2021. Nabídne přednášky předních odborníků na IT bezpečnost a jejím cílem bude poskytnout účastníkům přehled o aktuálních hrozbách, způsobech, jak se na ně preventivně připravit i konkrétních technikách, které mohou využít ve své každodenní praxi. Účastníci také získají přehled o novinkách diskutovaných na stěžejních odborných konferencích a odborných fórech po celém světě.

Informace o HackerFestu 2021 a jeho programu postupně přibývají na www.hackerfest.cz.

O společnosti GOPAS, a. s.

Počítačová škola GOPAS je největším poskytovatelem školení v oblasti informačních technologií na českém i slovenském trhu. Ročně absolvuje odborné kurzy téměř 30 tisíc studentů, z nichž většinu tvoří specialisté IT. I přesto, že působí na poměrně malém trhu, patří GOPAS k jedněm z největších poskytovatelů IT školení v Evropě.