Další významný milník služby Samsung SmartThings Find – 100 milionů vyhledávacích uzlů a nová funkce ke sdílení polohy zařízení

Rychle se rozvíjející služba pomáhá uživatelům najít přes aplikaci SmartThings každý den stovky tisíc ztracených zařízení.

Praha 8. září 2021 – Společnost Samsung dnes oznámila, že služba SmartThings Find, která byla poprvé spuštěna v říjnu 2020, pokračuje v rychlém růstu a je do ní nyní zapojeno přes 100 milionů zařízení Samsung. Majitelé těchto zařízení souhlasili s jejich použitím jako uzlů Find Node sloužících k zjišťování polohy podporovaných zařízení. Díky ekosystému SmartThings, který je špičkovou technologií umožňující propojení a ovládání různých zařízení v chytré domácnosti, je tak pomocí této funkce denně lokalizováno na 230 000 zařízení.

„Jsme velmi pyšní na to, jak rychle se služba SmartThings Find za necelý rok rozrostla a každý den pomáhá lidem po celém světě najít stovky tisíc zapomenutých zařízení,“ říká TM Roh, prezident a ředitel divize Mobile Communications Business společnosti Samsung Electronics a dodává: „SmartThings Find je dalším příkladem toho, jak společnost Samsung pokračuje ve vytváření nových smysluplných služeb pro pohodlnější a méně stresující život.“

Rychle se rozvíjející služba SmartThings Find umožňuje určit polohu podporovaných a zaregistrovaných smartphonů Galaxy, chytrých hodinek, sluchátek nebo dokonce pera S Pen Pro. K vyhledávání osobních věcí, třeba klíčů nebo peněženky, poslouží chytré přívěsky Galaxy SmartTag nebo SmartTag+. Funkce SmartThings Find, která je významnou součástí ekosystému SmartThings, využívá k vyhledávání ztracených zařízení technologii Bluetooth Low Energy (BLE) a ultraširokopásmovou technologii (UWB). Zařízení lze díky vysílanému signálu najít, i když je odpojeno od komunikační sítě. Pokud je hledané zařízení již příliš daleko od smartphonu svého majitele, mohou v pátrání automaticky pomáhat i ostatní uživatelé smartphonů nebo tabletů Galaxy, kteří v aplikaci povolí příjem signálu ze ztracených zařízení v okolí a následné anonymní odesílání jejich polohy na server SmartThings.

Dalším vylepšením SmartThings Find je nově spuštěná služba SmartThings Find Members, která umožňuje uživatelům pozvat rodinné příslušníky a přátele, aby se stali členy jejich účtu SmartThings a mohli tak také hledat a spravovat svá zařízení. K jednomu účtu lze přidat až 19 dalších osob a vyhledávat až 200 zařízení najednou. U osob, které přijmou vaše pozvání do služby SmartThings Find Members, můžete rozhodnout, zda budou moci s vaším souhlasem vidět vaše vybraná zařízení a jejich polohu.

Službu SmartThings Find Members ocení zejména v rodinách, které potřebují dohlížet na domácí mazlíčky nebo mít přehled, kde se právě nacházejí klíče od auta – a to i v případě, že u sebe zrovna nemají svůj telefon.

Další informace o aplikaci SmartThings a službě SmartThings Find najdete na www.smartthings.com/partners/smartthings-find

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými převratnými myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení, digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Samsung je podle žebříčku Interbrands z roku 2020 pátou nejhodnotnější značkou světa s hodnotou 62,3 miliardy dolarů. Nejnovější informace najdete v Samsung Newsroom na adrese http://news.samsung.com.

O společnosti SmartThings

Společnost SmartThings, která byla založena v roce 2012, sídlí v Mountain View v Kalifornii a je zakládajícím členem správní rady organizace Connectivity Standards Alliance, která sdružuje stovky firem vytvářejících, udržujících a poskytujících otevřené globální standardy pro internet věcí. SmartThings je špičková technologie, která umožňuje dokonale využívat propojená zařízení chytré domácnosti a formuje budoucnost internetu věcí (IoT). Její otevřená platforma podporuje již tisíce zařízení od stovek značek a nabízí nepřeberné možnosti inovátorům a vývojářům, kteří usilují o jejich bezproblémové propojení v rozsáhlém ekosystému IoT. Společnost se snaží přinášet chytré funkce a možnosti všude, kde je zákazníci chtějí, a zároveň zlepšovat uživatelský komfort. V současné době využívají technologii SmartThings denně miliony lidí ve více než 200 zemích, kteří pomocí aplikace SmartThings a řady produktů Samsung, jako jsou telefony, televizory a digitální spotřebiče, ovládají a automatizují svoje chytré domácnosti. SmartThings nabízí nejflexibilnější podporu protokolů pro komunikaci a automatizaci včetně nového standardu pro IoT – Matter. Další informace můžete najít na www.smartthings.com.