Softec posiluje v České republice – do jeho vedení přicházejí Libor David, bývalý šéf Accenture a Jiří Koutník, zkušený manažer, který dříve působil např. ve skupině KB.

Praha/Bratislava, 20. října 2021 – Významná konzultačně-softwarová skupina Softec dnes oznámila personální změny v české pobočce. V jeho nejužším vedení budou nově působit – Libor David a Jiří Koutník. Oba budou úzce spolupracovat s Alexandrem Rehorovským, který jako Managing Partner vede Softec v České republice od roku 2016.

Libor David nastupuje do pozice Executive Manager. Jeho úkolem bude pomoci klientům s inovativními a transformačními projekty zejména v bankovnictví, pojišťovnictví, ale i telekomunikacích. Bohaté zkušenosti má rovněž s digitalizačními projekty. Byl např. u zrodu elektronických kanálů jako je Servis 24 ČS, nebo přerodu velkých středoevropských bank, či lokálních disruptorů. V minulosti vedl českou pobočku Accenture (2013-2016) a také divizi finančních služeb této firmy ve střední Evropě. Aby zůstal v kontaktu s inovacemi, působí příležitostně jako mentor pro startupy. Ve volném čase rád sportuje, miluje horolezectví, kolo a lyžování ve všech podobách. 

Jiří Koutník posílí český Softec také jako Executive Manager. Jeho bohatá praxe zahrnuje domácí i zahraniční zkušenosti z oblasti biologie, bankovnictví, ale také pojišťovnictví. Jak o sobě sám říká, je programátorem, který nakonec sběhnul do managementu, kde poměrně dlouho zůstal. Technologie má však stále rád, např. internet věcí a jeho programování. Ve své kariéře prošel od programování přes projektové řízení až do vedení firem. Pracoval ve Spojených státech, u SW dodavatelů, ale i velké bance (Komerční banka, 2003-2011). Celkem 16 let působil ve skupině Société Générale, z toho byl 8 let šéfem IT a členem představenstva Komerční pojišťovny. Ve volném čase se věnuje turistice, lyžování a jízdě na kole. Rád vaří, miluje víno a svou chalupu v Jizerských horách. 

Alexander Rehorovský, Managing Partner Softec CZ, to komentuje slovy: „Velmi mě těší, že můžeme v Česku přivítat takové posily jako jsou Libor David a Jiří Koutník. Jejich zkušenosti nám výrazně pomohou s projekty digitální transformace, o které během pandemie projevují zákazníci největší zájem. Zejména pak o služby nativní digitalizace a digitálního kontraktingu nad platformou nfinity.digital, dále intenzivnější využívání cloudových služeb a SaaS řešení, resp. otevírání systémů pro budování nových produktů a služeb, stejně jako přenos našich zkušeností mezi segmenty a jednotlivými trhy.“

Řešení a služby skupiny dnes využívají klienti v devíti zemích střední a východní Evropy. K těm nejvýznamnějším patří skupiny VIG, Raiffeisen, Generali, KBC nebo Orange.

Softec

Je přední konzultačně-softwarovou skupinou, jejíž služby využívají klienti v devíti zemích střední a východní Evropy. Jedná se především o poradenství v oblasti informačních systémů, analýzu, návrh a vývoj komplexních IT řešení, systémovou integraci nebo outsourcing. Mezi klíčové zákazníky patří významné banky, pojišťovny, instituce veřejné správy a telekomunikační firmy. V roce 2012 se na Slovensku stala IT firmou roku, o pět let později pak získala ocenění Diamant slovenského byznysu jako třetí nejlepší zdravě rostoucí firma v Bratislavě. V roce 2018 zvítězila v soutěži IT projekt roku s biometrickou identifikací pro Tatra banku. Aktuálně má v Česku a na Slovensku 390 zaměstnanců. Více na www.softec.cz