Nikon vyvíjí superteleobjektiv s pevnou ohniskovou vzdáleností NIKKOR Z 400 mm f/2,8 TC VR S pro bajonet Nikon Z

Amsterdam, Nizozemsko, 28. října 2021: Společnost Nikon s potěšením oznamuje vývoj superteleobjektivu s pevnou ohniskovou vzdáleností NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S s vestavěným telekonvertorem 1,4× pro fotoaparáty mirrorless formátu Nikon FX, které využívají upevňovací bajonet Nikon Z.

* Vzhled skutečného výrobku se může od výše uvedeného obrázku lišit.

NIKKOR Z 400 mm f/2,8 TC VR S, první superteleobjektiv NIKKOR Z s pevnou ohniskovou vzdáleností, patří do řady S objektivů NIKKOR Z, která se vyznačuje špičkovou optikou výkonností. Objektiv NIKKOR Z 400 mm f/2,8 TC VR S slibuje přirozeně působící snímky výjimečné kvality s vynikající reprodukcí neostrých míst obrazu (bokeh) a vysokým rozlišením. 

Objektiv je vybaven vestavěným telekonvertorem 1,4× a novými optickými vrstvami, které poskytují nejvyšší antireflexní účinnost v historii značky NIKKOR. Díky vynikající operativnosti a konstrukci podporující záznam videa nabízí objektiv NIKKOR Z 400 mm f/2,8 TC VR S vše potřebné pro vyjádření veškerých tvůrčích záměrů profesionálních fotografů. 

Nikon i nadále pokračuje v úsilí o posouvání hranic optické výkonnosti a plní potřeby uživatelů, a přispívá tak k rozvoji fotografické kultury s cílem rozšiřovat možnosti tvůrčího vyjádření. 

Společnost Nikon 

Nikon je vedoucím světovým poskytovatelem výrobků a služeb v oblasti fotografie a videografie. Inovativní optické technologie společnosti – zahrnující amatérské a profesionální fotoaparáty, objektivy a příslušenství – v sobě nesou více než 100 let zkušeností v oboru. Značka je globálně oceňována pro stanovování nových standardů v oblasti designu a výkonnosti, kde revoluční řada fotoaparátů Nikon mirrorless a objektivů NIKKOR Z představují novou dimenzi optické výkonnosti. 

Cílem společnosti Nikon je být vzorem v oblasti fotografické kultury a umožnit nejlepším světovým vizuálním umělcům využít jejich tvůrčí potenciál zprostředkováním vizuálních příběhů. Oceňované vybavení firmy poskytuje fotografům a videografům vše potřebné pro realizaci jejich tvůrčích vizí na nejvyšší úrovni. 

Jako osvědčený vizionářský partner sjednocuje Nikon všechny úrovně tvůrců obsahu prostřednictvím své komunity uživatelů, nedostižné technické expertizy a přístupu ke zdrojům vzdělání prostřednictvím iniciativ, jako je škola Nikon.