Skupina Air France se připojila k iniciativě Science-Based Targets, jejímž cílem je snižování emisí skleníkových plynů

Letecké společnosti skupiny Air France se připojily k závazku SBTi. Cílem přístupu Science-Based Targets je omezit globální oteplování výrazně pod 2 °C
v souladu s Pařížskou dohodou.

Skupina Air France-KLM oznámila, že podepsala závazek s nezávislou referenční organizací SBTi, kterou založily organizace Carbon Disclosure Project (CDP), United Nations Global Compact a World Wildlife Fund (WWF). Cílem tohoto proaktivního přístupu je, aby cíle skupiny a jejích společností v oblasti snižování emisí CO2 byly posuzovány na základě vědeckého přístupu a kritérií. SBTi zejména zajistí, aby stanovené cíle byly v souladu s Pařížskou dohodou, jejímž cílem je omezit globální oteplování výrazně pod 2 °C.

Přístup SBTi zahrnuje letecké společnosti skupiny Air France – Air France, Transavia France a HOP! Cílem pro Air France je dosáhnout nulových čistých emisí do roku 2050.

Skupina Air France se již několik let zavazuje ke snižování své uhlíkové stopy. Dnešním úkolem je urychlit její ekologickou transformaci aktivací všech pák, které má k dispozici, a podporou vzniku inovativních řešení. 

Společnosti Air France, Transavia France a HOP! proto přijímají opatření v následujících oblastech:

Obnova flotily, do níž byly začleněny letouny nejnovější generace s vyšší ekologickou účinností – Airbus A220, Airbus A350 a Boeing 787. V roce 2020 přestala společnost Air France provozovat čtyřmotorová letadla Airbus A340 a Airbus A380.

Používání udržitelných leteckých paliv (SAF), nefosilních paliv vyráběných z průmyslového nebo domácího odpadu, která nekonkurují lidskému potravinovému řetězci. Společnost Air France je průkopníkem v používání těchto udržitelných paliv a v letošním roce uskutečnila vůbec první let s použitím udržitelného leteckého paliva vyrobeného ve Francii a také let Nice-Paříž poháněný z 30 % udržitelným leteckým palivem. Tato paliva mohou snížit emise CO2 v průměru o 80 % během celého životního cyklu a mají hrát klíčovou roli v dekarbonizaci letecké dopravy. Air France a skupina Air France-KLM pracují na tom, aby tato paliva byla dostupnější z hlediska množství i ceny, a to vytvořením skutečného výrobního odvětví ve Francii a v Evropě. 

Ekologická pilotáž s hledáním větší efektivity provozu : Přímější lety v koordinaci s řízením letového provozu, pojíždění na jeden motor, nepřetržité klesání, snížení hmotnosti letadel atd.

Uhlíková neutralita pozemního provozu do roku 2030.

Recyklace odpadu a postupné vyřazení plastů na jedno použití.

Skupina Air France rovněž mobilizuje svůj ekosystém a všechny, kdo se podílejí na výzkumu, k vývoji inovativních řešení. V rámci svého partnerství s nadací Solar Impulse podporuje Air France vývoj ekonomicky životaschopných řešení pro zajištění udržitelnějšího letectví.

About Air France

Since 1933, Air France has been promoting and highlighting France throughout the world. With an activity divided between passenger transport, cargo transport and aeronautical maintenance, Air France is a major air transport player. A workforce of more than 45,000 staff are committed on a daily basis to offering each customer a unique travel experience. Air France, KLM Royal Dutch Airlines and Transavia make up the Air France-KLM Group. The Group relies on its powerful hubs at Paris-Charles de Gaulle and Amsterdam-Schiphol to offer a vast international network. Its Flying Blue frequent flyer programme has over 17 million members. Air France and KLM are members of the SkyTeam alliance which has a total of 19 member airlines.

Air France places the health and safety of its customers and staff at the heart of its concerns. As part of its Air France Protect health and safety commitment, the company has introduced the strictest health and hygiene measures to ensure a safe trip.