Skupina Smarty a její značka JRC spouští jako první velcí hráči v Česku výkup a bazar herních konzolí se zárukou

  • Podle odhadů leží v českých domácnostech desetitisíce funkčních a už nepoužívaných herních konzolí 
  • Výkup je v tuto chvíli možný na prodejnách JRC a na webu smarty.cz, v nejbližších dnech se spustí i na novém webu JRC 
  • Vykoupené zařízení technici vyčistí a opraví, pak je nabídnou k prodeji včetně záruky

JRC a smarty.cz jsou prvními velkými hráči na českém trhu, kteří přicházejí s výkupem a bazarem herních konzolí. Podobně jako u již fungujícího bazaru mobilů a další elektroniky jde v podání skupiny Smarty o pečlivě řízený proces, včetně vyčištění, otestování a záruky na použitý přístroj pro kupující. „Zjistili jsme, že konzole jsou velmi zvláštní komodita. Po uvedení nové generace lidé tu starší zhusta nechávají ležet doma. Máme čísla, podle kterých leží v českých domácnostech ladem desetitisíce funkčních strojů. Ty by na jedné straně mohly někde jinde sloužit dál, na druhé straně mají české domácnosti v šuplících možná až stamiliony korun, které zbytečně ztrácí na hodnotě,“ uvádí Rudolf Konečný, obchodní ředitel skupiny Smarty, do které patří mimo jiné e-shop s elektronikou smarty.cz, od podzimu také síť herních obchodů JRC a také iWant, prémiový reseller značky Apple. Nepotřebné konzole teď mohou lidé prodat na prodejnách JRC nebo online na smarty.cz. 

Vše rychle, jednoduše a pohodlně

Pokud chtějí lidé zařízení prodat online, naklikají na webu smarty.cz a brzy i na novém webu JRC, o jaký model jde a vyplní krátkou tabulku. Do ní zadají údaje o stavu konzole a sepíšou všechno příslušenství, se kterým stroj chtějí prodat. Po vyplnění potřebných údajů se zobrazí odhad výkupní ceny. Pokud s ní souhlasí, vyplní osobní údaje a konzoli zanesou do nejbližší pobočky Zásilkovny. Do pěti pracovních dnů je bude kontaktovat výkupce s konkrétní nabídkou výkupní ceny. Ti, kdo chtějí zařízení prodat osobně, ho jednoduše můžou s příslušenstvím (a ideálně i originální krabicí) zanést na některou z prodejen JRC, kde s nimi vše vyřeší prodejce. 

Vykoupené konzole technici vyčistí a bude-li třeba, tak i opraví. Následně je nabídnout k dalšímu prodeji v rámci bazaru. „Vedle bazaru her, který je v JRC klasikou, teď nabídneme i bazar konzolí. Věříme, že ho přivítají všichni hráči, kteří nepotřebují mít za každou cenu vždy ten nejnovější stroj,“ říká Rudolf Konečný. Bazarové stroje se budou prodávat s veškerou potřebnou kabeláží a s originálním ovladačem. 

Zkušenosti s výkupem mají

S výkupem a bazarem zařízení mají ve skupině Smarty zkušenosti. „Jsou tomu čtyři roky, co jsme v prodejnách iWant a na smarty.cz spustili výkupy Apple mobilních telefonů a tabletů. Později jsme k tomu přidali Macy a iMacy, další značky mobilních telefonů, a nakonec i chytré Apple příslušenství. Za tu dobu se výkup zařízení stal nedílnou součástí našich služeb,“ dodává Konečný.

O Smarty:   

Společnost Smarty založil v roce 2012 Petr Syrůček. Navázal tak na své předchozí podnikatelské zkušenosti například s provozováním sítě franšízových prodejen O2 či distribucí elektroniky do celé CEE. Se svým spolužákem založil společnost Kiboon a do ČR dovezli první mobily značek Samsung a HTC. Do společnosti Smarty dnes patří mimo jiné multibrandový e-shop s elektronikou smarty.cz a prémiový prodejce značky Apple iWant. Ten v České republice kromě e-shopu provozuje 10 značkových kamenných prodejen. V roce 2020 společnost dosáhla obratu 2,3 miliardy korun. V roce 2021 získala značku a síť prodejen JRC, s nimiž chystá rozsáhlou expanzi. V tomtéž roce spustila prodej vlastní značky počítačů TIGO. E-shop smarty.cz a iWant se kromě nabídky komplexního portfolia telco&IT&smart elektroniky zaměřují také na celorepublikovou obsluhu B2B zákazníků všech velikostí, poskytování IT služeb, vlastní financování či pronájem koncových zařízení, servisní i bazarové služby či pořádání pravidelných workshopů a školení na míru pro firemní i běžné zákazníky.