Carvago expanduje dál do Evropy. Nakupovat ojetá auta kompletně online bude učit také zákazníky v Německu

  • Vstupem na německý trh potvrzuje Carvago svoji ambici stát se největším prodejcem ojetých automobilů v Evropě
  • Carvago poskytuje nejširší škálu služeb na trhu od důkladné kontroly vybraného vozu až po jeho doručení zákazníkovi
  • 14denní záruka vrácení peněz jako nový evropský standard online prodeje ojetých vozů

Praha 15. listopadu 2021: Český startup Carvago, který si rychle vybudoval pozici největšího evropského online prodejce ojetých vozů, expanduje dále do Evropy. Po úspěchu v ČR, na Slovensku a v Polsku začal poskytovat svoje služby zákazníkům na náročném a silně konkurenčním německém trhu, kam chce přinést vysoké standardy obchodování s ojetými vozy. Němečtí zákazníci si mohou prostřednictvím platformy Carvago pořídit kompletně online pečlivě vybrané, kvalitní ojeté vozy – včetně doručení ke dveřím, šestiměsíční záruky, zajištění financování, registrace vozidla a především možnosti vrácení peněz do 14 dnů. Online platforma Carvago má pro německé zákazníky v nabídce přes 650 000 automobilů. Na evropské úrovni chce do konce roku zobchodovat 500 vozů měsíčně s obratem 250 milionů Kč. V příštím roce plánuje pokořit hranici 2 000 prodaných vozů měsíčně a téměř miliardový měsíční obrat.

Rychlá expanze na nové trhy

Vstup na německý trh je pro Carvago zásadním krokem agresivní růstové strategie společnosti. V České republice nabízí Carvago vozy koncovým zákazníkům od října loňského roku a ještě během tohoto a následujícího roku zahájí prodej v dalších sedmi evropských zemích, kde budou mít zákazníci možnost nakupovat ojetá auta kompletně online a bez rizik obvykle spojených s pořízením použitého vozu v autobazaru. Plánem online tržiště Carvago je stát se během následujících tří let technologickým a logistickým leaderem trhu ojetých vozů, s obratem více než jedné miliardy eur a nejméně 100 000 auty ročně prodanými v celé Evropě.

„Carvago roste extrémně dynamicky. V České republice již patříme mezi největší prodejce ojetých automobilů a vstup na německý trh je klíčovou fází naší probíhající mezinárodní expanze,“ potvrzuje Jakub Šulta. „Ročně se v Německu prodá přibližně sedm milionů vozů z druhé ruky a v pandemickém roce 2020 se na tamním trhu ojetin protočilo více než 100 miliard eur. Jsem přesvědčen, že díky široké nabídce kvalitních prověřených vozů a komplexitě poskytovaných služeb máme všechny předpoklady k tomu, abychom si z tohoto koláče ukousli významný podíl.“

Pohodlný nákup aut bez skrytých vad

Carvago denně analyzuje přes 6 milionů inzerátů na ojetá auta po celé Evropě, ale po prověření jejich základních parametrů a důvěryhodnosti prodejce zařadí do své nabídky průměrně jen každý desátý vůz. Pokud si zákazník nějaké z aut vybere a zarezervuje, zajistí Carvago jeho nákup, transport až k zákazníkovi a technickou kontrolou CarAudit™, kterou provádějí mimo jiné certifikované zkušebny DEKRA nebo TÜV. Každý z vozů je podroben kontrole v 270 revizních krocích. Pokud jsou při prohlídce zjištěny závady, doporučí Carvago zákazníkovi alternativní vozy, které rovněž čeká komplexní prohlídka. 

„Jsme připraveni německé zákazníky přesvědčit, že online nákup auta může probíhat naprosto komfortně, z pohodlí domu a zároveň bez jakéhokoli rizika, spojeného s případnými budoucími poruchami vozů kvůli skrytým vadám nebo například nedodržování servisních intervalů. Speciálně pro německý trh máme vedle partnerů DEKRA či TÜV alokovanou síť 400 lokálních speciálně vyškolených techniků,“ říká Jakub Šulta, CEO Carvago, a dodává: „Nákup ojetých aut prostřednictvím Carvago je plnohodnotnou online transakcí, se všemi výhodami, které z toho pro zákazníky plynou – tedy včetně možnosti vůz do 14 dní bez udání důvodu vrátit. A tento model chceme samozřejmě standardizovat pro celou Evropu.“

O společnosti Carvago 

Carvago je evropský online prodejce ojetých vozů, který je součástí mezinárodní investiční skupiny EAG, jejíž strategií je transformovat obchodování s automobily na základě pokročilé datové analytiky. Od svého založení v říjnu 2020 Jakubem Šultou se společnost snaží pro spotřebitele zprůhlednit obchodování s ojetými vozy. K dosažení tohoto cíle vyvinula společnost Carvago systém CarAudit™, který slouží ke kontrole a certifikaci technického stavu vozidel nezávislými servisy. Všechny vozy v nabídce platformy Carvago navíc nejsou starší než 10 let a mají najeto méně než 160 000 km. Kromě komplexní prohlídky mají spotřebitelé u Carvago minimálně 6měsíční záruku a zakoupené vozidlo mohou bez udání důvodu do 14 dnů vrátit.