Elvira zahajuje prodej nového 3D skeneru Revopoint POP

Nový 3D skener nabízí až trojnásobné rozlišení k přesnému zachycení barev a 3D textur oproti předchozím modelům 

Praha 22. listopadu 2021 Elvira, přední dodavatel 3D technologií a provozovatel portálu Abc3D, oznámil dostupnost Revopoint POP, nového všestranného kompaktního 3D skeneru. Revopoint POP umožňuje skenovat běžné modely pro 3D tisk ve skvělé kvalitě, včetně lidských tváří, postav, soch, automobilů nebo zvířat. S hmotností pouhých 200 g je velmi lehký a má kompaktní rozměry, takže jej lze snadno používat i v terénu.

Revopoint POP představuje plnobarevný 3D skener s téměř neomezenými možnostmi skenování, přičemž jeho přesnost dosahuje až 0,3 mm. Bez problému zvládá skenování textur rychlostí 8 fps a snímá detaily z libovolného úhlu. V porovnání s předchozími modely disponuje trojnásobným rozlišením.  

Skener obsahuje bezpečnou technologii Anti-Glare pro skenování živých objektů. „Ne všechny skenery jsou určeny ke skenování lidské tváře nebo zvířat bílým světlem nebo laserem,“ řekl Jan Šmejcký, ředitel společnosti Elvira. „Model POP je vybaven zdrojem infračerveného světla, které je pro lidské oko neviditelné, takže se lidé ani zvířata nebudou při skenování cítit nepříjemně. Skvěle se také hodí k rekonstrukci uměleckých děl, restaurování kulturních památek, rekvizit pro filmy a k dalším účelům.“

Bohaté příslušenství zahrnuje rotační desku a trojnožku, která po sklopení slouží jako rukojeť, a tím se z něj stává ruční skener. Dalším příslušenstvím je docking pro mobilní telefon, který se připojí k trojnožce a se skenerem se propojí pomocí WiFi. Skenuje tak do mobilního telefonu a nemusí být připojen k počítači. Skener disponuje širokou kompatibilitou podporující systémy Windows, Mac, Android a IOS a k připojení k notebooku, tabletu nebo smartphonu vyžaduje pouze USB kabel jako zdroj napájení a přenosu dat.

Skener POP je vybaven funkcemi automatického zarovnání a vlastních úprav, takže vytvářet 3D modely lze rychle a jednoduše. Algoritmus skeneru je vysoce efektivní, jeho vestavěný čip dokáže dokončit většinu výpočtů a mapování, takže nevyžaduje tolik výkonu od připojeného PC, telefonu či tabletu. Pro následné zpracování je určen snadno použitelný profesionální software 3Dmodel Process.

Více o novince v oblasti skenerů lze získat na této webové stránce

O společnosti Elvira Elvira je od roku 1991 dodavatelem kancelářské techniky a služeb na českém a slovenském trhu. V současné době se prostřednictvím svého portálu Abc3D věnuje zejména dodávkám a servisu 3D technologií včetně stolních, profi a produkčních 3D tiskáren, 3D skenerů, softwaru, materiálu a dalších pomůcek. Je poskytovatelem technologií vedoucích 3D výrobců včetně 3D Systems, BCN3D a Omni3D a služeb Služby 3D. K zákazníkům společnosti patří zejména průmyslové výrobní společnosti z odvětví automotive, strojírenství, robotiky a letectví, dále pak organizace ve školství a zdravotnictví. Více na www.abc3d.cz