Češi patří mezi největší fanoušky seriálu Arcane. Vývojář Riot Games potvrzuje druhou sérii

Praha, 24. listopadu 2021 – Herní vývojář a vydavatel Riot Games oznamuje, že oblíbený seriál Arcane ze světa hry League of Legends bude pokračovat druhou sérií. Konkrétní termín vydání však není potvrzen. Arcane je v Česku od své premiéry populární a patří k nejsledovanějším seriálům na Netflixu.

Seriál Arcane ze světa populární hry League of Legends vypráví o křehké rovnováze mezi dvěma městy – bohatým Piltoverem a chmurným Zaunem. Ta jsou známá napříč světem Runeterra jako „města pokroku“ a mnoho brilantních mozků je nazývá svým domovem. První série byla rozdělena na 3 akty, ve kterých diváci mohli zhlédnout celkem 9 epizod. 

Video – oznámení druhé série: https://www.youtube.com/watch?v=Nu9HTOIUxLk&ab_channel=LeagueofLegends 

„Jsme nesmírně rádi za pozitivní ohlasy na první sezónu Arcane a tvrdě pracujeme s kreativními kouzelníky z Riotu a Fortiche na vydání našeho druhého pokračování,“ prozradili spolutvůrci Arcane Christian Linke a Alex Yee.

Češi mezi největšími fanoušky

Úspěch tak seriál neslaví pouze v hráčské komunitě, ale našel si své fanoušky i mezi běžnými diváky. Arcane dnes patří mezi nejsledovanější seriály na Netflixu.

Arcane vstoupil mezi seriály ve velkém stylu. Trailer se promítal na nejvyšší budově světa Burdž Chalífa, ve hrách Fortnite a PUBG Mobile se objevily postavy ze hry League of Legends a v rámci speciálního festivalu RiotX Arcane se hráči mohli těšit na spoustu akcí a odměn. Během kampaně dokonce hlavní hrdinka Jinx „zapálila“ historické věže Prahy, ze kterých plál růžový dým. 

Video – zapálené věže v Praze:

O Arcane

Netflix a Riot Games přinášejí díky animovanému seriálu Arcane na televizní obrazovky celosvětový fenomén League of Legends. Seriál bude také k dispozici na platformě Tencent Video v Číně a představuje první televizní seriál z produkce Riot Games. Arcane se odehrává v celosvětově oblíbeném světě League of Legends. Animovaný seriál je vyvinutý a vyrobený společností Riot Games ve spolupráci s Fortiche Productions.

Instagram a Twitter: @arcaneshow

O Riot Games

Společnost Riot Games byla založena v roce 2006 s cílem vyvíjet, publikovat a podporovat hry, které budou nejúspěšnější na světě v zaměření se na hráče. V roce 2009 vydal Riot svůj debutový titul League of Legends, kterému se dostalo světového ohlasu. Hra se stala nejhranější PC hrou na světě a klíčovým motorem pro explozivní růst esportů 

Jak League of Legends vstoupila do své druhé dekády, pokračuje Riot v jejím vývoji a přináší hráčům nové zážitky v podobě titulů Teamfight Tactics, Legends of Runeterra, VALORANT, League of Legends: Wild Rift a několika dalšími, na kterých pracuje. Riot také buduje svět Runeterra prostřednictvím multimediálních projektů, které zahrnují hudbu, komiksy, deskové hry a připravovanou animovanou sérií Arcane.

Společnost Riot, kterou založili Brandon Beck a Marc Merrill, vede generální ředitel Nicol Laurent, má ústředí v Los Angeles v Kalifornii a má více než 3000 Rioterů ve více než 20 pobočkách po celém světě.