Letošní Vánoce budou papírové, elektroniky je málo. Dovoz elektroniky vázne, s dárky vsaďte na papír

ČR/Brno – Přestože k nejoblíbenějším vánočním dárkům v posledních letech patří chytrá zařízení nebo notebooky, nedostatek čipů a inflace mění plány na předvánoční nákupy. Hrozí i nedostatek knih kvůli zbržděným dodávkám papíru v posledních měsících. V bitvě o zákazníka teď tahají za delší konec provazu papírníci, kteří se předzásobili designovými výrobky. 

„Při své práci se neustále dívám do monitoru a musím plnit termíny. Do toho přicházejí videohovory, takže i proto jsem za poslední rok a půl z veškeré té elektroniky trochu rozladěná. Chci elektroniku ve svém životě omezit, jenže od e-mailu se ale jen tak odstřihnout nemůžu, proto jsem se pro začátek rozhodla přejít na klasický papírový diář,“ říká brněnská překladatelka Kateřina H., kterou jsme potkali v jednom z papírnictví v jihomoravské metropoli s „intergalaktickým diářem“ v ruce [1].

Větší poptávku po papírenských výrobcích potvrzuje i marketingová manažerka Papíren Brno Petra Holubová. „Všimli jsme si, že se lidé při plánování svého času i kreativní práci vrací k papíru. Protože jsme signály o nedostatku papíru zaznamenali už v létě, urychlili jsme rozjezd nové prémiové značky Paper Factory, abychom zahájili produkci v průběhu prázdnin, kdy byl ještě relativní dostatek materiálu. Papírníky i vlastní e-shop jsme tak zásobili diáři, bloky a sešity pro vysoce organizované manažery orientované na výsledek, ale i pro děti a školáky, které chceme motivovat ke zkoumání světa a rozletu,“ vysvětluje Holubová.

Pro diáře a zápisníky od Paper Factory [2] je typické kreativní pojetí. A to se týká i názvů. Například Hvězdářův zápisník na sny [3] obsahuje speciálně navržené stránky tak, aby si lidé zaznamenali, kdy a co se jim zdálo. Zároveň je vybízejí, aby si ke svému snu přiřadili emoce, které si z noci odnášejí.

Další originální zápisník vznikl pod názvem Lapač kosmonápadů [4]. Je to malá příruční knížka s 96 listy připravenými posbírat nové nápady, ideje a plány, které majitelům zápisníku blesknou hlavou. Díky formátu A6 se snadno vejde do každé kabelky, batohu nebo brašny.

Plánovač týdenní mise [5] slouží manažerům a všem, kteří chtějí mít o svých plánech a časovém rozvrhu přehled. Jedná se o blok speciálně navržený tak, aby jej lidé měli při ruce na pracovním stole a třídili si v něm priority, zorganizovali schůzky a naplánovali si pevné body svých projektů.

Při dosahování cílů nebo jen tak na poznámky se hodí i Kroužkový blok Velký třesk [6]. Nabízí dostatek prostoru na postřehy ze schůzek, knih a dalších zdrojů informací a inspirace. Poslouží i pro zaznamenání vlastních příběhů, které lidé zažijí nebo jim je vnukne jejich fantazie.

„Chceme, aby se milovníci papíru nenudili a nacházeli na pultech promyšlené kolekce, jakou je třeba naše úvodní vesmírná edice. Proto se budeme zákazníků ptát, jak jim výrobky vyhovují, a každého půl roku přijdeme s novou kolekcí, kterou lidé najdou ve vybraných papírnictvích a na www.paperfactory.cz,“ dodává Holubová.

O Paper Factory:
Značka Paper Factory vznikla pod křídly Papíren Brno (člen KRPA Holding) v létě 2021. Vychází z letitých zkušeností brněnských papíren a soustřeďuje se na papírnické výrobky vysoké kvality. Její produktová nabídka se bude v pravidelných, zhruba půlročních intervalech designově obměňovat. Z papírenského zboží tak dělá i sběratelský artikl. Výrobky dodává do vybraných papírnictví a provozuje i vlastní e-shop www.paperfactory.cz.

Poznámky:

[1] Podobu a popis najdete na https://www.paperfactory.cz/shop/diare/intergalakticky-diar-2022

[2] Web najdete na adrese https://www.paperfactory.cz/ a příběh vzniku brandu Paper Factory je na https://www.paperfactory.cz/o-paper-factory 

[3] Podobu a popis najdete na  https://www.paperfactory.cz/shop/specialni/hvezdaruv-zapisnik-na-sny

[4] Podobu a popis najdete na https://www.paperfactory.cz/shop/specialni/lapac-kosmonapadu

[5] Podobu a popis najdete na https://www.paperfactory.cz/shop/planovaci/planovac-tydenni-mise
[6] Podobu a popis najdete na https://www.paperfactory.cz/shop/zaznamove/krouzkovy-blok-velky-tresk