Huawei TrustInTech Summit: Technologie pomohou lidstvu s budováním nízkouhlíkového světa

Praha, 7. prosince 2021 – Vstupujeme do éry, kdy je záchrana planety společným úkolem všech národů. Snižování uhlíkové stopy, výroba čisté energie či přechod na udržitelný režim hospodářství jsou globální cíle, k nimž je nutné přistupovat dohromady jako lidstvo. Významnou pomoc již nyní nabízí moderní technologie a jejich důležitost do budoucna navíc dramaticky poroste. Bez otevřenosti a důvěry v technologie však nebude možné tyto globální výzvy řešit. Na těchto závěrech se shodli účastníci online summitu TrustInTech, pořádaného na začátku prosince společností Huawei za účasti světových lídrů, mezi nimiž byl například laureát Nobelovy ceny za ekonomii William Nordhaus či bývalý generální ředitel Světové obchodní organizace Pascal Lamy. 

Ačkoliv jako jednotlivci žijeme každý svůj vlastní život, v dnešním světě jsou zájmy, osudy a budoucnost všech lidí vzájemně propojeny – zejména ve chvíli, kdy je alarmující stav naší planety. Řešení společných výzev vyžaduje koordinované úsilí, ke kterému pod tématem „Globální spoluprací ke společným hodnotám“ vyzvali i lídři na summitu TrustInTech: „Musíme zmírnit de-globalizaci, abychom naší planetě ještě více neuškodili,“ poznamenal Pascal Lamy. Podle Williama Nordhause by pak vlády ve světle globálně přijímaných nízkouhlíkových závazků měly zvýšit investice do nízkouhlíkových technologií a výzkumu. 

„Během příštích 30 až 40 let budeme sledovat rostoucí uplatnění chytrých a nízkouhlíkových řešení. Přechod k chytrým řešením vyžaduje digitální technologie, zatímco snižování uhlíkové stopy se neobejde bez technologie výkonové elektroniky. S rozvojem těchto trendů se z průmyslu závislého na zdrojích stane průmysl poháněný technologiemi,“ prohlásil Chou Ťin-lung, senior viceprezident společnosti Huawei a prezident sekce Huawei Digital Power. Zelená řešení v segmentu ICT technologií jsou jednou z hlavních oblastí výzkumu a vývoje společnosti Huawei, za která již získala řadu mezinárodních ocenění. Jedním z posledních je například cena udělená společnosti na Světovém 5G summitu 2021 v Londýně za nejvíce udržitelné síťové řešení Huawei Green RAN.

„Díky tomu, že se zabýváme inovacemi v oblastech výroby čisté energie, digitalizace energie, elektrifikace dopravy, zelené infrastruktury ICT a integrované chytré energie, pracujeme s globálními zákazníky a partnery na výstavbě nízkouhlíkových domů, továren, kampusů, vesnic a měst. To podpoří přechod světa z takového, který produkuje nízké emise uhlíku, ke světu bez emisí,“ dodal Chou. Technologie Huawei Digital Power pomohly klientům Huawei k 30. září letošního roku vyrobit 443,5 miliardy kWh zelené energie a ušetřit 13,6 miliardy kWh elektrické energie. To odpovídá snížení emisí uhlíku o 210 milionů tun, což je ekvivalent vysazení 290 milionů stromů.

Technologická spolupráce a inovace by měly být globálním úsilím. „Zejména v oblasti technologie, když spojí Čína a Spojené státy síly, můžeme inovovat od základů a revolučními způsoby,“ prohlásil Neil Bush, syn bývalého prezidenta USA George Bushe ml. a zároveň dodal, že čínské a americké úspěchy si vzájemně nijak nekonkurují. Nedocenitelnou výhodu rozmanitého prostředí a mezioborových partnerství ve vědeckém výzkumu vyzdvihl také Derrick Pitts, ambasador NASA a hlavní astronom Franklinova institutu ve Filadelfii. 

Závěrečná slova patřila zástupci generálního tajemníka Sdružení národů jihovýchodní Asie (ASEAN) Satvinderu Singhovi, který zdůraznil důležitou roli soukromých společností jako Huawei v budování nové inkluzivní a udržitelné podoby hospodářství v zemích jihovýchodní Asie i mimo ně. „Měli bychom se chopit této příležitosti a udělat toto společenské a ekonomické oživení skutečně transformativní tím, že budeme investovat do takových řešení současné krize, která budou adresovat sociální, environmentální a ekonomické změny, jež potřebuje naše společnost i planeta.”

O společnosti Huawei 

Huawei je vedoucím globálním výrobcem infrastruktury informačních a komunikačních technologií a chytrých zařízení. Nabízíme integrovaná řešení ve čtyřech klíčových oblastech, kterými jsou telekomunikační sítě, výpočetní technika, chytrá zařízení a cloudové služby. Naším závazkem je každému jednotlivci, domácnosti a organizaci přinášet digitální řešení pro plně propojený, inteligentní svět.

Ucelená nabídka produktů, řešení a služeb Huawei je současně konkurenceschopná a bezpečná. Pro naše zákazníky vytváříme trvalé hodnoty prostřednictvím otevřené spolupráce s partnery v rámci ekosystému. Pomáháme lidem k jejich růstu, pracujeme na větším komfortu občanů v domácnostech a inspirujeme organizace všech druhů a velikostí k inovativnějším přístupům. 

V Huawei se inovace zaměřují na potřeby zákazníků. Silně investujeme do základního výzkumu, přičemž se soustředíme na technologicky přelomová řešení, která posouvají svět kupředu. Máme více než 194 tisíc zaměstnanců a působíme ve více než 170 zemích a regionech. Společnost Huawei byla založena v roce 1987 a funguje jako soukromá společnost plně vlastněná svými zaměstnanci.

Pro více informací prosím navštivte naše webové stránky www.huawei.com nebo nás sledujte na:

http://www.linkedin.com/company/Huawei 

http://www.twitter.com/Huawei 

http://www.facebook.com/Huawei 

http://www.youtube.com/Huawei