IPO společnosti STS Holding na varšavské burze cenných papírů zaštítila společnost WOOD & Company

Praha 13. prosince – WOOD & Company poskytovala poradenství společnosti STS Holding S.A. (STS Holding) a jejím akcionářům jako joint bookrunner při primární veřejné nabídce akcií (IPO) na hlavním trhu varšavské burzy cenných papírů (WSE). Jedná se o čtvrté největší IPO na varšavské burze od začátku roku. 

Dne 10. prosince oznámila STS Group (STS Group), která je součástí skupiny STS Holding, debut primárního úpisu akcií společnosti na regulovaném trhu provozovaném WSE. Investoři v rámci sekundární nabídky získali 46 874 998 akcií, což představuje cca 30 % základního kapitálu společnosti STS Holding, včetně greenshoe, v hodnotě přibližně 1,1 miliardy PLN (přibližně 235 milionů EUR). Mateusz Juroszek, CEO STS Holding, si spolu se svou rodinou ponechává ve společnosti cca 70% podíl. 

STS Group je podle obratu největší licencovanou sázkovou kanceláří v Polsku a působí také v mezinárodním měřítku prostřednictvím licencí ve Velké Británii a Estonsku, odkud nabízí své služby na několika dalších trzích. Portfolio služeb skupiny zahrnuje sportovní sázky, virtuální sporty, online kasino (mimo Polsko), BetGames a širokou škálu sázkových služeb souvisejících s elektronickými sporty (tzv. eSports).  

“Vysoký růst, silná rozvaha a působivý manažerský tým přilákaly kvalitní mezinárodní finanční instituce i zvedly silnou poptávku domácích investorů. IPO je 4. největší na burze od začátku roku a 5. největší za poslední tři roky,” uvedl Przemysław Błogowski, ředitel investičního bankovnictí varšavské kanceláře společnosti WOOD & Company.

“První den uvedení akcií STS Holding na varšavskou burzu je vyvrcholením mnoha měsíců tvrdé práce celého našeho týmu spolu s našimi partnery, kteří nás v tomto procesu podporovali. Burza je místem pro lídry trhu a naše lokální rodinné firmy. Po letech intenzivního organického růstu je naše společnost plně připravena na novou kapitolu – být veřejnou společností. Vítáme naši diverzifikovanou skupinu globálních investorů a věříme, že budeme společně rozvíjet skupinu tak, abychom nejen pokračovali v dynamickém růstu v Polsku, ale i dále zvyšovali rozsah aktivit a známost značky na mezinárodních trzích,” uvedl Mateusz Juroszek, předseda představenstva STS Holding.

WOOD & Company je významná finanční a investiční skupina s předním postavením na středoevropském trhu. Společnost, založena v roce 1991, má kanceláře v sedmi evropských metropolích – v Praze, Bratislavě, Varšavě, Miláně, Bukurešti, Dublinu a Londýně. Společnost se zaměřuje na poskytování služeb v oblastech corporate finance a kapitálových trhů, obchodování s cennými papíry a správy majetku. 

Více informací o WOOD & Company najdete na wood.cz