Společnost Bell podepsala smlouvu na výrobu zařízení pro letecký výcvik pro Českou republiku Vybírá klíčové subdodavatele pro výrobu

PRAHA (13. prosince 2021) – Společnost Bell Textron Inc. (NYSE: TXT) podepsala s vládou USA smlouvu na výrobu leteckého výcvikového řešení k nové flotile vrtulníků AH-1Z pro Českou republiku. Dodávka výcvikového zařízení bude hrát klíčovou roli při integraci nových vrtulníků H-1 do tuzemského letectva.

Zařízení FTD (Flight Training Device) bude sloužit k simulaci a výcviku budoucích pilotů kombinované flotily vrtulníků AH-1Z a UH-1Y. Bell touto dodávkou zajistí, že české letectvo bude mít nepřetržitě k dispozici veškeré odborné znalosti společnosti v rámci celého programu modernizace vrtulníků.

„Hlavním úkolem výcvikového zařízení je poskytnout pilotům účelné nástroje pro to, aby se mohli seznámit s vrtulníky H-1,“ uvedl Mike Deslatte, viceprezident a ředitel programu Bell H-1, a dodal: „FTD zajistí českému letectvu, že veškeré výcvikové aktivity proběhnou hladce a v souladu s dodávkami samotných strojů.“

Bell si jako klíčové subdodavatele vybral společnosti FlightSafety International a VR Group. FlightSafety International, světový lídr v oblasti konstrukce, výroby a podpory leteckých simulátorů, vizuálních systémů a displejů, dodá hardwarové a softwarové produkty pro simulační výcvik, včetně systému vizuálního zobrazení a řídicího načítacího systému.

„Mimořádně nás těší, že budeme pokračovat v dlouhodobé spolupráci s Bellem, a můžeme tak i nadále podporovat program H-1,“ řekl Michael Vercio, senior viceprezident pro simulační systémy ve společnosti FlightSafety. „Výcvikové zařízení pro Českou republiku, na kterém se podílíme, nám umožňuje poskytnout prvotřídní tréninkové řešení novým pilotům.“

Lokální společnost VR Group, která je rovněž do projektu zapojena, disponuje hlubokými odbornými znalostmi v oblasti simulačních technologií a poskytne některé pohyblivé modely pro systém vizuální databáze českého výcvikového zařízení H-1. VR Group bude rovněž zodpovídat za údržbu a podporu zařízení po jeho dodání. Účast VR Group podtrhuje obchodní příležitosti, které místním firmám a organizacím přináší nové flotily vrtulníků společnosti Bell pro Českou republiku. 

„Spolupráce s Bellem na dodávce a údržbě zařízení pro letecký výcvik pro novou flotilu vrtulníků České republiky nám otevírá možnost dále posílit naši dlouhodobou vedoucí roli v oblasti simulačních technologií domácích vzdušných sil,“ sdělil Ivo Gamba, technický ředitel VR Group, a pokračoval: „Jako jeden z předních českých poskytovatelů řešení pro výcvik v oblasti obrany jsme nesmírně rádi, že se můžeme podílet na zajištění FTD ve spolupráci s týmem Bellu. Naše odborné znalosti tuzemského prostředí nám umožňují vytvářet zařízení, které je pro české piloty velkým přínosem.”

Výroba nové flotily vrtulníků H-1 pro Českou republiku probíhá podle plánu a montážní středisko Bell v texaském Amarillu nedávno obdrželo první kabinu UH-1Y. Společnost Bell předpokládá, že výroba a dodávky nových vrtulníků AH-1Z a UH-1Y pro Českou republiku budou dokončeny do roku 2023.

###

O SPOLEČNOSTI VR GROUP 

VR Group, a.s. je předním českým poskytovatelem komplexních výcvikových řešení pro ozbrojené síly, bezpečnostní složky a orgány krizového řízení. Díky svým dvacetiletým zkušenostem s vývojem, realizací a provozem výcvikových řešení pro ozbrojené a bezpečnostní složky může VR Group, a.s. nabídnout špičková výcviková řešení. Společnost je dceřinou společností státního podniku LOM PRAHA, jehož zřizovatelem je Ministerstvo obrany České republiky.

O SPOLEČNOSTI FLIGHTSAFETY INTERNATIONAL

Společnost FlightSafety International je přední světovou společností zabývající se profesionálním leteckým výcvikem a dodavatelem leteckých simulátorů, vizuálních systémů a displejů pro komerční, vládní a vojenské organizace. Společnost poskytuje výcvik pilotům, technikům a dalším leteckým profesionálům ze 167 zemí a nezávislých území. FlightSafety provozuje největší flotilu pokročilých plně letových simulátorů n##a světě ve školicích střediscích a výcvikových místech ve Spojených státech, Kanadě, Francii a Velké Británii. Další podrobnosti naleznete na stránkách flightsafety.com.

O SPOLEČNOSTI BELL

Myslíme nad rámec toho, co děláme. Již více než 85 let měníme představy o letových zážitcích – a o tom, kam nás může zavést. Jsme průkopníci. Jako první jsme překonali zvukovou bariéru a certifikovali komerční vrtulník. Podíleli jsme se na první lunární misi NASA a na trh jsme uvedli pokročilé systémy konvertoplánů. Dnes definujeme budoucnost pokročilé letecké mobility. Se sídlem ve Fort Worthu v Texasu – jako stoprocentní dceřiná společnost společnosti Textron Inc. máme strategické pobočky po celém světě. A protože téměř čtvrtina našich zaměstnanců prošla vojenskou službou, je pomoc armádě při plnění jejích úkolů naší vášní. Naše průlomové inovace přinášejí našim zákazníkům především výjimečné zážitky. Efektivně. Spolehlivě. A vždy s bezpečností na prvním místě.

O SPOLEČNOSTI TEXTRON INC.

Textron Inc. je mezinárodní společnost, která využívá svou globální obchodní síť tvořenou podniky z leteckého, vojenského, průmyslového a finančního odvětvíu k tomu, aby svým zákazníkům poskytovala inovativní řešení a prvotřídní servis. Společnost Textron je známá po celém světě díky svý silným značkám – např. Bell Helicopter, Cessna, Beechcraft, Hawker, Jacobsen, Kautex, Lycoming, E-Z-GO, Greenlee a Textron Systems. Pro více informací navštivte www.textron.com.
Některá prohlášení v této tiskové zprávě jsou výhledová prohlášení, která mohou předpokládat výnosy nebo popisovat strategie, cíle, výhled nebo jiné záležitosti, které nejsou historické; tato prohlášení hovoří pouze k datu, kdy byla učiněna, a my se nezavazujeme aktualizovat nebo revidovat jakákoli výhledová prohlášení. Tato prohlášení podléhají známým i neznámým rizikům, nejistotám a dalším faktorům, které mohou způsobit, že se naše skutečné výsledky budou podstatně lišit od výsledků vyjádřených nebo naznačených v těchto výhledových prohlášeních, mimo jiné včetně změn v harmonogramu dodávek letadel nebo zrušení či odložení objednávek a rizik souvisejících s vládními zakázkami USA a zahraničními vojenskými prodeji, jak je popsáno v našich dokumentech pro Komisi pro cenné papíry a burzu.