Společnost DPD otevřela druhé pražské cyklodepo na Andělu

Společnost DPD, největší soukromý balíkový přepravce v České republice, otevřela v rámci projektu Magistrátu hlavního města a Technické správy komunikací (TSK) své druhé cyklodepo v Praze na Smíchově. Společnost již přes rok úspěšně funguje v rámci sdíleného cyklodepa na Florenci, odkud doručila již přes 38 000 zásilek, což činí více než polovinu celkového objemu zásilek depa, kde působí i jiní přepravci. Nový projekt na Smíchově se tak stává dalším místem, odkud budou pěší a cyklokurýři s nulovými emisemi doručovat balíčky tentokrát na druhém břehu Vltavy.

Firma podle předběžných odhadů plánuje, že začátkem roku 2022 by z mikrodepa Anděl mohlo doručovat až 6 pěších a 4 cyklokurýři. To by bylo zhruba 3x více než během roku 2021 v prvním mikrodepu na Těšnově. Ještě před oficiálním spuštěním cyklodepa Anděl se odtud v rámci pilotního provozu podařilo během několika dnů doručit více než 1300 zásilek.  

“Již dříve jsme se zavázali doručovat do roku 2025 v Praze a Ostravě pouze nízkoemisně a cyklodepo na Andělu je tohoto projektu nedílnou součástí. Ekologické doručování v rámci poslední míle je pak jasným pozitivním trendem a budoucností v logistice, kterou jednoznačně podporujeme a jsme průkopníkem udržitelného doručování nejen v Česku, ale i ve světě” vysvětluje Miloš Malaník, generální ředitel DPD. 

DPD počítá s tím, že v brzké budoucnosti otevře podobná mikrodepa v rámci dalších českých měst a to ideálně opět ve spolupráci s místní samosprávou. Stejně tak neustále roste flotila nízkoemisních dodávek, některé navíc nyní v hlavním městě při svých cestách měří množství prachových částic ve vzduchu. Každý Pražan si tak již brzy bude moci ve webové aplikaci ověřit kvalitu ovzduší v okolí svého bydliště. 

O DPD

Společnost Direct Parcel Distribution je součástí skupiny DPDgroup, největší  sítě balíkové přepravy v Evropě. Se svými 1 800 kurýry a 1 300 výdejními místy Pickup je DPD předním doručovatelem v České republice. Jako jediný přepravce na trhu nabízí službu Predict – zákazník předem ví, kdy mu bude zásilka doručena, a to na 1 hodinu přesně. Zároveň si v aplikaci DPD Kurýr může změnit čas nebo místo doručení podle svých preferencí. Jako součást DPDgroup využívá DPD přes 58 000 výdejních míst Pickup napříč celou Evropou a doručuje do 230 zemí světa. Společnost DPDgroup chce působit jako přední hybatel změn v rámci e-commerce sektoru a vedoucí hráč v oblasti udržitelného doručování. DPD svou uhlíkovou stopu 

při doručování zásilek a provozu dep soustavně snižuje a veškeré své emise plně kompenzuje prostřednictvím nejrůznějších ekologických projektů, které jsou součástí strategie DrivingChangeTM