Panasonic představuje novou verzi nástroje Aquarea Designer pro profesionály v oblasti vytápění a chlazení

Praha, 15. prosince 2021 – Panasonic Heating & Cooling Solutions představil novou verzi online nástroje Aquarea Designer. Ta si klade za cíl pomáhat profesionálům v oblasti vytápění a chlazení identifikovat nejvhodnější tepelné čerpadlo vzduch-voda Aquarea pro konkrétní projekt. Rovněž nabídne výpočet úspor ve srovnání s jinými zdroji tepla i výpočet emisí CO2.

Aquarea Designer je dostupný prostřednictvím portálu Panasonic PRO Club. Jeho nejnovější verze nabízí nové rozhraní se snadno identifikovatelnými záložkami, které pomáhají nasměrovat uživatele tam, kam potřebují. Obsahuje také podrobnou „uživatelskou příručku”.

Nástroj Aquarea Designer pomáhá rychle navrhnout a dimenzovat systém tepelného čerpadla Aquarea přímo na míru každému zákazníkovi a umožňuje identifikovat vhodnost řešení jedním kliknutím. Uživatelé mohou porovnávat investiční a provozní náklady ve srovnání s jinými zdroji tepla, vypočítat úspory i emise CO2. Systém umí vytvořit souhrnnou zprávu, která obsahuje návrh tepelného čerpadla s prolinky na konkrétní čerpadla a nádrže na TUV. Zpráva může rovněž obsahovat provozní a investiční náklady, podrobné informace o produktu i energetický štítek ErP.

Aquarea Designer dokáže vypočítat náklady na energii projektu z hlediska spotřeby teplé vody, vytápění a chlazení. Rovněž zobrazí celkovou spotřebu tepla podle provozního režimu a vypočítaný SCOP (sezónní koeficient výkonu). Projektantům a instalačním firmám tedy umožňuje ukázat klientům srovnání s jiným zdrojem – např. plynovým kotlem, systémem na spalování topného olej / nafty / pelet nebo běžným elektrokotlem.

O divizi Panasonic Heating & Cooling

Panasonic vyrobil první klimatizační jednotku již v roce 1958 a v současné době patří k lídrům na trhu s vytápěcí a chladící techniky. Každoročně vyrábí přes 200 milionů kompresorů a jeho produkty se prodávají ve 120 zemích světa. Panasonic se specializuje na inovativní řešení pro 4 oblasti – vytápění a klimatizace pro rodinné domy, kanceláře, firmy a průmyslové areály. Společnost klade důraz na kvalitu svých řešení, jejich funkční a moderní design i na dodržování nejpřísnějších standardů a norem – především pokud jde o vysokou energetickou účinnost a snižování ekologické zátěže a hlučnosti nabízených řešení. Pro více informací navštivte www.aircon.panasonic.eu.