Společnost OPPO představila na INNO DAY 2021 svůj první skládací smartphone OPPO Find N

Praha, 15. prosince 2021 – OPPO, globální společnost z oblasti chytrých technologií, představila svůj první skládací vlajkový smartphone OPPO Find N. Jeho odhalení proběhlo v rámci druhého dne každoroční přehlídky inovací OPPO INNO DAY. OPPO Find N, který je výsledkem čtyř let výzkumu a vývoje a šesti generací prototypů, přináší nový přístup ke skládacím zařízením a nabízí osvěžený uživatelský zážitek jak lidem, kteří skládací zařízení už v minulosti používali, tak uživatelům, kteří se se skládacími zařízeními teprve seznamují.

Pete Lau, produktový ředitel společnosti OPPO, řekl: „Nové podoby konstrukce předznamenávají další vzrušující období v rámci technologií chytrých telefonů. Společnost OPPO investovala značné množství času a úsilí do toho, aby přišla s lepším přístupem ke skládacímu smartphonu, experimentovala s řadou různých návrhů, konstrukcí pantů, materiálů displeje a poměrů stran, aby vytvořila nové zařízení, které splní potřeby větší části uživatelů. S modelem OPPO Find N chceme změnit, jak lidé vnímají to, co může smartphone nabídnout, a začít zpřístupňovat skládací zařízení ještě širšímu publiku.“

Od novinky k nezbytnosti

OPPO Find N spojuje špičkovou technologii a bezprecedentní kvalitu, aby poskytl ještě lepší zážitek ze skládacího telefonu, který nabízí plně funkční kompaktní smartphone ve složeném stavu a intuitivní plochu displeje po jeho rozložení.

Displej skládaný na šířku 

OPPO Find N jako první skládací smartphone využívá pro vnitřní displej horizontální režim, čímž dosahuje lepší rovnováhy, kdy mohou uživatelé plynule přecházet mezi 7,1palcovým vnitřním displejem a 5,49palcovým vnějším displejem, který nabízí plnohodnotný zážitek ze smartphonu – bez kompromisů ve velikosti nebo použitelnosti. Vnitřní displej s poměrem stran 8,4:9 se rozkládá přímo do režimu na šířku, takže uživatelé mohou sledovat videa, hrát hry nebo číst knihy, aniž by museli zařízení otáčet. Po složení poskytuje poměr stran 18:9 uživatelům plnohodnotný a důvěrně známý zážitek ze smartphonu s displejem, který lze snadno používat jednou rukou.

Ohebný pant

Ohebný pant Flexion Hinge telefonu OPPO Find N spojuje 136 komponent s extrémní přesností až 0,01 mm, což zajišťuje, že pant funguje stejně hladce jako klouby v lidském těle. Jedinečná, kapkovitá konstrukce pantů, vyvinutá v OPPO, řeší některé z největších nedostatků skládacích zařízení tím, že rozšiřuje úhel ohybu displeje a poskytuje prostor při sklápění obrazovky, což má za následek minimální záhyb, který je podle TUV až o 80 % méně patrný ve srovnání s jinými zařízeními. Tato konstrukce také prakticky eliminuje mezeru mezi displeji při skládání, nabízí integrovanější vzhled a lépe chrání vnitřní displej před poškrábáním.

Režim FlexForm

Pružinová konstrukce uvnitř pokročilého ohebného pantu umožňuje, aby zařízení při rozložení volně stálo v jakémkoli úhlu mezi 50 a 120 stupni. Spolu s řadou softwarových funkcí, které využívají výhod skládacího displeje, poskytuje režim FlexForm smartphonu OPPO Find N uživatelům flexibilitu, díky níž mohou zařízení přizpůsobit široké škále scénářů použití.

Společnost OPPO upravila uživatelské rozhraní tak, aby se lépe a efektivněji ovládalo v kompatibilních aplikacích, jako jsou aplikace Hudba, Poznámky a Fotoaparát. Například v aplikaci Poznámky se OPPO Find N může přeměnit na mini notebook, což umožňuje pořizovat si poznámky, aniž byste museli zařízení držet v ruce. Vzhledem k tomu, že Find N může volně stát v různých úhlech, slouží zařízení také jako vlastní stativ, takže můžete snadno a bez použití rukou pořizovat časosběrné snímky v rozlišení 4K nebo se připojit k videohovorům a online schůzkám.

Serene Display

Společností OPPO vyvinutý 12vrstvý Serene Display nabízí vynikající ochranu i odolnost a spolupracuje s ohebným pantem Flexion Hinge při hladkém skládání. Displej obsahuje 0,03mm vrstvu Flexion UTG (ultra-thin glass – ultratenké sklo) ve srovnání s 0,6mm na sklech běžných smartphonů, což umožňuje snadné ohýbání a zároveň poskytuje silnou odolnost. Obrazovka Serene Display je také velmi spolehlivá, protože ji lze složit více než 200 000krát a přitom si zachovává celkově hladký průběh skládání téměř bez záhybů, jak ověřila organizace TUV.

Vnitřní obrazovka využívá displej typu LTPO s inteligentní technologií dynamické obnovovací frekvence, která na základě sledovaného obsahu přizpůsobuje obnovovací frekvenci v rozmezí 1–120 Hz. Vnitřní displej je také vybavený podporou až 1 000Hz vzorkovací frekvence dotyků.

Společnost OPPO vyladila kalibraci jasu i barev mezi vnitřním a vnějším displejem, aby uživatelům zajistila konzistentně plynulý zážitek. Obě obrazovky poskytují 10 240 automaticky řízených úrovní jasu, které zajišťují uživatelský komfort ve všech typech světelně náročných prostředí, se špičkovým jasem až 1 000 nitů.

Softwarové inovace

Skvělý software na skládacím zařízení maximálně využívá novou konstrukci a poskytuje uživatelům osvěžující zážitek ze smartphonu. Vnitřní 7,1palcový displej modelu Find N nabízí o 60 % větší vizuální plochu než standardní 6,5palcový displej, což vytváří působivější zážitek a více možností pro softwarové inovace v různých scénářích používání, jako jsou multitasking a produktivní práce.

Aby bylo možné plně využít většího prostoru, který se v rozloženém stavu podobá tabletu, obsahuje OPPO Find N nová gesta, která umožňují intuitivnější multitasking s vedle sebe zobrazenými aplikacemi. Při používání kompatibilní aplikace stačí uprostřed zařízení dvěma prsty přejet dolů a rozdělit tak obrazovku na poloviny nebo gestem čtyřmi prsty změnit okno přes celou obrazovku na plovoucí okno. OPPO Find N podporuje také tradiční gesta na rozdělení obrazovky, jako je dlouhé stisknutí a přetažení kompatibilních ikon, a zároveň umožňuje uložit běžně používané kombinace rozdělení obrazovky pro více aplikací na domovskou obrazovku.

Software smartphonu OPPO Find N je optimalizovaný tak, aby uživatelům umožňoval plynulé a přirozené přecházení mezi oběma obrazovkami. Při rozložení telefonu se obsah plynule přenese z vnější obrazovky na hlavní vnitřní displej. A po složení zařízení může uživatel přejet prstem nahoru po vnějším displeji a pokračovat v používání stejné funkce na vnější obrazovce. K maximalizaci produktivity navíc přispívá řada úprav klávesnice pro velký vnitřní displej, včetně rozdělené klávesnice, která usnadňuje psaní dvěma palci.

Fotoaparát

OPPO Find N je vybavený špičkovým trojnásobným fotoaparátem pro pořizování vysoce kvalitních fotografií a videí. Fotoaparát zahrnuje hlavní snímač Sony IMX 766 s rozlišením 50 Mpx, ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 16 Mpx a teleobjektiv s rozlišením 13 Mpx a nechybí ani selfie fotoaparáty na vnitřním i vnějším displeji. V kombinaci s novou konstrukcí a přizpůsobivostí režimu FlexForm poskytuje OPPO Find N uživatelům svěží zážitek z fotoaparátu s přizpůsobeným softwarem, který plně využívá skládací design.

Ohebný pant Flexion Hinge smartphonu OPPO Find N umožňuje, aby zařízení sloužilo i jako stativ, což z něj dělá kompaktní a nezatěžující gadget pro pokročilé scénáře snímání. Režim FlexForm například umožňuje snadné časosběrné snímání v rozlišení 4K bez použití rukou v libovolném úhlu v rozmezí 50–120 stupňů, zatímco tři předvolby v rámci časosběrného režimu – světelné stopy, noční obloha, slunce a mraky – jedním klepnutím optimalizují nastavení fotografií a videa pro zajímavější a kreativnější astrofotografii. Pokud je přístroj nakloněný pod úhlem menším než 60 stupňů, obrazovka automaticky přesune náhled snímku na spodní displej, aby bylo nastavení záběru snazší.

Nové uživatelské rozhraní s rozděleným náhledem fotoaparátu na OPPO Find N vám dává na jedné straně možnost využít velký, pohlcující vnitřní displej k efektivnímu pořizování fotografií a na druhé straně slouží k následnému prohlížení, sdílení nebo mazání nejnovějších fotografií. Při pořizování snímků hlavním fotoaparátem s rozloženým displejem můžete používat vnitřní i vnější displej pro současný náhled záběru pro vás i pro fotografovaný objekt.

Výkonnější zadní fotoaparát lze použít k pořizování ještě kvalitnějších selfie snímků, přičemž k náhledu snímku lze použít vnější displej. Selfies lze pořizovat také pomocí gest rukou, takže můžete snadno zůstat v záběru, aniž byste museli stisknout tlačítko spouště.

Ergonomický design

Na OPPO Find N se poprvé u skládacího telefonu používá zakřivený 3D design na obou vnějších hranách zařízení, aby se zlepšil pocit při držení v ruce a zůstal zachovaný elegantní vzhled. Zadní kryt a modul hlavního fotoaparátu navazují na zakřivení designového jazyka modelu Find X3. Plynulé křivky opticky snižují výšku modulu fotoaparátu, zatímco zadní panel Gorilla Glass Victus a keramická destička kolem objektivů fotoaparátu v sobě snoubí elegantní nádech s vkusnou povrchovou úpravou.

OPPO Find N bude dodáván ve třech výrazných barvách. Černá varianta kombinuje třpytivé matné sklo a nové techniky laminování, čímž je dosaženo jemného a prémiového třpytivého efektu základní vrstvy. Bílá varianta je inspirována bílou keramickou glazurou, s lesklým sklem a rafinovanou strukturou, která odpovídá keramické destičce fotoaparátu a vytváří konzistentní dojem. Fialová varianta připomíná lahvičku luxusního parfému a pomocí několika vrstev fólií vytváří iluzi světla a stínu s průhlednou texturou.

Výkon

OPPO Find N pohání mobilní platforma Qualcomm® Snapdragon™ 888, společně s až 12 GB paměti LPDDR5 RAM a 512GB úložištěm UFS 3.1. Velká baterie s kapacitou 4 500 mAh poskytuje celodenní výdrž, zatímco 33W bleskové nabíjení SUPERVOOC je optimalizované pro nabití na 55 % za 30 minut a na 100 % za 70 minut. Součástí je také 15W bezdrátové nabíjení AIRVOOC (kompatibilní se standardem Qi) a 10W reverzní bezdrátové nabíjení. OPPO Find N má také boční čtečku otisků prstů, která je umístěná v tlačítku napájení, a také systém dvou reproduktorů a podporu Dolby Atmos pro zajištění realističtějšího zvuku.

O ZNAČCE OPPO

OPPO je přední světová značka chytrých telefonů. Od uvedení svého prvního mobilního telefonu na trh v roce 2008 se OPPO snaží vytvářet technologie se srdcem a duší. Produkty OPPO kombinují pokročilé technologické možnosti se snadno použitelnými funkcemi v zařízeních s úžasným designem. V současné době působí OPPO ve více než 50 zemích světa a má šest výzkumných ústavů, sedm výzkumných a vývojových center a mezinárodní designové centrum v Londýně. Společnost OPPO se zavázala podporovat rozvoj standardů 5G na celém světě a byla první značkou, která na evropském trhu uvedla komerční smartphone s podporou sítí 5G. Značka spolupracuje s více než 50 předními světovými operátory na urychlení zavádění 5G ve velkém měřítku prostřednictvím svých inovativních technologických řešení.